Var tid har sin charm

Månaderna rusar förbi och jag bara älskar tiden som är här och nu så drömmer jag mig ofta tillbaka. Bebistiden är något så speciellt och så otroligt mysigt. Samtidigt som det kan vara väldigt jobbigt och prövande så klart. Men allt det positiva är så övervägande. Känslan när man får se sitt barn för först gången. Att det är så självklart att det var just den här lilla människan jag väntat på, vem skulle det annars vart?! Att pussa på det lilla huvud och den lilla munnen för första gången. Studera alla små drag, hålla den lilla handen, att krypa ner med näsan vid den lilla halsen och känna den ljuva doften. Att sätta på de små strumporna även om de bara ramlar av den lilla foten. Kommer nog alltid att drömma mig tillbaka om den första tiden med bebis även om jag är otroligt nöjd och lycklig med våra två små.
 
Bebis Adrian♥
 
Bebis Wilmer♥

Men hur underbar den första tiden än må vara så är tiden nu så otroligt häftig. Även om det tar på krafterna med en på 9 månader som är överallt och äter allt. Och så en fyraåring fylld med energi, bus och en del trots så är det så roligt. Att höra Adrians tankar om allt mellan himmel och jord och att se Wilmers vilja och nyfikenhet. Men att även se syskonkärleken mellan dem. Wilmer ser så upp till sin storebror och är det någon som alltid får honom glad så är det allt Adrian. Men han är även ganska duktig på att reta upp sin lillebror samtidigt. Syskonkärlek som sagt ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

Sjukstugan

Efter en natt med förkyld bebis så sov vi tillslut till 8.10. Eller Wilmer sover fortfarande efter att ha somnat om efter att ha gjort morgon tidigt med Andreas. Adrian ska börja dagis om 10 minuter men får se hur det blir med det. Men han har det bättre där än hemma nu när Wilmer är sjuk och kräver 100%. Jaja vi får se hur dagen blir. Vi hoppas på att förkylningen vänder för Wilmer nu!

Cirkus premiär

Igår var jag, Adrian, Emma och Jasemin på cirkus brazil jack. Cirkus premiär för Adrian. Har var jätte rädd innan det började och kröp ihop i sin stol på första parkett. Han var rädd att clownerna skulle ramla ner från linan. Något han fått för sig. Men när det sen började så blev han helt förundrad. Hästarna, katterna och clownen var favoriterna från kvällen. En riktigt rolig och bra cirkus. Roligas enligt mig var när clownen tog Emmas keps
Hihi

I farten!

Jag och Wilmer gjorde morgon lite tidigare än vanligt. Men vad kan det göra någon enstaka gång när man får lite extra tid med den lille glade!? Han har även tagit sig från soffbordet till att gå över och hålla i sig i soffan. Gå längst vissa möbler har han lärt sig för någon vecka sen. Imorgon blir han 9 månader och känns som att man är bra sugen på att börja traska själv snart. Han kan ställa sig mot lära-gå-vagnen och gå med den själv. Duktiga killen med massa vilja i sig!

Charmtroll

 

Han kan gå (nästan i alla fall)!

Wilme vår våghals lärde sig idag att gå med gåvagnen (med viss tyngd i). Det var en mäkta stolt kille som gick fram och tillbaka i vardagsrummet. Han är överallt just nu den lilla vilden! Ska ställa sig upp överallt HELA tiden, så nog har vi fullt upp med att bara passa på honom just nu. Strax över 8 månader. När hände det? Adrian är så duktig och samtidigt rolig. Ropar på oss så fort som Wilmer ställer sig upp någon stans. Eeeeh mamma det här ser inte så bra ut säger han då. :)
 
Alltså hur nöjd kan man vara!
 
 
 

Gdynia och Visby (bildbomb)

Nu är det snart en vecka sen som vi kom hem från vår lilla semester. Kryssning med Birka Paradise där vi hade en dag i Gdynia (Polen) och en dag i Visby. En fantastisk kryssning som jag lätt kan tänka mig göra igen. Se vackra platser, äta god mat, goda drycker och bäst av allt att bara vara med familjen och njuta utan alla måsten.
 
På fredagen avgick båten från Stockholm. På lördag välkomnades vi varmt av Polen med stålande sol och orkester och drillflickor som välkomnade båten. Strosade längs strandpromenaden och åt en god lunch där. Sedan tog vi oss ner till stranden. Så otroligt överraskande vackert. Kritvit sand, blått hav, blå himmel och strålande sol. Underbart! Vattnet var varmt och vi badade allihopa. Adrian var som ett riktigt litet blötdjur och älskade att hoppa i vågorna. Tjöt av lycka. Även Wilmer fick plasta med fötterna längs strandkanten. Tog en snabb titta på stan och fick med oss några flaskor vuxengott. ;)

På lördagen var det dags för Visby. Vackra vackra Gotland. Skulle lätt kunnat ha spenderat flera dagar där. Strosade kring ringmuren och innanför. Så otroligt fint och var man än ser är det vackert. Mysiga små butiker, åt gute glass, såg invigningen av medeltidsveckan och hela paraden. Kul att vi bara råkade vara där då. Gick ner till stranden där Adrian badade och kastade stenar i vattnet. Så fint med de vita stenarna mot det blå havet. Åt lunch inne på medeltisområdet och sen var det dags att åka tillbaka till båten.
 
På båten har det vart fullt upp med roliga aktiviteter. Mest för Adrian. Godisbingo där Adrian kammade hem storvinsten. Skattjakt där de fick klä sig som pirater. Pyssel, träffa Minionerna från Dumma mej, men som vanligt är han livrädd för utklädda figurer. Har så klart missat en hel massa om vad som hänt. Men huvudsaken är att vi har en underbar semester att låsa in i hjärtat. Första som en familj på fyra. Min pappa och Mia var även med, så kul att få dela det även med dem.
 
Nu bildbomb!
 
 

Laddar inför semester

Tidig morgon här hemma med pytte liten busunge. Men nu har även den stora busen vaknat. Uppspelt över vår lilla resa som börjas idag. Kryssning med birka paradise fredag-måndag. Stop i Gdynia Polen på lördag och söndag lägger vi till i Visby. Tyvärr ser det inte ut som att det ska vara så bra väder på söndag, men är det något jag lärt mig är det att man inte kan lita på SMHI. På båten är det fullspäckat schema med massor av aktiviteter för barnen. Så tror Adrian knappt kommer vilja stiga av båten ;) menyn ser också helt himmelsk ut.

Ska bli så skönt att komma ifrån alla måsten här hemma och framför allt renoverings kaoset som pågår. Att bara vara tillsammans några dagar och njuta! Men så svårt det är att packa när man reser med två små. Har antagligen packat alldeles för mycket men man vet alltid vad för olyckor de kan utsätta sig för ;)

8 månader

Wilmer har nu hunnit fylla 8 månader. Att det bara är 8 månader som vi haft honom här hos oss när han är en så självklar del av familjen. Har vi levt ett liv innan honom och Adrian? Tänk så mycket rikare man blir efter att man berikats med barn♥
 
Jaha, Wilmer vår lilla våghals! Inte rädd av sig alls och försöker hänga på brorsan så gott det går och så mycket man får innan han får nog. ;) Adrian är lille bossen här hemma och är inte sen på att berätta för Wilmer vad man får och inte får. Även om det är till viss liten del syskonbråk ibland så är de så otroligt fina tillsammans och Adrian är så duktig och fin i sin roll som storebror sen dag ett.
 
Wilmer 8 månader
Ca. 9 kg och 70 cm skulle jag gissa på.
Sover hela nätterna
Sover två nap om dagen
Ålar eller ibland flyger fram!
Står och gungar i krypställning väldigt ofta, får se om det blir något krypande.
Ställer sig upp mot allt!
Klättrar i trappen = livsfara (MÅSTE TILL IKEA!!)
Vinkar och klappar händerna
4 tänder, två uppe och två nere.
Skrattar mest hela tiden, en riktig glad liten skit.
Riktigt kittlig
Älskar att se vad storebror har för sig.
 
Ja nog är han en glad och nyfiken kille som inte låter sig unga ålder hålla honom tillbaka. Så häftigt att se viljan i en så liten människa och hur snabbt de lär sig. Helt förbluffad även denna gång över hur snabbt och hur mycket som händer under första året!
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0