Gott nytt år

Nu är vi på väg till vänner för nyårsfirande. Ville mest önska er ett gott nytt år och önskar er en fantastisk kväll tillsammans med de du håller kär!

Sista sekunden shopping

Har precis vart på tuna park och panikshoppat kläder för kvällen. Jag är något större än vanligt fortfarande så inte allt för mycket som sitter som det ska hemma i garderoben! 10kg har jag gått ner men har en bit kvar men det orkar vi inte bry oss om än.

Ska hem och slappa en stund nu. Det nya året firar vi in med nyfunna vänner för året. Blir att laga trerätters middag tillsammans. Kul och skönt då våra barn är i samma åldrar också. Så ser fram emot att fira av 2012 och fira in 2013 och allt vad året kommer erbjuda.

Med grusiga ögon

Vi har ikväll tittat på snabba cash 2 och Wilmer sov sig igenom hela filmen. Det skulle jag också gjort!! Den var inte bra.. Så nu när mina ögon är trötta vaknar mini upp med stora nyfikna ögon. Men han orkar vanligtvis inte vara vaken så länge och lite matning brukar natta fint :)

Imorgon, sista dagen på året. Har hänt massor det här året och inte minst har vi fått bästa avslutet i och med Wilmer. Ser fram emot 2013, ett år (stor del av året i alla fall) som mammaledig. Så får vi se vad mer 2013 har att erbjuda.

Nu ska det nattas bebis<3

1 månad

Igår fyllde vår Wilmer 1 månad. En månad som rusat förbi! Han växer så det knakar och börjar bli rund och go nu. Han orkar även vara vaken lite mer nu men sover för det mesta. När han är vaken och pigg fixerar han blicken och kan följa leksaker. Så härligt att se dessa nyfikna små ögon börja utforska världen.
 
 

Strax iväg

Adrian blir strax hämtad för att åka iväg och åka skridskor idag igen. Kul för honom att få komma iväg med Stefan och Martin som han ser upp till.

Jag får låna bil av dem så jag och Wilmer åker till tuna park. Byta några julklappar och förhoppningsvis rea fynda lite. Så jag saknar att ha en egen bil. Blir så otroligt lås nu när Andreas jobbar och jag har två små att komma iväg med. Men vi letar och letar. Efter mitt mindre utbrott igår kanske letandet går lite snabbare ;)

Premiär

Det var en väldigt trött Adrian som gick och la sig ikväll. Kanske extra trött efter att premiär åkt skridskor idag tillsammans med Stefan. Hade gått si sådär och som Adrian sa så var det lite svårt. Men övning ger färdighet. Får se om han blir hockey kille som pappa när han blir äldre.

Myser

Med mitt lilla hjärta medan stora hjärtat är och premiär åker skridskor.

Kommer bli en lång dag...

Vart vaken sen ca fyra då minstingen i huset var lite orolig och jag kan inte sova om han ligger och bökar. Vid 6 .30 gick vi upp med Adrian. Huvudet bultar och Adrian har härliga inslag av trots. Det ekar tomt i kylen, Andreas jobbar till 20 och vi är utan bil så att handla är bara att glömma. +2grader ute och isgata. Känner att jag ser allting så positivt idag. Men nu har jag gnällt av mig så nu tar vi nya tag för dagen tycker jag!

Julafton 2012

Min finaste lilla Adrian ser upp till tomten. Spänd på om det kanske är han som ska få ännu ett paket.

Syskonkärlek

Finns inga ord som någonsin kan förklara min kärlek till er. Ni är min värld<3

Dagens

Nu åker vi till Adrian som är hos farmor och Stefan. Där blir det lunch och sen hem för julfirande nr2!

Dagens mamma!

Juldagen

God fortsättning! Hade ni en fin jul? Vi hade en underbar julafton med nära och kära, god mat, julklappar och godis. Precis som det ska vara. Första julen för vår lille Wilmer. Underbart att få fira den tillsammans med honom istället för att spänt vänta på honom nu.

Adrian var överlycklig hela dagen igår och fick träffa tomten två ggr! På morgonen när han vaknade sprang han ner. Ropade högt MAMMA, PAPPA KOM O TITTA TOMTEN HAR VART HÄR MED PRESENTER!! Så fick han öppna tre julklappar på morgonen, oj så glad han var! Lycka att se. Julen är så mycket mer och mer betydelsefull och värd att fira med Adrian och så klart Wilmer i vår värld<3 Så älskade.

Adrian ville sova kvar hos farmor och Stefan så nu är han saknad här hemma. Idag blir det julfirande nr2 och imorgon nr3 så än är inte julen över! Hoppas ni har en fortsatt fin julhelg!

Upoesittarkväll

Adrian har precis lagt sig med massa fjärilar i magen. Så förväntansfull för allt som julafton kan tänkas innehålla. Jag spelar Bingolotto, äter julgodis, dricker glögg och julmust. Wilmer han sover här i soffan vid min sida. Nu saknas bara pappan i huset<3

Jag och mina små

Vilken skön dag vi har. Myser omkring i onepice, leker, ser på film, leker, åkt bob och bara myser tillsammans(förutom när treårs trotset hittar tillbaka). Lugn och skön dag med mina två favoriter<3

Ikväll hoppas jag på tidig kväll för Adrian så han är pigg imorgon. Jag ska slå in sista klapparna, spela Bingolotto och äta julgodis i väntan på min stora kärlek och lite jul ledighet tillsammans.

Fjärde advent

Då har vi tänt fjärde ljuset i huset här. Jag sitter och äter frukost med trötta ögon fast jag precis vaknat. Minstingen i familjen som nästan aldrig gör sig hörd hade ont i magen tidigt i ottan. Men tänk så man reagerar på det lilla när han annars är så lugn och nöjd! För han mest bökade och var lite ledsen. Men nu sover han så gott. Men nu blir det ingen mer rå lök för min del! Antar att det var det som spökade.

Andreas ska jobba hela dagen och kvällen. Så jag och grabbarna blir snart ensamma. Och vi kommer nog mest vila upp oss inför julafton imorgon.

Julstök

Dagarna är fyllda av förberedelser inför julen som är på intåg. Just nu står jansson i ugnen och paketinslagning pågår, men jag fick ta en paus för matning av mini.

Imorgon jobbar andreas igen så det är jag och smågrabbarna. Alla måsten är gjorde idag så imorgon tar vi dagen som den kommer. Ut och åka lite pulka kanske om snöstormen inte hunnit till oss för då håller vi oss inne. Som sagt vi får se vad morgondagen erbjuder.

3 veckor

Igår blev Wilmer 3 veckor och idag var vi på bvc för kontroll. Självklart fick vår lilla kille mvg av sköterskan och jag och Andreas är så klart mega stolta föräldrar.
 
Idag 3 veckor så väger Wilmer 3156g, 50cm lång och 35cm i huvudomfång. Heja Wilmer. Vå lilla men duktiga kille som jag gärna kan behålla så här liten ett bra tag till. hihi :)
 
Han visade även sköterskan att han kan följa och fokusera med blicken. Det var väldigt positivt då hon räknat med att han skulle kunna göra det om en månad. Så väldigt skönt att han ligger lite före fast han är en månad tidig.
 
Tycker även att på bara några dagar att han nu orkar vara vaken längre stunder. Så härligt att se hans nyfikna små ögon♥
 

Förberedelser

Fredag och nu är julen nära! Första julen som vi får fira med Wilmer. Så glad att vi får ha honom utanför magen. Kan inte föreställa mig att julen skulle firas med honom i magen nu om han valt att stanna till i varje fall BF. Igår blev han tre veckor <3

Vi ska till BVC på förmiddagen för att väga och mäta Wilmer. Ska bli kul att se hur "stor" han är nu. Nog har han växt allt då kläderna i 50 passar nu även om mycket fortfarande får vikas upp i ärmar.

Efter BVC hämtar Mia upp oss och vi åker ner på stan. Köpa sista julklappen, trängas bland folk och så skulle vi fika. Sen blir det fredagsmys för mig och småkillarna då Andreas jobbar sent.

Får se om jag hinner med lite julpyssel under dagen så som att baka lite mer julgodis. Igår hade jag min vän Karin här och vi bakade rocky road och snöbollar. Mums!

Nu ska vi börja göra oss i ordning för dagen!

Ångest

I helgen hade jag oturen då en gammal lagning i en tid gick sönder. Väldigt opassande när man har en treveckors bebis och julen på intåg. Men idag ska jag i alla fall dit och få ordning på tanden och ångesten blir värre för varje minut. Jag HATAR att gå till tandläkaren och gör det bara om jag absolut måste! Sen att behöva lämna ifrån mig Wilmer gör så mitt hjärta går sönder. Men borde inte vara något problem. Förhoppningsvis går det fort hos tandläkaren och förhoppningsvis sover Wilmer hela tiden. Är mamma som ska passa honom och i värsta fall får de gå ut på en promenad så somnar han. Kommer antagligen gå super bra, Wilmer är så enkel och sover för det mesta. Men ändå bygger jag upp värsta tankarna. Fast vad kan hända? Att Wilmer blir hungrig och får vänta en stund extra. Men som sagt napp och vagn så kommer han somna om.

Förlåt för mitt inlägg som mest är att försöka lugna mina nerver. Tandläkarbesök och barnvakt till Wilmer. Ingen super start på dagen precis. Efter lunch ordnar det upp sig i alla fall då jag ska träffa fina Karin. Har inte träffats sen juli så är så dags nu :)

Hoppas ni har en dag att se fram emot.

Då börjar vardagen idag

Då börjar livet som tvåbarnsmamma på riktigt nu då. De här nästan tre veckorna har vart oförskämt lätta och underbara när vi båda vart hemma. Men idag är vardagen tillbaka och Andreas har åkt till jobbet. Kommer kännas oerhört tomt i början tror jag och kommer sakna Andreas här hemma. Men dagarna kommer antagligen rusa fram nu med mina små som antagligen håller mig sysselsatt. :)

Wilmer har vaknat varannan timme för mat inatt. Men somnar om på en gång efter mat i varje fall. Sen klockan 5 knorrade han och var inte lika lätt att få att somna. När han somnat hade Adrian vaknat. Så nu ser vi på Barnkanalen. God morgon! Men jag ska sminka mig lite snabbt nu när lillebror sover, man får passa på då :)

Ha en bra dag allesammans!

Första

Fångade Wilmers första leende på bild precis. Magknip eller ej så smälter jag totalt <3

Hej i kvällen

Precis läst bok och sagt god natt till Adrian. Wilmer sover i liggdelen till vagnen här nere i vardagsrummet vid mig och Andreas är iväg hos en vän. Med andra ord gick första kvällen ensam med båda barnen riktigt smidigt. Det är så många första gången man ska gå igenom och visst är jag ibland lite nervös över hur det ska gå. Oftast helt i onödan och det får bli lite som det blir så här i början. Känns fortfarande så stort och lite märkligt att skriva båda barnen. Helt otroligt att jag har två små hjärtan♥
 
Kvällen kommer jag nu först spendera med Ernst på tv och sen blir det antagligen något avsnitt gossip girl. Mer orkar jag nog inte. Kvällstrött är bara förnamnet nu för tiden.
 
Imorgon väntas dagis för Adrian. Resten av familjen smiter då ner på stan för att köpa de sista julklapparna. Jag måste även få en tid till tandläkaren då jag hade oturen då en gammal lagning gick sönder igår. J*vla tråkigt och onödigt så här innan jul. Men bara att gilla läget men så jag hatar att gå till tandläkaren så ångesten sitter som en klump i magen. Fy för det! Jaja som sagt bara att gilla läget nu...
 
Nu ska jag ta upp minsa lilla hjärtat som vaknade precis!

3e advent

Mysig start på advent. Jag och Adrian gick upp först och hade lite tid för oss själva i lugn och ro på morgonen. efter frukost och de andra två vaknat gick jag och Adrian ut i snön. Är +1 grad och perfekt kramsnö så självklart stod snögubbe på schemat! Mysigt att få lite tid med Adrian ensam.

Nu inväntar vi fikasällskap. En perfekt söndag och advent!

Smälter

Wilmer har kört på zebrastyle.

Shopping dag

Dagen har spenderats i Västerås. Eller Adrian var på dagis och sen hos farmor och Stefan. Kan ju inte vara med när det ska shoppas julklappar! Är nästan färdig med alla klappar, bara två kvar. Så det känns skönt. Var härligt att komma iväg och strosa i affärer. Wilmer sov mest hela tiden som vanligt. Fick så många komplimanger av folk och självklart svämmas jag över av stolthet. Stolthet över båda mina fina killar♥
 
Nu laddar vi ny energi för en ny dag!

Dec. 13, 2012

Om några minuter blir Wilmer 2 veckor!

Här är sista magbilden som jag tog. Här hade jag (vad jag trodde) 30 dagar kvar till BF. Var ganska inställd på att han skulle komma då eller några dagar senare. Aldrig hade jag trott att han 4 dagar senare skulle förgylla våra liv. Livet är bra mäktigt!

Gofika

Ligger i soffan och har en mätt och nöjd bebis sovandes på mitt bröst. Så mysigt med stunderna på kvällarna då man bara kan mysa med Wilmer. På dagarna får han sova själv för det mesta då han måste dela uppmärksamheten med storebror.

Vi har haft ännu en mysig dag. Adrian var på dagis för första gången sen Wilmer kom. Det var en stolt storebror som visade upp lillebror på dagis! När Adrian kom hem bakade vi lussebullar. Mikaela och Pontus kom över för middag och lussefika. Och nu har vi fastnat i soffan.

Imorgon ska jag, Andreas och Wilmer till Västerås. Sista julklapparna ska köpas och lite smått till Wilmer som vi inte hann köpa innan. ser fram emot morgondagen!

Hembesök

Då har vi haft hembesök av Wilmers BVC sköterska. Hon var jätte rar och allting kändes jätte bra. Wilmer och vi föräldrar fick massa beröm och visst sträcker man lite extra på sig av stolthet. ;) framför allt när ens barn får beröm.

Wilmer hade ökat i vikt och väger idag (13 dagar) 2870g. Snart uppe i sin födelsevikt. Så han följer nu sin egen kurva fint.

Eftersom han är 4 veckor tidig så kommer de göra vissa "tester" lite senare. Som jag förstod de så gör man Tex 1 månaders kontrollen vid 2 istället då utvecklingen tydligen följer från beräknad födelse eller hur jag ska förklara. Men att sprutor och så tar man som vanligt vid först 3 månader.

Idag ska vi även börja med D-droppar.

Visst börjar vi bli lite rund och go om kinderna nu också :)

När Wilmer kom till världen

 Att sammanfatta förlossningen var inte lätt och känns som det är massor som uteblivit. Men här är min förlossningsberättelse för när vår finaste Wilmer kom till världen♥
 
Onsdag den 28 november
Dagen efter att magsjukan sugit musten ur mig vaknade jag upp med ny energi och förvärkar. Reflekterade inte så mycket över det tills jag insåg att de inte gick över efter varken alvedon eller bad. Kändes som mensvärk som satt i magen och bak i svanken och sammandragningarna kom med 10 minuters mellanrum. Var ju bara i vecka 36+2 så hade inte en tanke på att det skulle vara på G! De kom med 10 minuters mellanrum hela dagen men var inte så onda så jag var tvungen att andas igenom dem. Så tänkte att kroppen bara förbereder sig.
 
Vid 21 skrev jag ett blogginlägg och det var efter det som de började ändra karaktär och jag var tvungen att börja slappna av och smått andas mig igenom dem. Då började jag fundera på om det kanske var på G och kastade snabbt ihop en liten förlossningsväska utifall! Strax innan 22 ringde jag till förlossningen och de tyckte jag skulle komma in för en undersökning då jag bara var i vecka 36. Faster Mikaela var snäll och kom över och passa Adrian. Nervösa åkte jag och Andreas till förlossningen.
 
På förlossningen kopplade CTG och det visade att jag hade värkar och var öppen 1cm. Var i den så kallade latensfasen. Hade även fått en liten blödning men det var normalt. Sköterskan berättade att det kunde ta en dag till några veckor innan det skulle vara dags på riktigt. Men var övertygad om att jag inte skulle gå tiden ut. Skönt tänkte jag! Fick med mig starka tabletter att ta så jag skulle få sova.
 
I bilen hem tyckte jag redan att värkarna tilltog men tänkte för mig själv att bara gilla läget det kommer ta tid det här... Sa hej då till Mikaela när vi kom hem, tog tabletterna jag fått och gick och la oss vid 24. Andreas ville sova så snart som möjligt, han skulle ju upp tidigt och jobba. Det tog lång tid innan vi kopplade att det var på gång på riktigt!
 
Torsdag 29 november
Men sova var bara att glömma! Värkarna kom tätare och tätare och tilltog i styrka ganska snart. Ibland kunde jag somna till mellan några värkar men det var inte många gånger. Försökte slappna av och andas mig igenom värkarna och tänkte hela tiden att det är bara början det här värre blir det. Gick väldigt mycket in i mig själv under värkarbetet och kände mig väldigt lugn.
 
Vid 3 eller 4 ringde Andreas till förlossningen. Då tyckte de att jag skulle ta ett bad för det skulle hjälpa. Då kom värkarna med ca 3-4 minuters mellanrum. Men det var bara en plåga att ligga i badet då jag kände att jag inte kunde röra mig fritt. Så blev inget långvarit bad. Provade även värma vetekudden och ha mot svanken men det som hjälpte bäst var att andas andas andas. Slappna av och att inte försöka spänna mig mellan värkarna.

Vid 5 ringde vi förlossningen igen. Då fick vi allt veta att det var fullt på förlossningen så vi skulle få åka till Nyköpings förlossning om vi ville åka in! Och jag var första gångsföderska så skulle ta tid det här... Var ingen höjdare att få veta att det var fullt på förlossningen när man ligger hemma med täta värkar som då kom med 2-3 minuters mellanrum. Ibland fick jag ingen vila mellan värkarna heller. Nu började även Andreas förstå att det inte skulle bli något jobb för honom. ;)
 
Vid 6 ringde Andreas till min pappa och Mia som kvällen innan sagt att vi kunde höra av oss om de var på g. De kom och hämtade Adrian vid 7 tiden. Pappa smet upp för att pussa på mig och önska mig lycka till mellen värkarna fast jag sagt till Andreas att jag ville vara ifred. Men det kunde jag förså att pappa skulle smita upp i alla fall ;)
 
Efter att de åkte ringde Andreas förlossningen igen och då sa de att de skulle "flytta om" lite så vi kunde komma. Tack gode Gud tänkte jag! Fick på mig kläder och kom ner i bilen. Turen till förlossningen kändes som en evighet och var ingen höjdare att sitta i en bil med täta värkar. Andreas ville gasa men då fick han höra från mig! Gjorde 1000 ggr ondare för varje sväng och gupp då. Vi pratade lite och hoppades på att jag skulle i alla fall vara öppen 3 cm nu så vi slapp åka hem igen. (det skulle inte vara några problem ;) )
 
Andreas släppde av mig utanför förlossningen där jag väntade lutandes mot en vägg när han parkerade bilen. Minns hur för jävligt det kändes att behöva stå och vänta ute i kylan och snön och den lilla stunden kändes som en evighet. Men tillslut kom han springandes. En snäll kvinna höll upp dörren till oss och jag minns vad jag tyckte illa om henne för det. Jag blev så stressad och kunde inte precis skynda mig och när jag fick värkar så kunde jag inte gå samtidigt. Så skulle hon hålla på att prata med mig/oss också. Haha. Vägen till förlossningen kändes som en evighet mot vad det gjort kvällen innan.
 
Klockan 8 blev vi inskrivna på förlossningen och kom till samma undersökningsrum. De kopplade ctg och det var hemskt att behöva ligga still åt ena sidan. Andreas stöttade mig och frågade hela tiden vad han skulle göra. Men jag gick fullt in i mig själv och orkade knappt lägga energi åt att prata mellan värkarna. Tänkte bara på att försöka andas mig igenom dem och sen samla energi till nästa värk. Det Andreas fick göra var att ge mig vatten mellan värkarna och att jag hårt kunde krama hans arm.
 
Eftersom det var fullt på förlossningen så tog det en timma innan någon kom och undersökte mig (vilket de bad om ursäkt för senare!). Klockan var då 9 och jag var riktigt smärtpåverkad då. Hade 2 minuter mellan värkarna. Var öppen 6 cm! Vilken lycka det var att höra! Jag som hoppats på att vara öppen i alla fall 3, så var en stor lättnad. Kände att jag kunde se ett slut på det hela då.
 
Fick på en gång komma till ett förlossningsrum och de kopplade in lustgas. Att jag skulle få eda var det inte prat om då de inte trodde att det skulle hinnas med och jag orkade inte tänka på vad jag ville ha eller inte. Bara jag fick något för att lindra. Andades som en galning i lustgasen men gav mig inte någon lindring. Inte så konstigt då sköterskan tydligen kopplat fel så jag fick inte i mig något.
 
9.30 kopplar de om lustgasen och höjer den till max. Men jag tycker inte den gav mig något. Bara att jag typ domnade om läpparna och fingrarna?! Samma tid undersöker hon mig igen och jag var då öppen 10 cm. Så på 30 min öppnade jag mig 4cm! Inte konstigt nu i efterhand att allting var så intensivt. Hon började förbereda för att ta hål på hinnorna. Började även känna tryck ner.
 
9.35 går vattnet innan de hinner ta hål på hinnorna och på en gång börjar krystvärkarna. Nu gick det inte att hålla tillbaka och kraften var otrolig! Var skönt på ett vis att få krysta då jag kunde på något vis göra något mot smärtan eller hur jag ska förklara. Men så rädd jag var och mellan värkarna minns jag att jag började gråta. Men vår BM lugnade mig och kände ett otroligt förtroende för henne och att bara ha Andreas vid min sida gjorde mig lugnare. Att krysta kom helt naturligt, kroppen viste precis hur den skulle göra. Så häftigt och naturligt. Blir så otroligt imponerad av kroppen och mig själv faktiskt!
 
9.53 föddes Wilmer. Så fin och så självklar. 2940g lätt och 46cm kort. Allting gick så snabbt och smidigt och plötsligt var han bara här♥
 
 Wilmer visar att det är helt ok att ha kommit till världen!
 
Tycker att det var en helt perfekt förlossning och jag har aldrig känt mig stoltare över mig själv. Jag var innan ganska öppen över hur jag ville ha förlossningen då jag kände att jag inte kunde planera något som jag inte viste någonting om. Känner mig otroligt stolt över att klarat mig utan mer smärtlindring och kände aldrig att smärtan var så pass att jag ville dö eller liknande ;) Andning, avslappning och att inte vara rädd och lita på kroppen gjorde otroligt mycket. Trodde inte att jag skulle vara så lugn som jag var, även om jag blev rädd under själva krystningsfasen. Att jag också klarade att vara hemma så länge och var öppen hela 6 cm när vi kom in trodde jag aldrig!
 
Var ganska öppen inför hur förlossningen skulle bli och vara men att det skulle gå så snabbt och bra trodde jag inte heller. Det tog några dagar innan jag smällt allting. På ett vis kändes det nästan lite snopet att "gå miste" om sista månaden även om jag var rätt trött på att vara gravid. Men nu tackar jag bara magsjukan som troligtvis gjorde så att det drog igång. Så glad över att förlossningen blev så lyckad och ett så fint minne. Det här kan jag lätt göra om ;)

Syskonkärlek

<3

Alla gör vi olika!

Fick mig ett gott skratt igår nät Andreas klätt på minstingen här hemma igår. :)

Härliga vinterdag

Ännu en dag är förbi och även ikväll känns det som jag svävar på rosa moln. Att vara lediga tillsammans hela familjen och bara njuta och komma in i allt det nya. Men allting känns så rätt och lätt, känns som Wilmer alltid vart en del av oss. Jätte konstigt att han för två veckor sen låg i min mage, har han inte alltid vart här?
 
Idag gick vi ut på en liten promenad runt Torshälla och matade ankorna. Otroligt mysigt att promenera runt gamla Torshälla med alla charmiga hus och framför allt en så härligt vinterdag som det blev idag.
 
Sen blev det en kort tur till Tuna Park och shoppingkaoset som var där. Men nu har Wilmer äntligen en mössa som inte är allt för stor. Det var skönt att sen komma hem då vi åt lite lördagsgodis och såg på toy story. Adrians favorit film just nu.
 
Sen var det premiär bad för Wilmer tillsammans med Andreas och Adrian. Vilken nöjd kille ! Han älskade att bada och blev riktigt ledsen när han skulle upp. ;) Efter badet sov han sen gott. Eller det är typ det han gör vår Wilmer. Sover!
 
Så ännu en dag med massa första gången och lyckoruset fortsätter.
 
 
Avslutar dagen med en puss från Wilmer
 
 

På väg upp

Den här lilla herren är nu utskriven från BB. Äntligen!
Han väger nu 2740g (8dagar gammal) och värdet på det gula hade inte ökat det senaste dygnet. Så nu hoppas vi att det fortsätter så. Så lättad över att vikten ökat och tycker redan han känns något piggare vid amningen.
Här på bilden har han på sig sina byxor i storlek 44. Alla andra byxor är för stora och glider av. Min pytte pytte kille♥

Hela familjen

Igår ritade Adrian en täckning i väntrummet på bb. Han kom stolt och visade upp vad han hade ritat. Mamma, pappa, jag och bebis. Första "gubbarna" han ritat och så fina de var. Stolt mamma!

Här har han ritat mig

Hem ljuva hem

Vi fick åka hem idag och det är ljuvligt. Men ska tillbaka imorgon eftermiddag för provtagning igen. Får hoppas det håller sig nere. Sen är det bara mata mata dom gäller då lilleman gått ner idag igen. Bara 5g på en dag men i alla fall det måste vända nu. Så ska pumpa och stödmata med kopp då han blir så trött av att äta. Så vi jobbar på här hemma nu.

En vecka

För en vecka sen låg jag nyförlöst på förlossningen med världens finaste Wilmer på bröstet. Nästan 40 minuter gammal och så älskad från första stund<3

Först nu börjar jag känna att jag börjat smälta allting som hänt. På ett vis kändes det nästan lite snopet att bli "fråntagen" sista graviditetsmånaden. Men samtidigt vilken lättnad. Sen är förlossningen en hel sak i sig att smälta. Vilken upplevelse! Allting gick så snabbt också och jag är så glad att jag inte haft några tankar om hur jag ville ha det och hur det skulle vara. Ville ta det som det kom och det känns skönt i efterhand att jag tänkte så. Hade aldrig förväntat mig att det skulle gå så snabbt som det gjorde. Och blir lika imponerad över vad kroppen klarar! Vi kvinnor är så jäkla starka!

Natten

Nu har vi tagit nya blodprov på Wilmer. Så om ca 2 timmar får vi veta om solningen gett resultat vilket vi hoppas. Natten var inte så rolig och det blev inte allt för många timmars sömn. Wilmer ville ha närhet men ska ju sola hela tiden förutom vid amning och blöjbyte. Men ibland fuskade vi lite när hjärtat mitt inte klarade mer. Så inatt slipper vi gärna solningen och då ska jag inte släppa honom ur min famn <3

Tillbaka

Då var jag och Wilmer tillbaka på bb. Värdet på gulsot hade stigit så pass att han nu måste sola. Mitt hjärta går i tusen bitar att behöva se honom ligga i "plastlådan". Vill ha honom i min famn hela tiden, så svårt att lägga mer honom efter amning. Men vi hoppas att det snabbt visar resultat så vi slipper det här. Det är för hans bästa men är så svårt i alla fall. Antagligen hormonerna som gör att jag gråtet hela tiden..

Nu ska jag tröstäta godis och missbruka gossip girl resten av kvällen.

Dec. 05, 2012

Hemma från bb nu. Wilmer har gått upp 10g från i måndags. Så det har inte gått mer ner vilket är bra. Men ska pumpa ur efter amning och stödmata med kopp då han inte orkar få i sig tillräckligt alla gånger.

De tog även blodprov på honom nu då gulheten ökat. Nu låg han precis på gränsen så om någon timme får vi snar på provet. Ligger det över gränsen så blir vi inlagda igen för solning. Så jag hoppas det vänder snart för vår lilla älskling<3

Hej i snöstormen!

Vilket snöoväder det är ute idag! Är inte alls sugen på att vi behöver bege oss ut i det här vädret hela familjen. Men vi ska tillbaka till bb för att väga Wilmer igen. Ååh så jag hoppas han börjat gå upp i vikt nu! Vi har jobbat stenhårt med matningen och inatt ställde jag klockan så det inte går för lång tid mellan matningarna. Han är en liten tröttis!

Sen får vi se om vi vågar iväg till tuna park en sväng. Måste köpa mössa till Wilmer, allt är för stort! Sen behöver även Adrian en bättre mössa och vantar att kunna byta med. Men vi får se hur vi känner efter bb. Är inte allt för glad i tanken med att släpa runt Wilmer i butiker med alla sjukdomar som går just nu..

Julpyssel

Kan vi inte stanna tiden nu? Det är helt underbart att vara hemma tillsammans hela familjen och vi njuter för fullt. Känns som vi alltid vart en familj på fyra, allting är så självklart.

På förmiddagen har vi bakat pepparkakshus. Eller okej Adrian åt mer av godiset och jag ammade ett par gånger under tiden. Men pepparkakspyssel, julmusik, snö och familjen samlad. Kan inte innebära annat än lycka.

Nu har grabbarna(de stora) åkt till tuna park och jag är hemma med lilleman. Vi jobbar på matningen idag. Imorgon vill jag se resultat på vågen!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/322017/images/2012/pic_50bdeef79606ee17030bb59d.jpg" class="image">

I natten

Nattamaten! Sitter och matar Wilmer nu och han är så vaken på nätterna. Riktigt roligt, men han blir så trött av att äta så jag försöker att retas så mycket jag kan.

Det bar riktigt härligt igår att göra sig i ordning. Klä på sig något annat än just mammakläder. Har som en ny garderob igen!

Jag saknar absolut inte magen! Är en stor befrielse att graviditeten är över då denna var riktigt tuff. Foglossning, hormoner och trötthet. Att kunna sitta på golvet och leka med adrian igen är underbart. Och orken och humöret är tillbaka. Innan var jag till stor del less. Så heja Wilmer som tittade ut tidigare så jag kunde bli mitt vanliga glada jag!

Mata, mata, mata...

Det är vad jag kommer göra framöver då vår lille Wilmer inte går upp i vikt. Nu hade han gått ner till 2690g, det är inom gränsen för ok men ändå inte bra. Nu vill vi och de på bb att han börjar gå upp i vikt.
 
Problemet är att han blir trött och nöjer sig. Så nu kommer jag vara en störig mamma under matningarna. Inge myspys och somnna ifrån nu längre. Så på onsdag ska vi tllbaka och då hoppas vi på resultat!

Mata, mata, mata...

Det är vad jag kommer göra framöver då vår lille Wilmer inte går upp i vikt. Nu hade han gått ner till 2690g, det är inom gränsen för ok men ändå inte bra. Nu vill vi och de på bb att han börjar gå upp i vikt.
 
Problemet är att han blir trött och nöjer sig. Så nu kommer jag vara en störig mamma under matningarna. Inge myspys och somnna ifrån nu längre. Så på onsdag ska vi tllbaka och då hoppas vi på resultat!

Mata, mata, mata...

Det är vad jag kommer göra framöver då vår lille Wilmer inte går upp i vikt. Nu hade han gått ner till 2690g, det är inom gränsen för ok men ändå inte bra. Nu vill vi och de på bb att han börjar gå upp i vikt.
 
Problemet är att han blir trött och nöjer sig. Så nu kommer jag vara en störig mamma under matningarna. Inge myspys och somnna ifrån nu längre. Så på onsdag ska vi tllbaka och då hoppas vi på resultat!

160

Att det kan rymma så mycket kärlek i en 160 säng! När jag vaknade imorse låg hela familjen och sov gott tillsammans. Så överladdat med kärlek. När resten vaknade flyttade Adrian sig till mitten och låg och klappade och pussade på lillebror. Hela jag smälter.

Natten har vart jätte bra och jag kände mig utvilad när jag vaknade. Så skönt!

Nu har vi ätit frukost, tänt första advent ljuset något sent och ringt massa samtal. Grabbarna är nu uppe på vinden och spelar tv-spel och jag myser med Wilmer i soffan. Jag får inte nog av bebismys!

Idag är första gången som familjen ska ge sig ut tillsammans då vi ska tillbaka till bb. Jag måste även springa in på lindex och köpa amningslinnen då det var det sista att köpa inför bebis ankomst. Men får ordna det idag. Andreas måste avsluta en sak på jobbet så han släpper av mig och barnen hos mamma en sväng då. Men känns sådär att ge sig ut med Wilmer även om det är från bilen och in ut bara. Men -16 grader ute inte ultimatum för lillebror.

Nu ska jag njuta av lugnet innan vi ska börjar göra oss i ordning.

I vår lilla bubbla

Vi lever som i en liten fantasi bubbla och svävat på små rosa moln här hemma. Just så känns det. Vill bara stanna tiden som är här och nu. Den kommer aldrig tillbaka och snart är även Wilmer stor.

Idag har vi bakat pepparkakor, tittat film, lekt, ammat, ammat, ammat, Adrian och Andreas var ute och lekte, myst, försökt julpynta lite och så har vi försökt komma in i allt det nya. Men vi sa det när vi satt och åt middag att det känns som Wilmer alltid funnits här. Allting är så självklart!

Adrian är helt otrolig som storebror och jag svämmar över av stolthet. Han ser efter Wilmer och tar hand om honom. Ropar på mig och berättar att min bebis är ledsen när han gråter. Pussar på honom för att få honom glad. Klappar och pratar med honom. Hjälper till att byta blöja och så mycket mer. Helt fantastisk storebror helt enkelt.

Nu ska vi snart tacka för oss efter en fantastisk dag. Hoppas på lite mer sömn inatt. Lille Wilmer är lite av en nattuggla. ;) imorgon måste det ringas massa samtal och så ska vi till bb för läkarkontroll igen. Hoppas på att lilleman börjat gå upp i vikt nu då.

Avslutar med lite syskonkärlek

Äntligen hemma!

Nu är familjen äntligen samlad här hemma och det känns underbart. Wilmer fick okej-stämpel av doktorn! Han hade gått ner till 2740g men det var helt okej och han äter bra. Han är ju så pyttepytte! På måndag ska vi tillbaka och väga honom och fortsätta ha koll så han inte blir gul. Blir lite extra kontroller då han är lite tidig.

Hemma har vi haft lite besök, bus med Adrian, försökt få upp lite ljusstakar, middag framför Nicke nyfiken film och sen blir det godis och så mycket bättre med faster Mikaela och Pontus. Wilmer stortrivs hemma känns det som och har sovit gott i soffan. Adrian är så snäll mot lillebror och ska lägga om filten. Klappa på huvudet, pussas och ska ha koll hela tiden på var han är. Underbart! Nu är Adrian och Andreas uppe på vinden och spelar tv-spel innan det är läggdags.

Så jag ska njuta av månaden vi har hemma tillsammans nu<3

Låt mig presentera

Wilmer

Nu har lillebror äntligen fått sitt namn efter mycket provsmakande. Men nu är det så självklart att han är vår lille Wilmer. Den sista lilla pusselbiten i vår familj<3

1 december

Då välkomnar vi december månad. En månad vi väntat på så länge. Men lillebror hade andra planer och och ville så klart inte missa allt julstök fram till jul. Känns fortfarande nästan lite omtumlande allting fortfarande. Är så megastolt så det är larvigt över min fina familj!

Inatt blev det inte lika mycket sömn. Det skulle ätas en hel del vilket jag är överlycklig för. Det är det som dom tjatar om hör på bb och han vill bli stor och stark som bror sin och har fattat att då måste man äta! Det skulle bajsas och det är inte lika roligt och byta blöja då är det mega skrik! Men några timmars sömn har vi samlat på oss. Nu sover lillebror på mitt bröst och vi väntat på pappa. Adrian ville inte följa med hit idag utan ville vara hos farmor och leka i snön. Han får välja själv och det är nog bäst så. Sen väntar pku(?) prov och läkarbesök. Om läkaren ger oss ok så åker vi hem sen. Så jag önskar vi får fira första advent hemma tillsammans hela familjen!

Nu ska jag mysa vidare<3

RSS 2.0