Busen i huset

Så har vi vår finaste Adrian som blivit en riktig liten busunge. Är så glad över att han är en så stolt och kärleksfull storebror. Tänk att han i år blir 4 år.
 

Wilmer 2 månader

Idag fyllde Wilmer 9 veckor. 9 Omtumlande och fantastiska veckor. Är så stort att se honom växa och få lära känna vår lilla kille.
 
Wilmer 2 månader
Han orkar nu vara vaken ganska långa pass i taget. Tittar runt på omgivningen och upptäcker världen. Föredrar att vara nära nära. Älskar att titta på sin spelande pingu när han ligger på skötbordet. Att bada med pappa och storebror är också populärt. Samt när vi sjunger imse vimse spindel som även är storebrors favorit.
Förra veckan på bvc vägde han 4890g och var 55,5 cm lång.
 
Vår älskade lille Wilmer♥
 
 
 

Torsdag hos oss

Igår tror jag att någon bytt ut mitt barn i smyg!? Eller så hade han någon typ av åldersnoja?! Men idag är han tillbaka vår Wilmer och en vecka äldre. 9 veckor blir han idag, om ca 10 min för att vara exakt. Helt sjukt så snabbt det går!

Idag är vi hemma. Adrian fick vara ledig då magsjukan slagit till på förskolan igen och jag vill inte ha hem den!! Så idag roar vi oss med spel på vinden och så har jag lovat Adrian att vi ska baka. Har överfört mitt bakintresse till honom. Kul med det går inte riktigt ihop med att gå ner i vikt. Men än är det långt till sommaren ;) hoppas även du har en härlig torsdag!

Mina två fina <3

Fika, lek, ankor en riktig familjedag!

Hej i kvällen. Ska strax sova men tittar in här lite snabbt! Dagarna rusar förbi här hemma hos oss i ryslig fart! Idag har vi vart lediga hela familjen och vi har haft en riktigt mysig dag tillsammans. Åkte in till Stadsparken där vi matade ankorna, snabb lekte i lekparken men var så blaskigt och skitigt så gick till fiket intill istället. Där åt jag årets första och efterlängtade semla. Mums! Sen har vi donat lite hemma och vips så var det kväll! Alla killar sover nu gott här i huset och jag tänker göra det samma. God natt!

Mini makeover

Gårdagens Ikea tur resulterade att vi nu äntligen har den där tallrikshyllan i köket. Blev jätte fint och mysigt. Idag ska jag till maxi och köpa lite smått och gott som de fått in och som jag föll för. Mini makeover av köket!

Då startar vi om och laddar inför helgen

Efter en förmiddag fylld med treårs trots så skakar vi nu av oss det. Nu kan dagen och helgen bara bli bättre!

Ikväll väntas tjejkväll (undantag Wilmer) med bästa tjejerna Malin och Nadja. Fredagsmys med härliga tjejer känns som en bra start på helgen!

Adrian ska sova hos Mia så det ser han fram emot. Sen imorgon blir det en tur till Ikea. Och det får nog vara aktiviteter nog för familjen. Vill gärna bara hinna vara tillsammans när vi nu är lediga.

Hoppas ni har en fantastisk helg framför er!

Torsdagsfika

Jag och Adrian har roat oss med att baka chokladbollar.

För kallt

Burr, -20 grader ute denna morgon också. Så vi startar morgonen med massa tände ljus och frukost i soffan. Mysig morgon med Adrian då de andra två fortfarande sover.

Adrian skulle till dagis idag men han var inte så sugen och jag tycker det är för kallt för att våga oss ut. Så vi myser hemma idag också istället. Kanske kanske att vi vågar oss iväg och handla lite snabbt. Jaja det orkar vi inte tänka på nu. Nu fortsätter vi njuta av morgonen.

Liten börjar bli stor

Igår kväll gjorde Wilmer något som förvånade både mig och Andreas. Jag la honom på mage för att han skulle få träna nacken. Vad gör han då? Jo han rullar över till rygg! Knappt 8 veckor gammal och rullar redan från mage till rygg. Tror ni vi var megastolta här hemma!? Flera gånger gjorde han samma sak. Så häftigt och stort det är att se sitt barn växa och lära sig nya saker!

Vår lilla kille som jag gärna ser som bebis länge har istället bråttom att lära och växa! Vår lilla kille 4 veckor tidig och vi fick höra att han i början skulle ligga en månad "efter" i utvecklingen. Men nej nej inte våran Wilmer inte<3

Inte kan man tro att den här lilla trötta bebisen redan skulle lära sig rulla. Så kul att vi fångade det på film också!

victoria secret

De här underbara produkterna fick jag idag. Tror ni jag luktar gott nu! Tack pappa och Mia!

Lever på hoppet

Jaha då är Adrian dålig igen. Ont i magen, hängig och springer på toa hela tiden. Nejnejnej! Vill absolut inte ha hem någon magsjuka!! Går inte på dagis än så hoppet finns kvar att han bara fått i sig något tokigt!

Andreas är ledig idag och det är vi glada för! Jag och Wilmer ska till BVC lite senare för läkarkontroll(2månader). Efter det åker vi hem till pappa/morfar och Mia. De kom hem från sin Karibien kryssning igår och måste självklart över och få höra om resan! Det är nog planer som får räcka för dagen!

Då var vi igång!

Måndag och veckan är igång. Dagen har vart bra men som alla dagar intensiv och det känns på kvällarna. Är så otroligt trött på kvällarna men oftast lägger jag mig för sent i alla fall. Ond cirkel, men den där stunden på kvällen är så viktig.

Andreas slutar jobbet nu och jag funderar på att gå ut på en kort promenad när han kommer. Bara för att komma ut en sväng och skingra lite tankar i friska luften. Det dumma när jag blir så här trött och slut är att jag blir så otroligt godis sugen. Men jag står emot. Lite grönt te och en smootie får råda bot på det lite senare! Hoppas ni haft em bra start på veckan!!

Två trötta tidigare ikväll!

Kesoplättar

Igår gjorde jag kesoplättar till lunch och fick en fråga på Instagram om jag kunde lägga upp receptet på bloggen. Självklar gör jag det och kan rekommendera er att prova dessa plättar då de var riktigt goda. Kommer absolut göras flera gånger här hemma. Lätt var det också!

Det här receptet är för en portion och blev 4 plättar.

1 ägg
125 g keso (1/2 liten burk)
0,75 msk fiberhusk
En nypa salt.

Gör såhär: blanda alla ingredienserna i en bunke och mixa med en stavmixer. Låt stå en liten stund innan tillagning. Den blir väldigt kompakt i konsistensen men ändrar konsistens i pannan. Klicka ut fyra plättar i en smörad stekpanna. De blir mycket lösare i konsistensen när de blir varma så när du vänder på plättarna passa på att trycka ut dem. Stek på medelvärde och vänd flera gånger tills de fått en fin yta. Jag hade grädde, hallon, blåbär och banan till. Super gott!

På't igen bara!

Söndag och idag börjar vi på ny kula igen! Fuskade igår med att äta godis! Har sagt till mig själv att jag får unna mig en gång i veckan men ändå fick jag nästan ångest efter. Vet att jag är tokig men blir så när jag kör hårt på att vara nyttig. Hjärnan är på något vis så inkörd på det. Men det är ju faktiskt bra! Och visst ger det resultat! Vägde mig igår och sen i tisdags har jag gått ner 1,3 kg. Heja mig!

Så nu laddar vi om och kör vidare! Ny vecka imorgon och nya tag!

Kalla vinterdag

Vaknade upp till ett riktigt kallt vinterland! Hos oss är det -21 grader, burr. Så idag håller vi oss hemma och inne i värmen och myser runt med tända ljus och myskläder. Lille Wilmer får inte gå ut när det är så kallt så en anledning till för att hålla oss inne. ;) så idag blir det mycket lek, lite filmstund kan jag tänka mig men måste även försöka komma ifatt med lite hushålls sysslor då de halkat efter. Svårt att hinna med Ibland!

Dock har jag sagt till Adrian att vi ska till godisaffären idag. Så antingen om det blir mildare ute under dagen annars får jag försöka få tag på någon som kan se till Wilmer eller ta Adrian till affären. Det löser sig alltid!

Nu har Wilmer ätit klart och ska fortsätta leka med Adrian!

Fredags svammel

Veckan har rusat förbi och det är redan fredag! Jag och Wilmer ligger kvar i sängen men ska snart orka ta oss upp efter han ätit klart. Somnade skapligt tidigt igår och har sovit ganska bra men ändå är jag trött. Finns ingen ände på det just nu känns det som!

Är små delad om hur vi ska lägga upp planerna för dagen. Vill på ett vis bara vara hemma med barnen och mysa. Men samtidigt har jag några ärenden som skulle behöva bockas av. Men vet inte om jag är helt redo för det själv med barnen. Adrian är i en period då han gärna springer iväg och inte lyssnar fullt om jag inte mutar eller hotar. Men det är inte helt okej.. Finns det inget koppel man kan sätta på treåringar? Skämt åsido så är det kanske dags för att åka iväg själv med båda barnen. Det är oftast jag själv som bygger upp alla hinder. Vem vet det kanske går super smidigt?

Andreas jobbar hela dagen och kvällen så det blir fredagsmys för mig och smågrabbarna. Gladiatorerna har Adrian tjatat i en vecka om att se igen. Någon som är mycket imponerad över att de är så starka! Starka som min pappa säger han. Haha ;)

Nu ska jag och Wilmer slita oss från sängen. Nu hägrar grötfrukost! Ha en härlig fredag alla!

Växer i rasande fart

Imorgon blir vår stjärna Wilmer 7 vackor och idag var vi på bvc. Han väger nu 4638g och är 55cm lång. Det går så otroligt fort och jag hinner knappt med!
 
Vår runda och goa Wilmer snart 7 veckor♥

Ingen rast och ingen ro!

Har lämnat Adrian på dagis och matar ni Wilmer lite snabbt. Sen blir det promenad till BVC. Ska bli kul att se hur mycket han vuxit och jag tror det är en hel del. Han är så rund och GO nu :)

Sen är det bara att promenera hem, äta lunch och hämta Adrian. I eftermiddag sen ska vi och fotografera oss till tidningen. Någon gång där innan ska jag hinna göra mig i ordning... Det är bara att köra på idag!

Middag

Kvällens mycket goda middag bestod av korvcouscous. Couscous som kokades tillsammans med en buljongtärning. Stekte sedan korv, lök och paprika som blandades med couscous. Till det en kall sås med smak av dijonsenap och sambal olek. Mycket gott var det.

Nu en kopp grönt te och ett avsnitt gossip girl!

challenge accepted

Idag kör vi igång! Nu ska De överflödiga kilona som blev kvar från graviditeten bort! Jag och Andreas gör det till en tävling och den som först går ner 5kg vinner. Vad vinner vi? Bara äran men det är inte så bara i det här hemmet!

Jag vägde mig i morse och då stannade vågen på 65,7kg. På inskrivningen i vecka 12 vägde jag 63. Men hade redan då gått upp några kilo. Så börjar med att 5kg ska bort nu!

Till frukost idag blev det havregrynsgröt med banan och kanel, ett ägg och grönt te. Riktigt gott! Så nu får ni heja på mig! Viktigt att vinna det här nu ;)

Big boy bed

Igår köpte vi en ny säng till Adrian. Innan hade han en jätte fin junior säng från troll. Men den var så stun och det kändes inte som att han sov gott i den. Nu har han fått en bra säng och en fin hemnes sängram. Det är en 120 säng så nu har han lite att växa i :) Det bästa av allt är att han sovit jätte bra inatt.
 
 
 
 
 
 

Härliga helg!

Även om ögonen mina är trötta efter helgen så är jag full laddad med positiv energi från vänner och familj! Precis vad som behövdes då sömn är något av en bristvara så får man hitta det som laddar upp annan energi för att orka.

Helgen har vi spenderat med nära och kära. Det har vart middagar, spelkvällar, fikastunder med vänner, massa stoj med busiga barn, pulkaåkning och en hel del skratt och familjemys. Finns inte mycket som slår helger som dessa.

Ny har min lille bebis somnat här vid min sida och jag ska göra samma sak jag. Så laddar vi upp inför en ny vecka!

Fredagsfeelings!

På vinden med bästa grabbarna just nu! Ha haft en fantastisk start på dagen med lyckliga barn, fredagsfeelings och sovmorgon. Nu sitter vi som sagt på vinden och i eftermiddag kommer
Min vän Veronica och hennes son Emil så det ser vi fram emot! Hoppas ni har en härlig fredag och ledig helg att se fram emot!

Vardagen tillbaka

Då var vi tillbaka i vår vardag efter några lediga veckor under julen. Adrian var på dagis och gör mig så glad att han haft så skoj. En riktigt glad kille jag hämtade. Inte för att han var speciellt glad att se mig just! Men Wilmer fick mängder av pussar och uppmärksamhet av storebror. Syskonkärlek<3

När Adrian var på dagis åkte jag och Wilmer till Jasemin. Hon bjöd på lunch och proteinbollar. Riktigt bra dag med andra ord!

Nu slappar vi i soffan en stund innan vi ska orka börja med maten. Kassler och broccoligratäng står på menyn för kvällen.

Skrattretande

Ha! Att Adrian skulle sova borta så att vi skulle få sova ut! Istället kom vi i säng alldeles för sent och sen hade Wilmer magknip eller något var det som störde hans sömn. Han kom aldrig till ro och bökade hela natten. Så jag är tröttare en jag var igår. Underbart! Livet som småbarnsförälder. :) nu sover han i varje fall gott i min famn och ler till och från då magen antagligen bökar fortfarande för honom. Eller så drömmer han en härlig dröm?! :)

I kvällen

Stora hjärtat sover hos farmor och Stefan inatt så vi föräldrar får vila upp oss. Sen för att Adrian ville sova där. Han älskar att sova borta och frågar ofta om han får sova kvar om vi hälsar på våra familjer. Han har nig listat ut att man blir ganska bortskämd när man sover borta ;)

Vi slö tittar tv, äter lite godis och är sådär härligt sociala som bara vi orkar vara på kvällarna just nu. ;)

Nej nu ska här bytas blöja på den här stjärnan!

You and me

Jag och minsta hjärta idag

Ett gott avslut

Avslutet på år 2012 ha vart fantastiskt på alla vis då vår älskade Wilmer kom till världen. Annars har 2012 vart ett ganska tufft år då jag inte mått allt för bra på grund av en jobbig graviditet som gjorde mig ganska deppig mot slutet. Så när det äntligen var över så känns det som att jag fått nytt liv igen. Underbart att bära ett liv men så skönt att ha min kropp tillbaka och bebis utanför magen.
 
Nyår firade vi med vänner och deras barn. Lagade mat tillsammans och det var en strålande meny! Kräftsoppa till förrätt, oxfilé, potatisgratäng och rödvinssås till varmrätt. Sist men inte minst chokladsufflé med hallon och glass till. Var en riktigt trevlig kväll och perfekt avslut på året. Adrian hade super kul hela kvällen och som älskar fyverkerier efter nyår!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det bästa av kvällen var att båda våra barn var vakna vid tolvslaget och firade in det nya året med oss♥ Adrian orkade vara vaken till 1,30 och somnade på en gång när vi satt oss i bilen. Vilken kväll han haft, förstår inte att han orkade men det gjorde han. :)
 
2013 ser jag fram emot ett år som mammaledig(förhoppningsvis blir det hela året). Att få lära känna vår lille Wilmer och se honom växa och upptäcka världen. Njuta av dagarna med vår fina Adrian som blivit så stor och frågvis och så mycket fantasier han har! Tänk att han fyller fyra år i år, när hände det att han plötsigt är så stor?! Ser även fram emot någon typ av semester i sommar med familjen. Sen ska jag och min bror på en resa i höst/vinter. Om jag nu kommer kunna slita mig från barnen, men på ett vis så känner jag att jag måste unna mig det! Hoppas på ett år fyllt av kärlek, familj, vänner och lycka♥

Så skönt och välbehövligt!

Adrian är och leker med sin farmor och Stefan. Jag och Wilmer har då passat på att sova. 1,5 timme fick jag ikapp i alla fall men känns som jag skulle kunna sova minst 1,5 till. Ligger så mycket efter och sen att vakna x antal ggr varje natt stör ganska mycket. Och känner att allt kommit ifatt mig som en fet smäll. I början efter att man fått barn så är det så mycket hormoner och lyckorus och man känner sig aldrig riktigt trött. Är nog lite små hög på livet just då. Men nu är vardagen här och allt är inte lika nytt och som sagt allt kommer ifatt mig nu. Så var skönt att sova.

Min lillkorv somnade visst om nu också så får se om även jag gör det samma kanske ;)

5 veckor

Idag blev den här lilla herren 5 veckor. Tiden rusar fram och jag njuter för fullt av bebistiden. Det är ju så mysigt. Älskar när han tittar med sina nyfikna stora men så små ögon och upptäcker världen. Så stort att få vara med på hans resa!
 
Wilmer väger nu 3900g och är 53cm lång. Så han har vuxit på sig bra nu vilket känns riktigt skönt.
 
Bjuder på en liten bildbomb på vår minsta skönhet
 

Sömnbrist delux

Idag lider jag av sömnbrist delux och självklart får jag huvudvärk. Som vanligt när tröttheten tar över. Så idag överväger jag starkt att börja dricka kaffe!

Idag blir en slapp dag. Önskar att Adrian kunde sova middag ibland så man själv kunde vila på dagen men nej nej.. Så om någon vill låna Adrian några timmar idag för lek är det väldigt välkommet ;)

RSS 2.0