17+3

Första magbilden med lilla hoppsan. Här i vecka 17+3. Igår sprattlades de på för fullt i agen, härligt! Är fortfarande väldigt orolig och får för mig att något inte är bra även om vi vart på ett UL och sett att allting var bra. Kanske för att jag inte riktigt hinner reflektera över denna graviditet eller känna efter de små sparkarna och sprattlet. Så är en stor lättnad varje gång hoppsan gör sig påmind. Var ett väldans liv igår och snart kan jag nog känna små sparkat utanför magen också. <3 
Är även väldigt glad över att jag än så länge mår så bra. Känner av foglossningen lite och blir väldigt trött och matt i blygdbenet om jag står länge. Sålänge som jag är liten och jag inte lider av det onda är jag glad. 

Nu längtar vi till nästa ultraljud så jag snart spricker!
Lite har lilla hoppsan tagit plats där inne <3

Lördag och sjukskriven över helgen..

Godmorgon. Då var det lördag och jag skulle egentligen jobbat men har vart tvungen att sjukskriva mig hela helgen. Mitt ben är fortfarande inte bra. Var ju troligtvis en åder som brustit och blivit inflammerad på benet. Men sen de senaste tre dagarna så har det bara blivit värre. Nu har ådrorna upp över knät och en bit till svullnat upp och hela mitt ben ser jätte konstigt ut. Ringde 1177 igår och dom tyckte jag skulle fortsätta hålla koll och att jag ska ta det lungt och ligga med benet i högläge i helgen. Det blir en utmaning då jag är världs sämst på att göra ingenting. Men nu måste jag. Kunde ut på någon lugn småpromenad och det måste det bli då solen lyser. Känns lite otäckt det här med benet att det inte blir bra, bara värre. Men hoppas på bättring om jag nu tar det lungt. Det man fortfarande misstänker om det nu inte blir bättre och om jag får mer ont är om det är en ytlig propp jag fått. Fy hoppas jag inte! Nej nu hoppas vi att benet mår gott av lite vila! 

Den största lilla busen här hemma

 
 
 
 
 
 
 
Ja liten och så söt men vilken liten buse det är vi har här hemma.

Vecka 17+0 och ett blått ben

Dagarna rullar på med jobb, vab och allt som hör vardagen till. Idag går vi in i vecka 17+0. Tröttheten sitter i även om det är något bättre nu. Känner lite sprattel vilket är mysigt. Men känns knappt som att jag har tid att reflektera över denna graviditet.
 
Idag var jag på vårdcentralen då jag trodde jag fått en ytlig propp i benet. Kom för någon vecka sen, trodde först det var åderbråck. Men såg inte ut som det och så blev det bara värre och värre och spred sig över benet och även ömmade. Men på vc fick jag veta att det är en åder som brustit och blivit inflamerad. Så nu har jag fått salva att smörja med och förhoppningsvis ska det bli bättre inom en vecka. Så nu sen är det stödstrumpor som gäller.
 
Hade även första riktiga sammandragningen idag. Märkligt hur kraftigt det kan kännas även om livmodern fortfarande är så liten som knappt upp till naveln. Men det är naturilgt att börja få det vid den här tiden även om jag blir lite små nervös över att det ska bli som med Wilmer. En graviditet full att sammandragningar. Nej nu ska jag inte skrämma upp mig själv mer än nödvändigt. Mår ganska bra i alla fall och längtar otroligt till nästa ultraljud i mitten av april.

Det eviga livspusslet

Wilmer är fortsatt sjuk här hemma. Febern har kommit och gått i 5 dagar och han är rosslig, hostig och snorig. Idag är han än så länge feberfri och vi hoppas det håller sig så. Hoppas han ska vara redo för dagis imorgon, men vi får se. Idag kan vi i alla fall pussla så vi slipper vab. Jag jobbar kväll så pappa är snäll och kommer förbi och underhåller grabbarna tills Andreas kommer hem. Så tacksam över våra familjer som alltid hjälper oss att få ihop livspusslet. 

Hoppsan

Så var vi snart fem i familjen! Som Andreas beskrevdet ;antagligen det bästa "misstaget" vi någonting kommer att göra. <3
 
2 september räknas familjens nya lilla tillskott titta ut. Ultraljudet igår flyttades vi bak nästan tre veckor. Så idag är jag i vecka 15+3. Om en månad ska vi på ultraljud igen då det var så tidigt nu. Ett riktigt litet pyre, hon mätte det lilla lårbenet som var ynka 17 millimeter. Känns sjukt att trotts lilla hoppsan är så liten så är det ändå en färdig liten bebis som sprattlade runt där inne. Så otroligt stort och mäktigt att se. Nu längtar vi så efter vår nästa lilla stjärna och att resan tills vi ses ska gå bra!Nervös

Här ligger jag vaken och har inte kunnat somna om sedan 05.15. Har väntat på den här dagen så länge och känner mig väldigt förväntansfull. Men samtidigt har jag en stor oroande klump i magen. Tänk om något inte är bra? Så går tankarna. Men det är klart att allting ska vara bra vet inte varför mina hjärnspöken spelar mig ett spratt. Men det hör också hela föräldrarrollen till. Så kanske naturligt ändå. Så klockan 11 idag får ni tänka på oss och önska oss lycka till!

Nu ska jag smyga upp och göra mig i ordning inför jobb. Känns onödigt att ligga här när jag kan upp och göra någon nytta. Fin fredag till er alla!

Måndag och vab!

Helgen har vart riktigt härlig med våren på ingång. Vi har vart ute en hel del och röjt undan lite på tomten. Grillat korv till lunch, myst med lilla Ludde, träffat vänner, ätit gott och var så klart på gavin DeGraw på söndagskvällen. Men idag måndag började inte lika bra som helgen avslutades. Adrian åkte på en ryslig hosta men som blev bättre under dagen. Men då var det istället Wilmers tur och han åkte då på feber. Stackarn. Men tror att det antagligen är tänder som spökar då han har femtioelva tänder påväg. 
Nu hoppas vi de små kryar på sig snabbt. Nu ska jag njuta av en lugn kväll i soffan. 

Lilla glader i förmiddags innan feber och elände bröt ut. <3


Gavin DeGraw

Igår åkte jag och pappa till Stockholm. Åt middag och sen var det äntligen dags för att gå och se gavin DeGraw. Han var precis sådär bra som bara han kan vara. En riktig entertainer. Allt är så snyggt, så bra, så magiskt. Sen är publiken riktigt härlig, vilket stöd. Det var tredje gången som jag var och såg gavin och jag hoppas att om några år är det dags igen. Han är fantastisk i mina öron!
Glad tjej igår!

Vardagen tillbaka och inte till det positiva.

God morgon! Här hemm har vardagen och verkligheten kommit ikapp. Men barnen trivs på dagis vilket känns väldigt skönt. Hur bra jag trivs på jobbet är en annan sak. Tycker det är hemskt hur vården fungerar idag och då främst för oss som arbetar. Tyckte det var illa när jag gick på ledighet för över ett år sen. Nu är jag helt i chock över hur mycket sämre arbetsförhållanden vi har. Det är tufft som tusan! Så tycker kommunen det är hög sjukfrånvaro, jätte konstigt tycker de. Jag förstår helt, våra kroppar är inte till för att orka med stressen. Känns riktigt jobbigt då jag sett fram emot att jobba. Det är tur vi har våra tacksamma gamlingar som ger några ljusglimtar i vardagen. Så det är tufft att vara tillbaka, men skönt att det bara är fram till sommaren. Sen måste jag göra något annat. Men det har jag tid att fundera på då. 

Idag jobbar jag kväll vilket ger oss en lugn morgon hemma. Riktigt skönt med det lilla avbrottet. Men barnen ska till förskolan sen då jag måste hinna ikapp med plugg. Sen hämtar deras snälla farmor och bonus farfar dem på förskolan då jag jobbar och A är på Gotland. Tur man han underbar familj att hjälpa till med livspusslet. 

Nu ska jag ta upp Wilmer som vaknat så ska vi göra lite morgon här hemma. Snart är helgen här och det längtar vi enormt efter. Ledig tid med mina favoriter<3  ha en fin dag!
RSS 2.0