18 maj blir vi föräldrar!Den 18 maj blir vi föräldrar!

Det är dagen då kejsarsnittet är inplanerat. Bara 2,5 vecka kvar nu. Så himla häftigt att man nu kan ställa in sig på det. Vad jag längtar!

Vändningsförsök

Tänkte berätta lite mer om hur vändningsförsöket gick till.

Vi kom dit och jag fick lämna urinprov sen kollade de hur bebisen låg med ultraljud och han låg precis som i måndags. Han ligger med huvudet under revnenen på vänster sida, sen rumpan ner och benen upp mot huvudet. Så han ligger som en liten fällkniv. Fick sedan ligga och ta en CTG-kurva i 30 min där bebis hjärtljud var så fina så! Bernmorskan som var med var toppen och hon kom sen in och stack en nål i handen på mig, fy satan vad ont det gjorde. Den tyckte jag inte alls om! Hon såg att jag var ledsen och rädd och pratade med mig och var som sagt toppen, hon sa att så fort jag känner att inte jag vill längre så säger jag till så avslutar vi det här. Det var skönt att hon sa så.

Sen kom läkaren in som oxå var toppen och han kollade oxå med ultraljud hur bebisen låg. Han sa det att det är som i alla fall 50% chans att försöket lyckas. Barnmorskan sprutade sedan in bricanyl i handen där jag hade nålen och det tog inte alls lång tid tills jag fick världens hjärtklappning. Jag bara låg och skakade och kunde inte andas normalt, inte lätta att slappna av då med bricanyl i kroppen ska jag säga! Läkaren började att ta tag under rumpan och lyfta upp den, men där sa jag åt honom att sluta. Sen fick jag försöka börja andas igen och han gjorde ett andra försök. Men rumpan hade dels sjunkigt ner lite och efter en stund så bad jag honom igen att sluta. Kan inte beskriva hur det kändes men det kändes inte bra. Dels så drabbades nog jag lita av panik av hela situationen men sen kändes det så himla obehagligt och ont. Jag kände att det inte skulle gå och ett tredje försök var inte nödvändigt. Jag kände att bebis låg som han gjorde. Jag höll ut så mycket jag kunde!

När försöket var klart så fick jag ligga 40 min med CTG kurva igen och bebis mådde så bra så. Sen kom läkaren in igen och vi pratade om kejsarsnitt då jag inte vill föda i säte. Han berättade och vi fick ställa lite frågor. Men chansen finns ju fortfarande att lilleman kan vända sig rätt, men att den chansen var ganska liten. Men i så fall blir det vaginal förlossning.

Vi ska få hem ett brev om vilket datum snittet blir med det blir nog i mitten av maj då de brukar vara en vecka innan BF. Jag gissar på att det blir måndagen den 18 maj eller kanske på fredan den 15 redan om vi har tur :P. Vi får se! Hoppas vi snart får veta i alla fall.

Just nu känns det bra med snitt, men kommer nog vara nervös till 1000 innan eftersom jag aldrig opererats förut. Men det jag tyckte vad skönt var att Andreas och bebis kommer vara med mig hela tiden efter snittet. Jag trodde att jag skulle få ligga själv på uppvaket och sen komma till dom, men dom kommer till mig när operationen sen är klar. Jag ska ju vara vaken under operationen men man ska ändå ligga på uppvak under tiden bedövningen släpper.

Men det känns i alla fall bra att jag gjorde vändningsförsöket men jag skulle nog aldrig vilja göra om det igen. Har sovit en liten stund nu, jag var helt slut. Nu ska jag fortsätta att bara slappa. Sen så blir det att börja läsa lite mer om kejsarsnitt!

Tack för allas lyckoönskningar

Vändningsförsöket

Nu är vi hemma igen efter vändningsfösöket som inte lyckades. Jag känner mig helt slut då det dels var jätte jobbigt psykiskt för mig. Dom försökte vända på honom 2 ggr och när dom ville försöka en tredje så sa jag nej till det. Tror inte att det hade lyckats i alla fall. Så nu blir det antagligen kejsarsnitt för vår del, men det känns bra och jag känner mig lugn. Jag har gjort det jag kunnat. Men som läkaren sa så finns det en chans att han vänder sig rätt, men han sa även att han inte trodde att han skulle göra det men att under har du hänt!

Jag berättar mer sen om hur det var. Vi ska äta nu jag har ju inte fått ätit eller druckigt sen i natt och jag känner mig helt utmattad. Vi har hyrt två filmer så nu mysier vi bara hemma resten av dagen.

Andreas var världens bästa under hela tiden och stöttade mig till tusen. Älskar honom och vår lilla bebis så. Om ca 3 veckor har vi honom hos oss♥

Helt slut!

Sov inte måna timmar inatt och det känner jag av nu, men det är bra för då kommer jag kanske kunna sova inatt fast jag är orolig och nervös.

Andreas, Nille och Adde är och hämtar mat det blir spicy hot ikväll, ska bli gott. Känner mig helt omotiverad i köket för tillfället. Sen så blir det en lugn kväll, måste ladda inför morgondagen. Är så himla nervös inför det. Varför ska våran lilla bebis vara en av de 3% som inte lägger sig i "rätt" läge(han tycker nog att han ligger super bra som han gör nu). Men det ska nog gå bra imorgonen får vi ju se om det är meningen om jag ska föda vaginalt eller inte!

Vecka 37

Vecka 37

Barnet

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.


Mamma

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat.Går in i ny vecka idag. Vi får se om de kan vända på lilleman imorgon om det lyckas så kan det vara upp till 6 veckor kvar till han kommer. Om inte så kommer jag ta kejsarsnitt och då är det bara 3 veckor kvar tills han kommer. Men jag hoppas på att allting går bra och om han vänder sig så hoppas jag på att man inte ska behöva gå över tiden allt för läng. Vill ju få ut honom snart!

09-04-28

Idag är ingen bra morgon för mig. Är så himla trött har sovit super dåligt hela natten och sen vaknade jag tidigt av att jag var så himla hungrig. Hur fasen ska det gå imorgon när jag ska vara fastande från klockan 12 på natten, inte få äta eller dricka. Tycker inte om det då frukost har blivit en viktig måltid för mig nu när jag är gravid.

Så min dag idag kommer bara bli en slappis dag och ladda inför morgondagen. Är riktigt nervös känner jag mer och mer. Men det ska nog bli bra.

PUSS

Blää!

Vaknade för en stund sen av att jag mådde illa, blää jobbigt. Sen när man ska försöka sova så snurrar bara alla tankar omkring. Så nu har jag satt på stex and the city filmen och ska kurra ihop mig i soffan. Förhoppningsvis går illamåendet över snart och jag kan få somna om!

Tror jag gjort mitt val!

Jag känner att jag fått smälta allting nu och ska nog genomföra vändningsförsöket på onsdag. Sen så får vi se om lilleman vill födas vaginalt eller med kejsarsnitt. Känner att jag kommer nog kommer att ångra mig om vi inte prövar. Tror att det inte finns mycket som slår känslan när man får upp sin bebis på bröstet som man fött fram. Men vi får se vad lilleman vill som sagt!Nu på kvällen gick vi ut och åt på Akropolis, var riktigt mysigt att komma ut och äta tillsammans. Sen så hade vi som sagt lite att prata igenom. Men det var riktigt gott och trevligt. :)

 

Till förrätt blev det toast skagen! Gott Gott!

 

Andreas tog sen Plankstek och jag black and white!

Nu ska vi fortsätta kvällem med mys i soffan!

PUSS

Klyven till 1000!

Känner mig så himla klyven just nu över allting! Funderar fram och tillbaka hela tiden. Mina känslor som jag hade innan om att jag absolut inte ville föda och absolut skulle ha kejsarsnitt börjar komma tillbaka känner jag. Jag vill inte ha den här valmöjligheten för nu har jag valet att kunna få kejsarsnitt.

Tycker oxå att det låter läskigt med de här vändningsförsöken. De ska tydligen göra riktigt ont enligt många och sen så är det bara 50% chans att det lyckas. Vet inte alls vad jag vill just nu och känner att jag måste sova på saken i alla fall.

Jag känner såhär att det valet som jag gör och känner mig lugnast med är det bästa för både mig och bebis!

Skitunge!

Ja det är en riktigt liten skitunge jag har i magen. Det är klart att han vill ligga med huvudet upp och rumpan ner! Jag hade ju mina aningar om att han låg så men det kom som en chock i alla fall! Så nu har vi fått tid för ett vändningsförsök på onsdag, men jag känner mig just nu så himla klyven. Ska läsa runt lite om det och om kejsarsnitt så man vet lite. Det är ju tydligen bara 50% att vändningsförsöket lyckas oxå. Men vi får se ska läsa lite och smälta det här lite nu!

09-04-27

God morgon! Jag håller på att göra mig i ordning då vi ska iväg till MVC på morgonen. Är riktigt spänd på att fåse liten igen och jag hoppas så att han lagt sig till rätta. Jag tror ju att han har det men man kan ju aldrig vara säker. Sen hoppas jag få någon hjälp mot mina svullofötter, men jag tror ju inte det. Men nu måste jag fortsätta här.

Ha en toppen start på veckan!

PUSS

Längtar

Imorgon får vi se dig igen ♥

Mätt & Belåten

Är super mätt just nu, vi har ätit tacos till middag och det var så galet gott.

Dagen har vart bra även om jag var lite deppig och ledsen över mina fötter. Men av mycket pepp och stöd från älskling så blev det bättre. Fick på mig ett par skor och vi åkte ut till sundbyholm en sväng och tog en glass. Var så mysigt att sitta där i solen! Sen åkte vi ut till Andreas mamma där vi tog en promenad runt området, riktigt skönt att gå en sväng i det här vädret. Sen när regnet kom så åkte vi och storhandlade, riktigt skönt att ha fullt med mat hemma.

Nu sitter Andreas och Adde på balkongen och pratar och jag ska kolla på Gossip Girl! Hoppas ni får en trevlig kväll!

PUSS

Längtan


30 dagar kvar tills lilla miraklet är beräknat ♥

09-04-25

God morgon! Uppe med tuppen idag då jag vaknade av att jag var så himla hungrig på frukost. Nu skulle jag kunna tänka mig att somna om igen men lägger mig nog i soffan och kollar på någon film.

Idag ska jag bara ta det lungt då min kära Andreas mer eller mindre beordrade mig det igår. Men vi får se skulle vara bra om vi skulle kunna åka och handla då vi inte har så mycket hemma just nu, Men vi får se.

Hoppas ni får en härlig söndag!

Nu stänger jag av!

Blir så orolig och det är ju säkert i onödan, men man ska sluta slå upp saker på google! Säkte nu om svullnad under graviditeten och fick då upp att det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning. En annan var oxå om man hade förhöjt äggvitevärde i urinet, vilket jag har och ska då ta med ett urinprov på måndag till MVC för att kolla det. Det är ju säkert ingenting men man blir ju ändå lite nojjig!

Nu måste jag nog stänga av datan så jag inte kan läsa fler skräckhistorier om det!

Ångest!

Mår riktigt dåligt över att mina fötter svullnar upp så sjukt mycket just nu. Ser inte ut som att jag har några smalben kvar längre och fötterna ser ut som jag vet inte vad. Känns riktigt lustigt på ett jobbigt vis när fötterna är så svullna. Nu när vi skulle hem från Mikaela och Pontus så kunde jag ju knappt ha mina nyköpta skor! Ska till MVC på måndag och ska då fråga henne vad man kan göra mot det här helvetet!


Vi har i alla fall haft en super trevlig kväll hos Mikaela och Pontus. Super god grillad mat, trevligt sällskap och otrolig tur i chicago! :)

Nu ska jag dricka mitt hallonbladsté och så ska vi se på filmen The Guardian!

PUSS

Nu åker vi snart igen!

Just nu håller jag på och fräschar upp mig efter en liten tupplur. Vi ska snart åka över till Mikaela och Pontus fär  vi ska grilla och det kommer bli riktigt gott :) Hoppas ni har en trevlig kväll.

PUSS

09-04-25

God morgon underbara lördag!
Idag så ska vi försöka njuta av solen så mycket som möjligt. Tänkte åka och hälsa på Andreas mamma och sen min pappa. Sen ikväll ska vi över till Mikaela och Pontus och grilla, super väder för det. :)

Igår kväll var så mysigt vi såg på en film och under hela filmen så var bebis super busig. Var så mysigt att känna hur han höll på och bökade för fullt där inne i magen, det är nog ganska trångt där inne för honom nu.

Nu ska jag göra mig i ordning lite så att vi om inte allt för lång tid kommer ut i solen. Men jag får passa mig lite idag då jag blev lite röd om näsan igår. haha Det ser ju så fånigt ut när man bränner sig om näsan, jag brukar aldrig bränna mig annars men just näsan bränner jag varje år. haha

Hoppas ni får en fantastisk dag!

PUSS

Natti Natti

Vi har haft en mysig och lugn fredagskväll här hemma med massor med gott godis ;) Man måste ju få gotta sig lite när man är gravid! Jag sitter nu här med världens mest svullna fötter, skit jobbigt. Inte så roligt att gå som en fylld vattenballong om kvällarna!

Imorgon är det lördag och förhoppningsvis skinande sol. Vi ska ut till pappa och fika och sen så på kvällen ska vi över till Mikaela(blivande faster) och Pontus och grilla :) Ska bli mycket trevligt, bara att hoppas att jag får fortsätta att må toppen(förutom svullnaden)!

Nu ska jag strax krypa ner i sängen.

Sov Gott

Dagens JacquelineJag och magen idag vecka 35+3

Soool

Vilken underbar dag det är. Har vart ute hela dagen och njutit! Har till och med lyckats få lite färg på mig, man känner sig så mycket fräschare när man får lite färg. Efter att Andreas och Adde pysslat med bilen så åkte vi och handlade och sen satte vi oss på vår gård och grillade lite. Så himla gott det är med grillat, så middan lär bli något lättare ikväll.

Ååh jag mår så himla bra just nu, är riktigt munter hela tiden! Älskar detta väder!

Nu

ska jag ut och njuta av solen! Andreas och Adde ska fixa med Addes bil så jag följer med ut på landet och njuter av solen och en bra bok!

Ha de bra!

PUSS

09-04-24

Underbara fredag! Gud vad härligt det är med sol och helg. Igentligen är alla mina dagar det samma men det är något speciellt med helg i alla fall. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, jag ska i alla fall över till mamma när hon slutar jobbet och hjälpa henne med en grej. Sen får vi se vad vi ska hitta på, något lär man ju göra i alla fall.

Igår så åkte jag Andreas och Jasemin ut till silvan, rusta och sen slagsta glass där vi mötte upp Nille och Adde. Mmm, vad gott det är med deras glass!

Hittade faktiskt ett par nya skor på rusta av alla ställen igår! Ett par helt okej tygskor för 69 kr, kap! Var tvungen att köpa ett par nya då jag är ganska svullen ofta och att jag inte har några skor som är enkla att ta på sig. Men de var riktigt bekväma så det är ju bra.

Hoppas ni får en härlig fredag!

PUSS

Svullen!

Då har man vart ute en bra stund i solen. så underbart. Satt först en stund i solen och läste och sen så gick jag en promenad på nästan 40 min. Riktigt skönt. Men under tiden som jag var ute så svullnade min högra hand upp. Vet ju att man kan svullna upp när man är gravid, men att det bara är högerhanden är lite lustigt. Känns ganska konstigt och kan inte böja in fingrarna helt för de är så svulna. Ringde i alla fall rådgivningen och de sa att jag ska avvakta och se om det ger sig då jag inte har ont någonstans, så bara hoppas att det ger med sig snart då det känns lite lustigt.
Så nu tänkte jag lägga mig i soffan och försöka att hålla handen högt!

09-04-23

God morgon torsdag!
Tänk att det redan är torsdag, den här veckan bara flyger förbi. Idag är det ju strålande väder och jag tänker passa på att njuta lite av solen, så blir nog en liten promenad lite senare.

Hoppas ni får en fantastisk dag!

PUSS

Lite shopping

Nu är jag hemma igen efter en mysig kväll tillsammans med mamma, mormor och Emma. Vi åkte ut till tuna park då jag behöver hitta ett par nya skor. Mina fötter har svullnat och sen så har jag inga skor som är riktigt gravidvänliga(enka att ta på sig) Så jag är nu ute efter ett par sköna tygskor som man inte behöver knyta. Men i alla fall så kom jag inte hem med några skor, men jakten fortsätter. Men jag köpte 2 amningsbhar och en topp till mig. Sen så fick bebis en super mysig tröja av mamma(bebisens mormor), den kommer att vara toppen när han vill värma sig lite.

Andreas är just nu påväg hem med vår nya bil :) Härligt, man är ju så beroende av bil även om jag själv inte har körkort. Så ska bli spännande att se hur den ser ut, så lär ju bli lite åkande imorgon för ikväll lär det ju bli för sent för min del.

Nu ska jag fortsätta se på fråga Olle. Hoppas nu har en härlig kväll!

PUSS & GOD NATT

Dag 1

Då har man druckit första koppen med hallonbladsté. Det var inte någon höjdare men ska prova sen med kryddnejlika och kanelstång som jag blivit tipsad om och det ska tydligen också hjälpa kroppen att förbereda sig. Så nu hoppas vi bara på att det fungerar!

Alla längtar här hemma!

Jag tror att Max oxå börjar längta efter bebis här hemma. Två gånger har vi hittat honom ligga i babysittern. Sen igår så hoppade han upp i spjälsängen, och där får han inte alls vara men är förvånad över hur duktig han vart. Sen vi ställde upp den har han vart där i kanske 5 ggr. Sen igår oxå när bebis nytvättade kläder låg på sängen så tyckte Max att det var en bra idé att lägga sig rakt över alla nytvättade kläder! haha. Han börjar nog märka att det är någonting nytt på G här hemma. Ska bli spännande att se hur han kommer reagera på bebis sen!

Sen två kvällar i rad så har bebis gjort någonting i magen, känns typ som han ligger och trummar och håller på med sina händer och fingrar mot magen. Känns lite roligt :)

09-04-22

God morogn!
Sitter just nu och äter lite frukost, är alltid så himla hungrig när jag vaknar. Har sovit helt okej bara gått på toa en gång under natten. Men har vaknat flera gånger av att höften har gjort ont, lite jobbigt...

Igår var en jätte trevlig dag. Först var Karro här och det var så roligt att träffas igen, blev en hel del skrattanfall så bebis undrade nog vad jag höll på med. Sen kom Nille och Adde över och vi såg på film, kommer inte ihåg vad den hette men var någon komedi som var helt okej. Så jag offrade mina hemmafruar igår så att Andreas vänner kunde komma över, men får se på reprisen på söndag.

Idag tänker jag bara ta det lungt, det enda som står på listan är att stryka men det kan vänta :P

Hoppas ni får en bra dag!

PUSS

Full rulle!

Har haft fullt upp hela dagen. Andreas vaknade vid 9 och då satte jag igång att städa hela lägenheten + damma. Så skönt att ha det gjort, men skurade inte så skurmedlet var slut. Alla babykläder är nu tvättade så de ska bara strukas och vikas ner i lådan. Sen så är det bara sängkläder och lite sådär som ska tvättas. Älskar att pyssla med bebysakerna, längtar bara ännu mer när man gör det och tänker att vår lilla bebis en dag kommer ha på sig de där pyttekläderna!

Nu ska jag i alla fall göra mig i ordning och sen så ska jag gå en sväng till hemköp!

PUSS

Vecka 36

Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Hur som helst är det bra att ta reda på hur förlossningsskedet går till och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2000-2500 gram och längden är ungefär 45 cm. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man t.ex puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.Älskar att veckorna rullar på även om de inte går lika snabbt nu riktigt. Inför förlossningen känner jag mig ganska lugn just nu, känner att jag tar itu med den när den startar. Förut så var jag skit rädd för förlossningen och ville inte alls föda, men de tankarna är borta. Jag känner lite att om alla andra har klarat av det varför skulle inte jag göra det?! Men när den startar så kommer jag nog få panik i alla fall. Men vad man längtar till att den startar, vill ju träffa vår lille.

Igår kväll pratade vi lite om hur han kommer att se ut och jag tror att han kommer att vara en liten kopia av min älskade Andreas. Tror inte att han kommer få mycket av mig, sen är han nog blond efter som vi båda var super blonda när vi var små. Men man vet ju aldrig mina ungerskagener kanske slår igenom :P haha.

09-04-21

God morgon! Ännu är man uppe tidigt, vaknade vid 7 och var så himla hungrig så det var omöjligt att soman om. Men jag känner mig inte alls utvilad just nu så vi får se man kanske slumrar till en stund lite senare under dagen,

Idag ska jag träffa min vän karro, vi har inte träffats på evigheter så det ska bli kul. Skulle ses efter 16 idag så fram till det hade jag tänkt att fortsätta tvätta och sen städa lite kanske.

Hoppas ni får en bra dag!

PUSS

Envis!

Ibland är man då bra envis. Jag fick för mig här ikväll att jag skulle raka benen och måla tånaglarna, jag ska då säga att det inte är det lättaste med en stor magen! Blev en hel del sovrdomar och pustande men nu är det gjort i alla fall.

Nu ser vi på csi och sen så är det dax för ballar av stål, riktigt bra tv på måndagarna!

Hoppas ni har en trevlig kväll!

PUSS

Klädesfreak!

Pust! Alla babykläder som vi köpt har vi bara vikt ner i lådan utan att ta bort prislapparna. Så nu när vi tänkte börja tvätta kläderna så fick vi först sitta och ta bort alla lapparna, inte kul ska jag säga. Det var lite pyssel. Sen så fick Andreas för sig att räkna ihop vad allt gått på och det var då bara kläder upp till stl 62, och jag ska inte avslöja siffran men jag blev lite förvånad. Var en hel del pengar man köpt kläder för, men han är så klart värd vart enda öre! :) Så mysigt att sitta och pyssla med kläderna och nu har vi första maskinen på. Skönt att ha allting tvättat och klart sen.

...

Nu är jag hemma igen efter en heldag på jobbet!  Var så roligt att träffa alla och visa upp magen :) Sen riktigt roligt att träffa världens sötaste lilla Viktoria igen hon var så glad hela tiden. Vad man längtar till vår lilla är här även om det är så svårt att förstå att snart han snart är här. Tror inte man kan förstå det först man har honom i sin famn.

Efter att jag vart där så mötte Andreas upp mig på torget så vi gick och handlade och köpte glass, gott gott :) Nu ska jag vila lite sen tänkte jag slänga på en tvättmaskin.

PUSS

09-04-20

Hallå! Nu sitter jag i soffan och väntar på att klockan ska rulla. Tittar på the voice och flo rida gästar och och så uppträder han med min favorit låt, riktigt bra live! :)

Ska om en stund börja gå till jobbet, kommer nog ta ett bra tag att gå dit. Tänkte gå dit så får vi se om jag tar bussen hem, beror på hur jag känner då. Det är i alla fall riktigt fint väder ute. Härligt! Känner mig på riktigt bra humör idag!

Hoppas ni får en bra start på veckan!

Söndag

Dagen har jag spenderat med mamma+familj idag var runt på öb och lite sådär, sen åkte vi ut till huset och fikade i solen. Riktigt härligt att de ska flytta till hus, blir perfekt i sommar att vara där och sola när man har en liten ;) Sen kom Andreas och vi gick och handlade, nu har jag kyckling i ugnen som vi ska äta ikväll. Ska bli riktigt gott.

Ikväll är det en riktigt bra tvkväll tycker jag! Gossip Girl, Wipeout och sen Söndagsparty med Filip och Fredrik. Tror att det kan vara rikitgt roligt, Filip och Fredrik är ju alltid lika roliga.

Ska nog lägga mig ganska skapligt ikväll då jag ska upp ganska tidigt imorgon. Ska gick till jobbet och hälsa på och Malin en arbetskompis ska oxå komma då. Hon är mammaledig just nu så ska bli kul att få se lilla Viktoria, hon var bara några dagar när jag såg henne sist och nu är hon ett halvår ca skulle jag tro! Så det ska bli kul :)

Så ser i alla fall vår kväll ut! Hoppas ni får ett härligt avslut på veckan!

PUSS

Underbart med vår!

Nu så går jag hem till mamma och vi ska sen åka ut till huset som de köpt. Hon skulle pyssla lite med att plantera blommor mm. Så jag tar med mig en bok och sätter mig i solen, ååh härligt!

09-04-19

Njuter just nu av den tidiga morgonen. Är det inte skönt att komma upp tidigt när solen skiner och det är inte en kotte ute och rör sig. Riktigt lungt och skönt. Jag har sovit rikitgti bra inatt har bara vaknat en gång vilket inte är vanligt längre.


Jag tror att bebis har flyttat sig nu så han ligger med huvudet ner. Det känns som det i alla fall för han ligger inte som han har gjort innan. Så vi får hoppas att det är så i alla fall. :)


Nu ska jag fortsätta med min frukost sen mysa ner mig i soffan och läsa lite.

Ha en härlig söndag!

PUSS

Vi myser

Vi har en mysig lördagskväll här hemma just nu. Har ätit god stenugnsbakad pizza och nu kollar vi på filmen Phone booth.Bild från hissen i Norrköping.
Vilka snyggingar ;)


Mitt hjärta längtar så efter vår bebis just nu ♥

34+4Jag och magen idag vecka 34+4

Familje dag!

Nu är jag hemma efter en heldag tillsammans med mamma, mormor och Emma. Var runt och kollade lite tapeter och åt lunch. Sen var det dax för Emmas ridning och efter det åkte vi och handlade lite. Nu ligger jag och Max i soffan och slöar lite. Andreas slutar jobbet nu snart så han är nog hemma om en stund. Ikväll har vi inga planer alls och det känns ganska skönt, vill nog bara var hemma och äta gott och se på tv.

Delar med mig några bilder från dagen.

    

Mamma vågade sig i alla fall upp på en av hästarna. Modigt då hon är så himla rädd för hästarVi var inne på mekonomen och hälsade på Andreas, då hittade Emma en leksak hon ville ha!Avsluat med en mysig bild på Max när han låg och solade på köksbordet tidigare idag. Han brukar inte få vara på bordet men jag hade inte hjärta att ta ner honom så han fick ligga kvar och njuta!

09-04-18

God morgon mina kära läsare! Hoppas ni sovit bättre än mig, för jag har vaknat en miljon gånger under natten känns det som. Men nu är det lördag och även om man är ledig alla dagar så är det härligt när helgen är här i alla fall. Var denna dag kommer att ta mig vet jag inte alls just nu, men nått ska man nog kunna hitta på. Tänkte i alla fall börja med att ta mig en dusch.

Hoppas ni får en toppen dag!

PUSS

Toppen kväll

Nu är vi hemma igen efter en super trevlig kväll hos Pirre och Maria. Bjöds på god mat som kanske fick ligga på grillen lite för länge ;) Spelade kort och pratade. Men det var riktigt trevligt men jag blev så trött så mamma var snäll och hämtade oss. Nu slappar vi i soffan och jag ska snart gå och lägga mig.

Hoppas ni haft en härlig kväll.

PUSS

Hallonbladste

Har nu även beställt hem hallonbladste, hoppas på att det hinner komma till på tisdag då jag kan börja dricka det. Ska bli spännande att se vad de smakar då jag hört att det kanske inte är det godaste. Men om det kan förbereda kroppen lite så är det ju toppen!

Lite info om hallonbladste:

Hallonblad innehåller oxytocin. I kroppen tillverkas oxytocin av hypofysen som ett avslappnande och rogivande ämne. Inom sjuklvården används det bl. a. för att starta förlossningsarbetet. Vid ett avkok blir sällan så påtagliga effekter, som att omgående dra igång en förlossning. Men barnmorskor har i alla tider rekommenderat hallonbladste i graviditetens sista fas, för att förbereda kroppen på födseln och för att allt detta ska fungera stärkt och smidigare. För att den gravida inte ska riskera ett för tidigt förlossningsarbete ska produkten inte tas förrän vecka 35.

Kärlek & Harmoni

Är hemma nu igen efter en tur på stan med Karin och Jasemin. Var mycket trevligt och mysigt att sitta ute i solen och fika. Handlade hem ett par fina stenar som ligger fint i köksfönstret.Nu ska jag ta och vila en stund innan vi ska iväg till Pirre och Marie, de är så snälla och kommer och hämtar upp oss. Tack tack så mycket, sen tror jag att mamma kommer och hämtar oss. :)

09-04-17

Hallå! Nu är det dax för lite lunch här hemma sen ska vi gå iväg till POAS trafikskola och fixa så Andreas och jag kan börja övningsköra. Sen ska jag ner på stan och möta upp söta Jasemin vi ska ta en sväng på stan och sen ska vi möta upp Karin för en fika :) Kommer nog bli en riktig toppen fredag idag!

Sen ikväll ska vi iväg till Pirre och Maria och grilla, ska bli riktigt gott och trevligt :)

Hoppas ni får en toppen fredag!Jag och magen idag vecka 34+3


PUSS

Gott gott!

Nu sitter jag och väntar på att älskade Andreas ska komma hem. Det blev ingen bil så bara att kolla vidare, men det blir en paj från McD till mig :D Så väntar förväntansfullt efter den just nu, ett gravid måste ikväll kände jag!

Filmen jag såg idag var toppen tycker jag, värd att se absolut!

Tråk tråk!

Är ensam hemma här och är lagom uttråkad. Andreas har åkt till stockholm med en kompis och ska kolla på en ny bil till oss. Vi sålde ju vår bil igår så nu är vi i behov av en ny. Vi får se hur det går, förhoppningsvis har vi en ny bil redan ikväll :)

Jag sitter här och kollar på Hjälp! Jag är med i en japansk tv-show, inte världens roligaste program kanske men något att underhålla sig med i alla fall!

Pust!

Man kan ju tro att man inte vart gravid länge nog! Var på hemköp och handlade och jag brukar alltid ta två kassar så man kan dela upp vikten, men nu var jag i mina egna tankar och pulade ner allting i en kasse. Mycket oproffsigt av mig. Så bleven del stonkande på vägen hem!

Gick även förbi ica först och hyrde en film blev The other Boleyn girl med Nathalie Portman och Scerlett Johansson, tror den kan vara riktigt bra :) Så nu ska jag mysa ner mig i soffan med filmen och mina vindruvor. Saftas redan i munnen ;)


Trötter

Vaknade igen för en liten stund sen, efter frukost fick jag lite ont i huvudet så la mig i sängen igen. Vaknade sen igen efter 1,30 timma, skönt :) Ska snart äta lite lunch och sen göra mig i ordning lite lagom. Ska i alla fall till hemköp och handla lite, har inte riktigt bestämt mig om jag ska hyra film än det återstår att se!

09-04-16

God morgon! Idag är det riktigt sitta inne och mysa väder. Andreas jobbar så vi får se jag kanske går och hyr mig en mysig film att se. Känner att det kommer att bli en riktigt slapp dag :)

Idag är det 40 dagar kvar till BF :)

Hoppas ni får en toppen dag!

PUSS

Tryckaren!

Vet inte vad bebis pysslat med idag, han har legat och tryckt upp sig mot mina revben hela dag en. Men nu har han bytt ställning lite och ligger och putar ut på sidan istället.Såhär kan det se ut när bebis ligger och trycker ut sig.
Favorit sidan är höger sida. Bilden är tagen i
vecka 32+5

Vändningsförsök!

Fånig som man är så är jag nu helt inställd på att lilleman kommer ligga med rumpan ner, så igår läste jag lite om vändningsförsök. Ska ju inte påstå att jag blev lugnare utav det, värkar vara läskigt som tusan. Sen så kan det ju stressa upp barnet en hel del. Sen så är det bara 50% av alla försök som lyckas.

Man ska ju inte ta ut någonting i förskott nu men är ju bra att veta lite vad det handlar om i alla fall. Men bara att hålla tummarna att han vill vara så snäll och lägga sig rätt!

09-04-15

Har haft en riktigt mysmorgon här hemma. Vaknade vid 9 satte på ett sex and the city avsnitt och åt frukost. Sen tog jag mig ett härligt bad och njöt med en bra bok. Kan inte bli så mycket bättre!

Nu ska jag gör mig i ordning lite, ska träffa mormor lite senare vi ska ut och gå en sväng. Ska dels förbi jobbet då jag måste lämna in lite papper. Annars kommer det nog bli en lugn dag :)

PUSS

Vilken super kväll!

Nu ska jag mysa ner mig i soffan då det är dubbelavsnitt av Desperate housewives. Kan det bli bättre än så? Tror inte det :)

Resultat

Såhär fint blev det med hyllan och tavlorna :)


 34+0Jag och magen idag vecka 34+0

Trötter

Den här dagen har bara flygit förbi! Vi åkte en sväng till jysk och hittade dynor till utemöblerna, så skönt det ska bli att få ordning på balkongen.

Har sovit en bra stund nu på eftermiddan vilket var jätte skönt, har vart så himla trött de senaste dagarna. Andreas har vart en riktigt liten pysselgubbe här hemma :) Vi har hittat några bilder på Emil i Lönneberga som han skrivit ut och ramat in. Nu ska hyllan upp över byrån i lillarummet och så ska bilderna upp. Kommer nog bli jätte fint :) Själv är man en liten latis som har legat och läst och sovit nästan hela dagen ;)Älskar blommor!
Dessa står så fint i vårt vardagsrum just nu.

MVC

Ligger i soffan och gottar mig med lite godis, fick påskägg av pappa igår :) Farligt gott var det i alla fall.
Gick bra på MVC alla värden såg bra ut. Hon mätte magen som vanligt och nu låg jag över mittenlinjen, lite lustigt först har jag hela tiden legat under och sist precis på och nu över. Men sen när hon kände hur han låg så tror hon att han vänt sig och nu ligger med rumpan ner och sen att han låg mycket högre upp den här gången. Men hon skrev i alla fall ett frågetecken om hur han låg då hon inte riktigt kunde avgöra det. Vi får se nästa gång då det är ultraljud, får hoppas att han vänt sig då för annars måste de kanske vända på honom. Men vi får vänta två veckor med att se.

Längtar så till nästa besök då vi ska få se honom igen, har hört att man inte ser så mycket. Men ändå mysigt att få se lite igen :)

Vecka 35

Vecka 35

Barnet

Nu är barnet ungefär
45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.

Mamma

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du har ökat minst elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. Se artiklar till vänster under Efter förlossningen. Du kan också börja kika på vårt tema om Barn och föräldrar, eller känns det för overkligt? Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del.Det närmar sig med stormsteg! Kan inte förstå att om bara några veckor så har vi vår lilla bebis här. Det är helt otroligt. Jag mår bra även om det börjar bli rätt tungt. Ibland lägger sig bebis så man knappt kan böja sig ner eller fram, som här om dagen då jag skulle ta fram Andreas solbrillor från handskfacket så kom jag inte fram! haha.
Känner så klart av ryggen imellanåt men inte alls som när jag jobbade.
Att magen ligger högt känner man då man flåsar lite extra och sen att jag inte alls får plats med mycket mat åt gången.

09-04-15

God morgon! Här hemma är man igång tidigt, vi ska iväg till MVC. Ska bli spännande och se som vanligt hur mycket magen har vuxit, sen hoppas jag på att odlingen är färdig. Håller tummarna för att jag inte har urinvägsinfektion.

Vad dagen sen har att erbjuda vet jag inte alls, blir nog rätt lungt. Men nu måste jag fortsätta här hemma.

Ha en toppen dag

PUSS

Kvällen

Nu är vi hemma igen efter en trevlig kväll hos pappa. Bjöds på god mat och lite kortspel, men jag var en ruskigt dålig förlorare idag. Skyller på att jag vart så trött hela dagen.

Vi tog en promenad till sveaplan och shoppade loss på apoteket, barnens hus och coop. Så nu har vi nästan alla sköta saker som vi behöver till bebis. Men det är lite kulrigt att veta vad man behver så man har nog redan nu lite för mycket :P Men det är ju bättre det i alla fall. :)

Andreas fick även sin födelsedags present av pappa och Mia, blev två krukor till balkongen (jag som önskat åt honom ;)). De var jätte fina och så var det några söta blommor färdig planterade, så de står fint där ute nu :)

Nu ska jag ta och lägga mig i soffan då jag har jobbigt ont i ryggen just nu. Men det är lustigt så mycket bättre jag känner mig i ryggen efter att jag slutat jobba, känner att jag inte alls har ont lika ofta nu. Skönt!

Ha en toppen kväll

PUSS

09-04-13

God morgon! Jag hade världens mysigaste dröm inatt, drömde att vår lilla son var född. Det var så mysigt att kunna få hålla honom och pussa på honom, men jag vet inte hur han såg ut det utelämnade drömen. Men det är så mysigt att få drömma om honom. Just nu bökar han lite lätt i magen. Längtar såå tills man får se vem den här lilla människan är som man älskar så otroligt redan nu.

Idag är det ganska mulet ute men ska i alla fall ut och gå en sväng hade jag tänkt i alla fall. Sen så ska vi äta middag hos pappa ikväll, ska bli trevligt.

Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa lite! Hoppas ni får en toppen dag!

PUSS

Trevlig kväll

Sitter i soffan och äter lite innan det där dax för sängen. Har haft en jätte trevlig kväll hemma hos älsklingens mamma. Grillade och satt ute på altanen och åt, vad man längtat efter det här vädret! Sen vi kom hem har liten busat runt i magen vet inte riktigt vad han har pysslat med, men han är så snäll så han får gärna busa på. :)

Nu ska jag snart lägga mig och läsa några sidor. Sov så gott

PUSS

Påskpresent


 De här fina ljuslyktorna fick vi i påskpresent av Andreas mamma igår. Jag blev superglad då jag tittade på dem när vi var i Norrköping men Andreas inte tyckte att vi skulle ha dem. Men käraste svärmor läste då mina tankar :) Så nu står de så fint på vårat köksbord.

Presenterna

De här superfina presenterna fick bebis av extra mormor Marie :)
Sockervadd = Lycka

Åkte med mamma, mormor och Emma till silvan och rusta. Jag kollade efter sittdynor till utemöblerna med hittade inga och mamma kollade efter utemölbler. Jag blev i alla fall riktigt glad då jag hittade sockervadd på burk på rusta! Lycka! Köpte en naturell och en jordgubb båda var goda man den naturella var nog favoriten!Hemma hos mamma höll de även på att rensa i källaren och jag tog då med mig lite saker hem. Blev några bebis/barn leksaker som Emma haft och sen hittade jag en super söt sjömansdräkt som filip haft när han var liten bebis. :)

09-04-12

God morgon! Vilket underbart väder det är idag också. Igår hade jag inte tid att njuta av det men idag ska jag försöka att göra det.

Igår var en toppen dag även om det blev lite mycket men man får skylla sig själv ibland ;) Bakade två pajer en annanaspaj och en blåbär, de var mycket populära och tog slut bådatvå. Så det var ju kul. Andreas fick mycket fina presenter dels en fotoskrivare som han(vi) önskat sig. Det är ju toppen och den kommer nog att användas flitigt sen när lilleman är här. :)

När de sista folket gått vid 18.30 gick vi över till mamma och åt en god påskmiddag. Var kvar en stund under kvällen och kollade på Robinson och alla fick känna på en busig bebis i magen :) Men vi gick hem ganska tidigt då jag var helt slut, så var bara hem och lägga sig. Men det var en toppen dag i alla fall.

PUSS

Glad påsk!

Idag så blir det lite kalas här hemma :) Familjen kommer över vid tre så innan det så ska jag försöka hinna med att baka två olika pajer, Sen så måste jag gå över till mamma då påskharen har lämnat ett ägg och liten present till Emma :) Det var en snäll påskhare iår :)

Glad Påsk på er!

09-04-11


Idag är ingen vanlig dag för idag är det Andreas födelsedag!
24 år, Grattis älskling!

Norrköping + förlossningen!

God morgon! Gud vad skönt det är att vara hemma nu även om vi haft det helt underbart i Norrköping. Massa med god mat, lite shopping och massa med prat med Marie. :) Precis som det ska vara när man är där. Vi fick även super fina precenter av extra mormor Marie :) Ska visa lite kort sen men orkar inte nu.

Andreas avbokade även Elmia så vi tog bilen till Norrköping i alla fall, och det var kanske lite tur det. För när jag vaknade igår morse så hade jag en liten blödning, blev så klart orolig och vi ringde till förlossningen för att höra. De sa att det inte var någon fara så vi stressade inte hem för det, men det kanske inte hade vart så kul att sätta sig på ett tåg hem då. Sen åkte vi hem och jag tyckte att jag hade mer sammandragningar än jag brukar ha men de gjorde inte ont. Pratade med mamma som var med sin vän som jobbar på förlossningen och hon tyckte jag skulle ringa tillbaka till förlossningen. Vi fick då komma upp och de tog en CTG lurva på mig, bebis var inte så nöjd då och villa absolut sparka bort dessa elaka saker som satt på magen :) Men det var ingenting så det var jätte skönt. Hade lite förhöjt äggvitevärde så de ska ta en odling utifall om jag har urinvägsinfektion, så vi får se.

Men det var skönt att vi åkte upp i alla fall känner jag för man gick ju ändå och var lite orolig hela dagen och det här lugnade ner en och man kunde släppa det helt. Men fick mig ändå att vakna till att nu är jag färdig stressad nu ska jag njuta av tiden hemma nu innan. :)

09-04-08

God morgon! Idag bär det av till Norrköping, men det är inte först i eftermiddag vi åker. Innan så ska vi åka till farfar och äta lunch, han fyller år på lördag men åker bort så han ka firas idag då istället. Sen så tar vi tåget till Norrköping klockan 17.09. Var jätte längesen jag åkte tåg nu, men tycker bara att det ska bli skönt då jag kommer kunna läsa och sådär. Kan inte läsa i en bil. Varför vi tar tåget är att på fredag så hämtar Andreas kompisar upp honom i Norrköping och de åker då vidare till Elmiamässan(tror den heter så). Jag tar då tåget hem själv på fredag.

Ska bli så kul att komma till Norrköäping :) Kommer bli massa mys och prat som vanligt och Marie lagar alltid så underbart god mat. Sen imorgon är det staden som gäller. Jag hoppas att vädret blir lite bättre bara.

Ha en bra dag!

PUSS

Trötter

Nu har Jasemin åkt hem för en stund sen. Vi har haft en super mysig kväll med god mat och idol! Vi hade tänkt att kolla på en film som hon hade på datan men vi (eller rässtar sagt Jasemin) fick bara upp den i svart vitt. Man fattar ju noll av sånt! Men det var i alla fall kul att se lite på idol och bara sitta och prata. :)

Nu har jag ätit lite jordgubbar med mjölk, och nu är det dax för sängen är så himla trött. Får se om man kommer få somna då jag har en liten bebis som precis vaknade till liv i magen.

Sov gott

PUSS

Syskonkärlek

Ringde min kära lillebror vid ett tiden och han hade tid att träffas, kors i taket! :) Så vi tog en liten promenad till ica där vi handlade glass och sedan satte oss i stadsparken. Var så härligt att sitta där och äta glass i solen och bara prata. Är inte ofta som han har tid med det då han dels tränar så himla mycket just nu och sen så är han snart 17 år så det är klart att det inte alltid är så kul att hänga med syrran då ;) Sen gick jag till hemköp och handlade lite och sen hem till mamma. Där spelade jag och Emma lite yatzy och sen fickade vi lite under deras påskris! hehe. Hon är så himla mysig min lillasyster. :)

Nu ska jag läsa en tidning (mama. gravidbibel) och vila lite så jag är lite piggare när Jasemin kommer sen. Eftersom det var hockey på tv så ska vi gå och hyra en film. Sen blir det middag med lax, potatis och romsås. Kommer nog bli en toppen kväll. :)

PUSS

Städat

Då var det rent och snyggt här hemma och det doftar så gott efter att man skurat. Så nu är jag helt slut i ryggen så nu bli det duschen och sen soffan!

Lite nytt

Igår beställde jag hem lite toppar från hm, jag hoppas att de ska vara lite amningsvänliga plagg i alla fall.


Okej, den mer rosorna tyckte jag bara var så otroligt fin så ville bara ha den ;)


De här topparna kan nog vara smarta med ett amningslinne under sen.

Vecka 34

Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning. ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Ibland kan förvärkarna komma tätt och upplevas som riktiga värkar, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas samt främmande personers röster.


Härligt med ny vecka idag :) De där att bebisen reagerar olika på olika röster känner jag igen. För om Andreas vart iväg och jobbat eller sådär och när han kommer hem, då brukar bebis alltid börja röra på sig när han hörs hans röst. Det kan ju vara av slumpen att det är då men jag tror att det är att bebis reagerar på Andreas röst.

09-04-07

God morgon! Nu ligger jag i soffan mätt och belåten! Ser ut att bli toppen väder idag oxå så härligt. Dagens planer är att jag ska städa lite här hemma så det är klart tills på lördag, vi åker ju bort imorgon och kommer hem på fredag. Tror inte jag är så sugen att städa då. För sen på lördag fyller Andreas år och det lär ju bli fullt hus här. Sen ska jag ut och hinna med att njuta av solen oxå.

Sen ikväll kommer Jasemin över och vi ska ha en mysig soffkväll. Men vad är det här! Såg nu att det inte är något desperate housewives. Vilken miss hur kan de sända hockey istället. Då får man kanske hyra en film eller något. Men ska bli kul i alla fall att hon kommer över, var så längesen vi sågs.

Hoppas ni får en härlig tisdag!

PUSS

Underbara väder!

Nu är jag hemma igen efter en helt fantastisk dag ute i solen. Jag har setat i solen på en helt fantastisk innergård och njutit. Åkte med mamma och Emma till hennes jobbarkompis som oxå har en dotter som är lika gamal som Emma. Var riktigt härligt där inne på gården i solen och det blåste bara lite lätt. Vi grillade även lite korv till lunch, gott gott. Gud vad man längtar till sommaren nu!

Sen åkte vi ut till huset som mamma och de ska flytta till, kommer nog bli super bra skulle jag tro. Efter det åkte vi och handlade lite och nu är jag äntligen hemme, och jag känner mig så himla trött. Så ska vila en lite stund sen blir det att laga lite mat, hade tänkt att göra kalops till ikväll. Andreas fick jobba längre idag så ska sluta vid 20. så hade tänkt att vi äter då.

Köpte även hem färska jordgubbar som jag ska gotta mig med ikväll :)

09-04-05

God morgon! Hoppas ni sovit gott. Har sovit okej inte mer än så, men var skönt att få sova lite längre idag i alla fall. Sitter just nu och äter lite frukost. Dagens planer är att jag ska ut och möta solens strålar och sen ska vi nog åka och storhandla.

Idag är det bara 50 dagar kvar till BF!

Hoppas ni får en toppen dag

PUSS

Kärlek

Det är så otroligt stort att få vänta ett barn och jag känner mig så otroligt lycklig. Tänk att jag och min stora kärlek snart har våran son här hos oss.

27 dresses

Nu har jag kollat på filmen 27 dersses och det var en bra tjej film att mysa i soffan med en dag som denna. Den var bra, även om man redan innan kunde lista ut hur den skulle sluta, men visst är det härligt med sånna filmer ibland.

Mysdag

Nu är jag färdig med tvätten här hemma och jag ska nu gå iväg till ica. Ska hyra mig en film och det kommer nog bli en riktig tjejfilm idag, ska även köpa med mig lite gott godis. Sen blir det mys i soffan med godis och film. Man får ju passa på att se på någon tjejfilm nu när Andreas jobbar, annars brukar ju inte det gå hem här hemma. :PJag och magen idag vecka 32+5

09-04-05

Måste erkänna att jag tycker att det är ganska skönt att det är mulet ute idag, då får man inte dåligt samvete för att man inte är ute så mycket. Planen idag är att ta reda på lite tvätt i alla fall, sen så ska jag nog försöka med en slappar söndag. Har sovit sådär inatt så blir bra att bara slappa i soffan med en bra bok, man kanske ska smya iväg och köpa sig lite gott godis sen oxå. :) Vi får se.

Ha en bra dag

PUSS

USA

God morgon! Jag sitter just nu med ett litet hickmonster i magen och ser på packat och klart. Dom är i New York och gud vad man längtar tillbaka, det är ett måste för mig att komma tillbaka dit någon gång det är så ju häftigt. Eller vill till baka till USA, var ju ävin i Florida och bilade runt vilket som oxå var super häftigt.

   
New York
    
Florida.
Gillar sista bilden på pappa och Filip, så ser man ut efter en heldag på disney world! haha

Lite rikare

Nu är jag hemma efter en heldag ute i solen vid travbanan, riktigt härligt. Var riktigt kul och vara på trav och jag gick + med 115kr :) Man ska gå på känslan! Nu ligger jag i soffan och vilar lite då det blev ganska tungt för ryggen att stå upp i flera timmar.

Ikväll kommer Nille, Pirre och Maria över till oss och ser på Robinson, ska bli trevligt. Får se om vi ska äta någonting gott oxå. Blir trevligt i alla fall.

Hoppas ni haft en härlig dag!

PUSS

09-04-04

God morgon! Alltid lika härligt att vakna till en stor skinande sol. Känner mig riktigt trött men kan inte somna om, så då blev det att gå upp. Ska äta lite frukost och sen så tänkte jag lägga mig och läsa en stund.

Idag så ska jag med pappa, farfar och deras respektive ut till syndbyholm där det är v75 ida. Yes, jag tänker ta hem storkovan, det är dax nu känner jag. Ska bli ganska roligt och skönt att få vara ute i den här vädret.

Hoppas ni får en härlig dag ute i solen

PUSS

Törstig

Vet inte vad det är med min men både idag och igår så har jag kännt mig så otroligt törstig. Måste ha något hela tiden känns det som. Vilket då även blir att jag måste spring på toa hela tiden! Fick näste lite små panik på vägen hem från stoclholm då jag blev så otroligt törstig och var tvungen att ha någonting att dricka. Så blev att stanna på statoil i strängnäs. :)

09-04-03

Pust! Så var vi hemma igen efter en tur i stockholm och jag känner mig helt slut. Dels för att jag la mig och sov för sent igår och sen för att jag så klart försov mig. Jag hade ställt min klocka på 6 så jag skulle ha tid och äta och duscha i lugn och ro. Men nej så klart så vaknar jag inte av min klocka utan av Andreas som ringde klockan 7! Så då var det bara att slänga sig upp och kasta på lite smink, platta ner det rufsiga håret och slänga i sig en smörgås! Men det gick det oxå fast tycker inte om att behöva stressa på morgonen.

Släppte av Pontus föräldrar på Arlanda och man blev lite avundsjuk skulle inte vara helt fel att sätta sig på ett flyg och åka iväg. Men det får vänta ett år eller så. Efter det i alla fall åkte vi till barkaby, där det blev lite handlat en sak till mig och resten till bebis! Som vanligt :) Blev ett örngott till vagnkudden, två bar kortbyxor till sommaren till bebis, en liten mössa och sen några söta böker till honom. Det som handlades till mig var en bok. Men det var i alla fall kul att stosa omkring där och hade jag inte vart gravid hade jag nog hittat massa fina kläder till mig oxå. Det var i alla fall kul att dom hade polarn och pyret där.

   

 

Älskar Laban boken den är så söt och sen om man skakar på den så "rasslar" den :)

Grekisk kycklingMaten blev super god så nu är vi mätta och glada här hemma. Syns det att det är min vänsterhänta sambo som dukat!

Den här maten är super lätt att laga så är det gott oxå :)

Recept

Kycklingfilé
Potatis
Morötter
Palsternacka
Lök
Vitlök
Krossadetomater
Salt & peppar
Oregano
Vatten

Bara att skiva upp allt och blanda på en form och in i ugnen på 220grader i ca en timma eller sådär. Man får hålla lite koll så att potatisen och kycklingen är klar, jag brukar fylla på med vatten så att det blir lite såsigt och gott. Till det brukar jag ha tzatziki men den här gången fick det bli bara vitlök och gräddfil då jag glömde köpa gurka!

Lycka till!

Vilken dag!

Jag vet en som kommer att sova gott inatt! Skulle städa här hemma idag med blev bara toan som blev riktigt ren. Har skrubbat väggarna ända upp till taket och sen stod jag och Andreas och skrubbade kaklet. Andreas var inte så imponerad av min tokidé, jag ska ju erkänna att inte jag heller var det ett tag. Men nu är det riktigt rent där inne i alla fall! Är inte första gången man får en tokidé under graviditeten och känns som att det kommer att bli många fler nu när man går hemma och ska sysselsätta sig.


Efter skrubb och lunch så tog vi en lång och ganska rask promenad, riktigt skönt även om det blev ganska jobbigt sen sista biten. Vi var ute och gick i alla fall 1,30 timma, riktigt härligt. Så nu ligger jag och vilar i soffan och ser på vänner. Ska sätta igång med maten lite senare ska laga grekisk kyckling, ska bli riktigt gott. :)09-04-02

God morgon. Måste börja med att berätta om hur imponerad jag är på min katt som inte har lekt med påskriset eller fjädrarna. Han är lika trött som jag om nätterna och sover vid mina fötter, det är inte ofta som han gåt upp om nätterna. De gånger jag springer på toa glor han surt på mig för att han vaknar. haha.

Har sovit okej inatt vaknade av att liten hade gympa i magen men somnade om efter ett tag. Har sovit länge men känner mig otroligt trött idag, inte alls utvilad. Kanske piggnar till efter frukost. Får i alla fall hoppas på det då dagens planer är att städa här hemma. Skönt att ha gjort innan helgen.

Nä nu är det då dax för frukost och piggna till lite!

Ha en bra dag

PUSS

Påskpyntat!

Då har jag startat påsken här hemma, tog med oss lite björkris hem från Andreas mamma. Så har pyntat det med fjädrar och några fuskägg som jag köpt. Blev super fint tycker jag. Älskar alla olika högtider då jag tycker det är så mysigt att pyssla ordning här hemma. Men får se hur det ser ut imorgon då vi har en katt som är mycket nyfiken på fjädrarna! :)

Var hemma hos Andreas mamma och åt, super trevligt och gott. Var kul att träffa Mikaela och Pontus, man kände sig lagom blek måste jag säga. :) Fina presenter fick vi oxå jag ett par sandaler, jätte fina med strass och Andreas fick ett par fina billabong badbyxor. Så tack så mycket för det.

Pratade med underbara Marie i Norrköping idag och vi ska åka dit nästa vecka och hälsa på ett par dagar. Så det ska bli super kul, ser fram emot det.

Sen så ska vi åka till Stockholm på fredag, Pontus föräldrar ska till Arlanda så pontus frågade om vi kunde köra dem dit då han inte fick ledigt från jobbet. Så det blir ju bra då får vi oss en liten tur till Stockholm på fredag.

Kul att ha lite saker inplanerade.
Nu ska jag fortsätta moffa mina vindruvor (beroende)!

God natt

PUSS

Shopping från pirajja

Andreas klickade hem lite saker till bebis idag från pirajja.se. Detta blev det.
Barnvagnsmobil - Lilla HundEn ful liten "hund" till vagnen :P


Dragdjur - Lejon
Detta söta dragdjur


Byxa - Laban Svartrandig 
Och de här Laban byxorna.

Virrpanna

Det är vad jag är idag! Läste först fel så vi satt i fröslunda och trodde att det var där som vi skulle skriva på faderskapsintyget. Men eftersom de missat ett mellanrum så var vi på fel ställe. Men det löste sig i alla fall, så nu är det gjort. Skönt att ha en sak mindre att tänka på. 

Sen så var vi på MVC allt såg bra ut och mitt järnvärde hade gått upp till 126 från 99 så det var ju bra. Kanske på grund av det som jag orkar hålla mig vaken om kvällarna. SF måttet låg på 30 så låg mitt på linjen, innan har jag legat strax under så nu har det växt till sig. Bebis låg med huvudet ner men hade inte fixerat sig än, men tror han tycker om att ligga så för känns som han ligger så hela tiden tycker jag. Hjärtljudet var på 140 så det är lägre än vad han brukar ha, men allt såg bra ut så det är ju skönt. Nu ska vi börja gå varannan vecka, det närmar sig med storm steg.

Var även förbi min chef idag och det var ju bra för jag har lite semesterdagar att ta ut. Så de tio dagar som blir i mellan havandeskapspenningen och BF ska jag ta semester istället för FP. Det känns bra att kunna spara på FP dagarna lite.

Har även hunnit med en lunch på ming idag, så gott :)

I eftermiddag ska vi till Andreas mamma och äta, Mikaela och Pontus skulle dit och äta oxå. De kom hem från Thailand igår, har vart där en månad så de lär ju vara lagom bruna! Inte alls så att man kommer känna sig blek! Men ska bli kul att höra om, hur de haft det.

09-04-01

God morgon. Första april idag så man får vara lite vaksam idag känner jag, jag är ju så himla lättlurad oxå. För två år sen när vi var kattvakt åt pappas katt så var mamma där och matade honom. Hon ringer då till mig och låter så jäkla paff oxå så säger hon att pappas kastrerade hankatt har fått kattungar. Så klart så tror jag ju inte på henne först men hon låter så himla övertygad så till slut går jag på det(hade oxå missat att det var 1 april). Jag ringer då Marie i Norrköping som då är pappas ex och de hade katten tillsammmans, berättar nyheten för henne. Haha efter ett tag är det någon som kommer på att det är första april, ringer då till mamma och blir lagom utskrattad. haha ganska kul.

Ser ut att bli fint väder idag så härligt när solen skiner. Vi ska ju åka till fröslunda och sen så är det MVC och sen ska jag ta en liten tur på stan. Så idag är det fullt upp :)

Nu ska jag ta tag i mig själv här hemma. Ha en toppen dag och se upp!

PUSS
RSS 2.0