Förlossningsberättelse

När Elwin kom till världen!

Onsdagen den 20e augusti, 11 dagar innan BF vaknade jag klockan 3.30 för att gå på toa. Kände då av molande "mensvärk" nere i magen och svanken men var inget jag reagerade något på då jag haft så förr. Så jag somnade snabbt om.

Klockan 5.20 så vaknade jag utav en värk. Började klocka dem och det var ca 10 min mellan värkarna och de höll i från 40sek-1,30min. Var onda men hanterbara och andades mig igenom dem lätt. Kände mig otroligt förväntansfull och pigg. 


Klockan 6.30 väckte jag en väldigt svårväckt Andreas. Men efter att hintat om att det var på G så vaknade han snabbt till. Då hade jag ca 5 min mellan värkarna. Andreas packade ihop barnens väskor och vi ordnade med barnvakt som skulle hämta dem efter dagis (farmor och Stefan). 

Jag ringde till förlossningen vid 7 för att förbereda dem på att vi skulle komma in någon gång under dagen tänkte jag. Men de ville att vi skulle komma in redan på morgonen för en kontroll. Chockade ringde vi dagis och vi kunde lämna barnen en timme tidigare. Så vi väckte barn, lämnade dem och 8.30 kom vi in till förlossningen. 

Fick ligga och mäta värkarna en halvtimme men de visades knappt att jag hade några värkar på apparaten. Men barnmorskan valde att undersöka mig och se om det hänt något i alla fall. Då var klockan 9 och det visades att jag hade öppnat mig 5 cm! Det var så otroligt peppande! Då var vi halvvägs och jag kände mig så otroligt stark, pigg och förväntansfull. Nu jäklar föder vi barn!! Jag hade ju knappt ont av värkarna. Eller klart att de gjorde ont men de var hanterbara och jag andades mig lungt igenom dem.

Öppen 5 cm! Nu jäklar ska det födas barn!


Vi fick ett förlossningsrum. Vi skojade, instagrammade, andades i värkarna och kände oss väldigt förväntansfulla. Pratade med vår barnmorska och sköterska och fastnade direkt för dem. Väldigt lättsamma och härliga. Klockan 9.45 frågade Andreas mig om jag trodde vi hade bebis till lunch. Neej, kanske vid 14-15 gissade jag lite "realistiskt" i mitt tycke. Ha, så fel jag kunde ha (45min senare var han ute!)

Klockan 10 undersökte bm mig igen och då var jag öppen 8 cm. Samtidigt förändrades värkarna totalt och de började nu göra riktigt ont. Fick lustgas, använde mig av den genom två värkar och jag mådde så fruktansvärt dålig av den så den skippade jag. Enda gången som jag bad efter Gud under förlossningen var när jag mådde så fruktansvärt dåligt efter lustgasruset. Nu var det riktigt intensivt och värkarna kom tätt. 

Klockan 10.10 börjar krystvärkarna och klokan 10.15 går vattnet. Nu var det riktigt intensivt och ont. Krystade för kung och fosterland fast barnmorskan försökte få mig att ta det lite lungt då det gick så snabbt. Men det är inte lätt när hela kroppen skriker åt en att krysta! Klockan 10.30 föds vår älskade och efterlängtade hoppsan. Skriker på en gång och han läggs på mitt bröst. En så otrolig lättnad att det var över och att han äntligen var här. Så liten, fin och perfekt. Så otroligt älskad! Ligger sen på mitt bröst och tittar med stora nyfikna ögon på oss. 

Vår fina Elwin 3275g, 48cm kort och 34cm i huvudomfån. 
Vi får in den efterlängtade smörgåsbrickan, ammar, sprider den glada nyheten och redan samma kväll valde vi att åka hem. Mycket för att det var fullt på bb och hade jag valt att stanna hade jag fått dela rum. Vilket jag inte var så sugen på. Jag mådde även så himla bra efter förlossningen. Så första natten med Elwin spenderade vi hemma. Men inte är det lätt att få någon sömn när man precis mött världens finaste Elwin. Så även om han sov bra så var jag vaken nästan hela natten. Låg och vakade över honom och studerade varje liten detalj och varje lilla minspel. 


Det gick otroligt snabbt på slutet och det var väldigt intensivt. Men kroppen hängde med bra och jag sprack inget vilket var en otrolig lättnad. Från första värken tills han var ute tog det 5timmar och 10minuter. Jag är så otroligt stolt över mig själv. Förutom de två gånger jag försökte med lustgas så klarade jag mig igenom förlossningen utan smärtlindring. Precis som önskat och tänkt. Det gäller att tro på sig själv, lita på kroppen och lyssna på kroppen. Jag tycker att det är så oroligt häftigt att föda barn. Javisst det gör ont men som denna gång gjorde det faktiskt bara riktigt ont de sista 30 minuterna. Är så glad att jag fik ännu en "dröm"förlossning och att jag fått må så otroligt bra efter. Har knappt känt att jag fött barn efteråt! Nu lever vi i en lycklig liten bebisbubbla och njuter för fullt av vår snälla lilla Elwin <3

8dagar efter förlossningen och magen drar ihop sig fint. 


Superbröder!


Två av våra tre små superhjältar!

Elwins första vecka!

Idag fyller Elwin en vecka! På en vecka har han helt förtrollat våran värld och vi är helt förälskade i denna lilla herre. 

Vi har levt totalt i vår lilla bebisbubbla här hemma och njuterför fullt. Han är så himla snäll och trött. Sover bort största delen av dygnen, äter och bajsar. Det är det han gör om dagarna just nu. 

Nu är vi utskrivna från bb också vilket är skönt. Har vart på kontroll nästan varje dag sen han föddes då han vart gul och legat vid solgränsen. Men vi har sluppit att sola vilket är väldigt skönt. Nu har han istället en trång tårkanalerna i ena ögat vilket gör att det klibbar igen hela tiden. Så vi tvättar, masserar ögonvrån och droppar ögondroppar. Så vi hoppas att det visar resultat. 

Så nu fortsätter vi njuta i vår lilla bubbla här hemma en vecka till innan det är dags för Andreas att börja jobba igen. Kommer bli spännande minst sagt att få ihop vardagen med våra tre små prinsar!Vår lilla Tröttmössa

Vår älskade lilla Elwin har nu vart hos oss i fyra dagar och allt känna så otroligt självklart! Han är så otroligt snäll och sover bort den första tiden. Vilket gör det till en bra övergång för storebröderna tror jag. 

Igår var vi tillbaka till bb för att kontrollera gulheten. Han är något gul och imorgon blir det kontroll igen. Lite nervös över det då jag tycker att han ser mycket gulare ut idag. Men vi får se imorgon helt enkelt. Någon både jag och Elwin fick massa beröm för var att han efter bara tre dagar vänt på viktkurvan och vägde igår tre dagar ung 3086g. Min duktiga lilla kille. Så bara sover gör han ju inte, äter en hel del också! :)


Så mycket kärlekBästa bröderna <3

Adrian och Wilmer har välkomnat sin bror med stor glädje. Adrian går och ser till sin lillebror så att han har det bra. Klappar, pussar och pratat hela tiden om hur mycket han tycker om honom och älskar honom. 

Wilmer har överraskat och knappt reagerat på att vi plötsligt har en bebis. Ingen avundsjuka (än så länge!) när jag och Andreas har Elwin. Sitter gärna med brevid när jag ammar. Vi läser en bok, pusslar eller leker med någon leksak tillsammans vilket fungerar bra. Så första dagarna har gått över förväntan. Men jag räknar med att någon typ av reaktion kommer att komma. Konstigt vore det nästan annars. Det enda jag kan komma på är ju att man måste ha koll hela tiden. Wilmer vill gärna klappa och kittla sin bror. Men han är lite för hårdhänt och förstår inte riktigt det där med att vara försiktigt. Men det är så klart inte lätt när man bara är ett år och nio månader. Dom sköter sig så fint <3

Kontroll på BB

Idag var vi på återkontroll på bb med Elwin. Allting gick bra förutom att vi måste tillbaka imorgon för att mäta gulheten då han var lite gul idag. 

I alla fall så tog vi vikt på honom idag och nu 2 dagar ung så väger han 3060g. Men nu har mjölken runnit till så nu lär det vända med besked! :)

Lite bilder från dagen
ElwinVälkommen älskade hoppsan!

Visst var det hoppsan dag igår! Den 20/8 på Ungerns nationaldag klockan 10.30 föddes vår tredje lilla prins. Så liten, fin och perfekt. 3275g lätt och 48cm kort. 


Allting gick väldigt bra, smidigt och inte minst sagt snabbt! Vi mår jätte bra och fick åka hem på kvällen. Nu sover hela familjen utom jag. Ligger och lyssnar på hoppsans som sover. Han ligger mellan mig och Andreas, gnyr och knorrar så sött i sömnen. Jag har svårare att komma till ro. Mycket att smälta sen efter de senaste timmarna. Mycket att se fram emot till morgonen när storebröderna vaknar och får träffa sin bror för första gången.

Vilken lycka jag känner<3

Är det hoppsans dag idag?

Ligger i sängen och klockar värkar. Strax under 10 minuter imellan just nu och håller i sig ca 1-1,5minut. Har tagit alvedon så får vi se om det ger sig igen eller om det trappasupp. Började med att jag hade kraftig molvärk vid klockan 3,30 inatt när jag var på toa. Sen vaknade jag vid 05.20 av värkar. Spännande! Får se om det avtar som sist eller om det är påriktigt den här gången! Håll tummarna!

Lugnet före stormen

Magen är så otroligt lugn, bara bebis som rör sig och hickar en hel del. Men känns som att sammandragningar och molvärken slutat helt.. Men får nog njuta av lugnet, varför gå med onda förvärkar som inte gör något. Sen så sover jag otroligt gott om nätterna just nu vilket också är skönt. 

Får jag välja en dag för hoppsan att komma så är det nästa tisdag
26/8. Det var min farmors födelsedag och det skulle vara väldigt speciellt om han valde just den dagen. Men han är välkommen när han vill så klart ;) 

Storebror Adrian längtar massor nu också. Går och klappar och säger till magen att hallå nu är det dags att komma. Du har ju bakats färdigt nu, säger han. Så sött, världens bästa storebror. <3

Nedräkning

Inatt har jag fått sova riktigt gott vilket behövdes efter föregående natt. Hade massa förvärkar halva natten som även fortsatte under dagen igår men inte lika mycket. Inatt har jag inte märkt av något.. 

Idag är det 13 dagar kvar till BF. Känna riktigt spännande! Nu räknar vi ner och det kan ju faktiskt sättaigång närsomhelst nu! Jag har en känsla i kroppen om att vi inte ska behöva vänta allt för länge på att förelägga vår älskade hoppsan. Men bara för det kanske han jäklas och håller sig kvar lite extra ;)


Magen igår med två ynka veckor kvar!

Lurigt

Här sitter jag och ugglar i natten. Har som molande mensvärk som kommer och går. Sitter mest i magen och lite att det strålar mot ryggslutet. Har tagit två alvedon och hoppas det avtar. Eller inte... ;) idag är det 14 dagar kvar till BF. Häftigt att vara så otroligt nära nu. Men vi hoppas att bebis inte väljer att komma just idag då Ludwig ska döpas och Andreas och jag har fått äran att vara gudföräldrar. Men jag tror inte det är något på G. Bara kroppen som börjar förbereda sig och eventuellt spelar mig ett spratt. Men visst är det spännande att känna att något börjar hända i kroppen i alla fall!

Mamma och Adrian tidHade lite egentid med den här stjärnan på stan idag. Gick i lite affärer, Adrian klippte sig och så avslutade vi med en smarrig milkshake. Mysigt :)

Vi är redo!

Huset är städat, bara fönstren kvar som Andreas ska ta på lördag. Nu ska bara bb-väskan packas (har lagt fram det som ska med) och väskor till barnen. Sen är vi så redo som vi kan bli! Vi längtar med en blandning av skräck och förväntan. Längtar så efter lilla hoppsan samtidigt som det så klart känns läskig inför förlossningen och tiden med tre barn. Men varför oroasig, det kommer ju gå galant så klart!

Andreas börjar bli lite nervös allt tror jag. Han har börjat drömma hem hel massa och sover oroligt. Inatt när jag skulle vända på mig (det gör rätt ont att vända på mig på nätterna) så sa jag Ajaj. Andreas sätter sig då snabbt upp och frågar förvirrad vad vad?! Haha ja så lite spänd är han nog allt :)

18 dagar kvar idag!

Bm besök

Började den här dagen med ett besök hos barnmorskan. Adrian fick följa med och tårarna var inte långt borta när han farsinerad fick höra lillebrors hjärtljud. Jag undrar så vad som snurrar runt i hans huvud just ni inför bebisens ankomst. 

I alla fall gick allting bra hos barnmorskan. SF-måttet nådde 33 och jag följer fortfarande min kurva. Bebis ligger med huvudet ner och är ruckbar. Den 26/8 har jag nästa besök hos barnmorskan, men barnmorskan min trodde inte att vi skulle ses då. Hon var övertygad om att han kommer snart och jag hoppas att hon har rätt! 

Magen idag i vecka 37+2


Semestern 2014

Då var semestern 2014 över. 5 underbara lediga veckor med strålande sol har vi haft. Började semestern med en härlig vecka i Varberg tillsammans med Mikaela, Pontus och Ludwig. Sol, bad, kräftfiske, grill, Ullared var lite av vad veckan bjöd på. Sedan har vi för det mesta bott i poolen här hemma då denna sommar vart extremt varm, inte helt ultimat att vara höggravid. Men jag har stått ut så länge som jag haft möjlighet att svalka mig. Små utflykter har det blivit, umgåtts med vänner, kortkvällar och så har vi fått en hel del gjort i huset. Bebisrummet har renoverats och där bytte vi även ett fönster och sen så har uppfarten blivit bytt. Så vi har haft oss några effektiva veckor.
 
Ska bli spännande med en ny vardag. Om tre veckor är hoppsan beräknad och det blir spännande att se hur vardagen kommer falla på plats. Adrian ser fram emot dagis imorgon och han saknar sin kompisar. Sista dagisåret för vår stora kille! Galet! Jag tycker det ska bli ganska skönt att få lite tid för vila under dagarna nu när de kommer gå tre dagar i veckan på förskolan. Även om jag allt kommer sakna mina små hjärtan. Men kan vara bra med några timmar för vila som sagt.
 
Vår smått tokiga familj <3
 
 

TittutTrött så trött

Imorgon är det tre veckor kvar till vår illa hoppsan är beräknad. Tre veckor utan 40! Så nu är vi nära och vi är ju så redo att välkomna honom. Vi är så nyfikna på vem han kommer att vara och jag längtar så efter att bebisgos. 

Jag letar just nu efter alla möjliga små tecken på att kroppen i alla fall börjar att förbereda sig inför en kommande förlossning. Den där extrema tröttheten man har i början av graviditeten är tillbaka. Inatt mådde jag sjukt illa och fick springa på toa X antal ggr vilket fick mig att påminnas om hur allt startade med Wilmer. Men magen är lugn som en filbunke. Lite sammandragningen och ibland på kvällar och morgonen kan jag känna lite molvärk. Men inget som gör att det känns som att förlossningen skulle vara nära.. 

Hur som så är vi redo, eller efter torsdag är vi redo då Andreas är borta med jobbet tisdag-torsdag. Sen är det dop för vår lilla gudson Ludwig nästa söndag . Men efter det är det allt dags att göra entré kan jag tycka:)


Bm besök

1 augusti och månaden som hoppsan är beräknad är här! 29 dagar till BF kvar och nedräkningen är i full gång! 

Var hos barnmorskan idag och allt såg bra ut. SF måttet var 32 och ligger strax under "normal" linjen, följer min kurva precis alltså. Det lilla hjärtat slog 125 slag och så fick vi även ett snabbt ultraljud. Huvudet låg ner och han sög på tummen. Hon uppskattade att födelseviken skulle ligga på ca 3100g. Så blir spännande att se :)

Gick även igenom min tidigare förlossning och förväntningarna inför denna. Jag känner mig väldigt öppen inför förlossningen och tar det lite som det kommer. Då det gick väldigt snabbt på slutet förra gången och ingen smärtlindring hanns med så känner jag även denna gång att vi tar det som det kommer. Men hon kunde rekommendera mig att åka in något tidigare denna gång just för att slutet gick så snabbt. 

Ja ska bli riktigt spännande att se hur denna förlossning kommer gå. De säger ju att trean brukar vara den luriga så vi får se om det stämmer. Förväntansfulla är vi i varje fall och vill helst träffa denna lilla prins redan imorgon. Men det är bäst för honom att stanna kvar ett tag till. 
V.35+5
RSS 2.0