Underbar dag

Har haft en riktigt underbar dag idag. Adrian har vart på jätte bra humör hela dagen och jag känner mig lite piggare. Har spenderat dagen först hos Adrians farmor och sen hos hans mormor. Vart ute i det fina vädret och vad Adrian älskar att ligga ute i vagnen och sova. Nu är vi hemma och Adrian myser i pappas famn.

Imorgon är första dagen som jag och Adrian ska vara ensamma då Andreas ska jobba imorgon. Ska bli spännande och lite läskigt men det ska nog gå bra. Vi kommer nog ha en riktig slappar dag och sen kommer Adrians moster och gammelmormor till oss, så ska vi ta oss en promenad.

 Nu ska vi bara slappa och när Adrian somnat så kommer jag nog oxå att lägga mig för natten. Man vet ju att man sen ska upp om ett par timmar så skönt att hinna få sig lite sömn innan.


Adrian och en trött mamma

Så skönt!

Vår lilla älskling fick sig en god natt sömn, han behövde få sova. Inge roligt att vara liten och övertrött ibland! Just nu ligger han och sover och vi gör oss i ordning lite. Ska ner en sväng på stan och sen ut till Andreas farmor som fyller år idag. Skönt att få vara ute och njuta av det fina vädret! Nu ska jag fixa mig klart innan liten vaknar :)

PUSS

Ingen bra dag för Adrian

Vår älskling har ingen bra dag idag. Han är så orolig och har inte sovit mycket alls så istället så blev man så himla övertrött. Så nu på kvällen så tog vi oss en promenad var ute i över en timma, han sov för det mesta men på slutet så ville man bara vara nära. Nu så har han somnat på Andreas. Tycker så synd om honom och det är så jobbigt när man känner att man inte räcker till. Får hoppas att han får sova bra nu resten av kvällen och natten.

Fösta badet

Då har lille Adrian badat för första gången idag. Har var så trött så orkade inte rikitgt reagera, men tror han tyckte det var mysigt i alla fall. Han var så söt när han efter badet var inlindad i sin badhanduk. Vi tänkte att vi skulle mysa och torka lite innan vi satte på en ny blöja och visst var det mysigt tills jag kände hur jag blev alldeles varm i knät, haha.

Nu ligger han och sover så sött efter att ha vart vaken i ett par timmar. Så roligt när han är vaken och bara ligger och tittar runt, mysunge är vad han är ibland :P


Att hjärtat kan bära på så mycket kärlek♥

Ortopeden

Idag var vi hos ortopeden med vår lilla Adrian. Eftersom han legat i säte så ville de kolla hans höfter(de gör det med alla barn som legat i säte). Allting såg jätte bra ut och han var så duktig så, mamma och pappa blir såå stolta :) Vi ska tillbaka när han är 6 månader för att se så att allting växer som det ska.

Nu så har vi hyrt en film som vi tänkte se, det blåser så himla mycket ute så vi håller oss inne idag!

BF idag


Idag hade vi även BF, men jag är så glad att vi har vår Adrian hos oss redan♥

Navelsträngen är borta!

Äntligen så har nu navelsträngen lossnat, den satt i blöjan. Vad jag längtat efter att den skulle försvinna då jag tyckte att den var så läskig. Så nu ska vi nog ta och bada lilleman imorgon för första gången. :)

Idag har vart en bra dag, vi gick ner på stan en sväng och det är ju så himla skönt att komma ut. Sen var Jasemin här en sväng och kollade på vårat lilla mirakel. Var så härligt att träffa henne igen. Sen så nu på kvällen så har vi gått en sväng till hemköp. Adrian började gnälla lite då men efter att fått komma upp i famnen en stund så var man nöjd och glad igen.

 
Myser i vagnen
 
Adrian♥

Nu så sover lilla Adrian på älskling och sover, de ser så mysiga ut. Man blir så varm i hjärtat av att se dem tillsammans. Nu ska jag pussa på mina älsklingar!

PUSS

Kiss & Bajs

Igår kväll när vi skulle byta på Adrian för natten så bajsade han föst ner Andreas hand och sen efter det så kissade han ner mig! Haha, vi fick världens skrattanfall! Inte varje dag som man blir nerbajsad och kissad och kanske inte så ofta som man skrattar åt det då heller! haha.

Idag fyller Adrian en vecka. Tänk att en vecka redan gått, kan inte förstå det riktigt. För en vecka sen så låg jag på uppvaket med en liten nyfödd på mitt bröst. Det har vart en helt fantastisk vecka det är då säkert.

Vi var iväg på enveckas kontrollen idag och allting har gått jätte bra. Han har ökat lite i vikt så nu väger man hela 3445g och allting såg så bra ut. Navelsträngen är påväg och lossna och det såg bra ut. Jag tycker att det ser så himla läskigt ut med den när den hänger där. Så hoppas på att den lossnar snart så jag slipper se den :P

Nu snart så kommer min vän Karin över och ska träffa både mig och lille Adrian :) Var så länge sen jag träffade henne nu då hon bor i stockholm så det ska bli riktigt roligt. :) Vi har planerat att vi ska ta och gå till stadsparken och äta en glass, Adrian och Andreas ska så klart med dom oxå :)

Ha det toppen!

PUSS

Underbara dag

Idag har vart en riktigt toppen dag för lilla familjen. Natten var bra och han var vaken mellan 00-03, men han var bara så mysig och låg i min famn och tittade runt. Vi satt i soffan och jag störde mig på att det bara visas skräck filmer på nätterna! Vi var iväg och kollade på fotboll en sväng då min bror hade match. Vad skönt det var att vara ute i solen och Adrian låg och sov så gott i sin vagn. Vi var även en sväng på babyproffsen och lämnade tillbaka lite presenter(vi hade redan sakerna). Nu har Pirre och Maria vart här och hälsat på miraklet och om en stund kommer Adrians farfar och gammelfarmor.

 




Imorgon ska vi iväg på 1 veckas kontroll, tänk att han redan är en vecka! Min älskade lilla plutt, att man kan vara så upp över öronen förälskad! Mitt hjärta saknar honom varje gång jag inte har honom i min famn och kan lukta på honom. Att man kan lukta så otroligt underbart och vara så perfekt!

Ska bli spännande imorgon och se hur det bli att passa en tid! Lite läskigt men det ska nog gå bra!

Hoppas ni får en fin kväll och så hoppas att vi får en bra natt! haha

PUSS

Vilken natt!

I natt var inte Adrian alls så sugen på att sova! Han har sovit så bra alla andra nätter och bara vaknat när man vill ha mat och ny blöja. Men inatt så gapade han från 12 till ca 3. Riktigt jobbigt när man inte vet vad han vill och ingenting duger. Men nu idag så är man en nöjd liten kille igen, eller än så länge i alla fall! Det slutade med att man somnade man tryggt på mammas bröst.

Nu har jag gjort mig i ordning, sminkat mig och allt! Var ett tag sen känns det som :P haha. Dagens planer är nu att vi ska försöka att ta oss ut till tuna park en sväng och hitta en present åt Stefan som fyller på måndag. Spänande att lämna lägenheten nu för första gången! Lite tråkigt att man går som en räka bara! :p

Nu är världens finaste Adrian här!

Måndagen den 18 maj klockan 11.07 föddes vår underbara Adrian. Han vägde 3520g och var 49 cm lång, han har brunt fint hår och mörka blåa ögon. Han är helt perfekt!

Allting har gått jätte bra och lilla familjen kom hem igår. Vi njuter för fullt av den här första tiden tillsammans.


Pappa och Adrian ca 1 timma gammal.


Adrian några timmar gammal


Trötta efter en omtumlande första dag♥


Lilla sälungen! :)


2 dagar gammal.


Första familjefotot, Adrian 2 dagar gammal.

Återkommer senare med berättelsen om den första tiden tillsammans.

Den största dagen i våra liv är här!

Då var vi framme! Den 18 maj, dag då vi efter en lång väntan kommer få träffa vår efterlängtade son! Det har inte blivit många timmars sömn inatt, de få timmar man fått har inte varit så djupa. Tankarna har virrat runt och timmarna har varit långa. Varje gång man vaknat så önskar man att klockan var 6 men så kanske det bara gått 15 min sen man sist kollat!

Just nu känner jag mig otroligt laddad och förväntansfull. Känner att det är dax nu att han kommer till oss. Klart att man är nervös men just nu överväger de andra.

Tack för era lyckoönskningar!

Nu åker vi snart iväg för att bli mamma & pappa! :)

PUSS

Fy tusan vad jag är törstig på kallt vatten! Blir tokig! haha

Nu är kvällen här!

Äntligen! Men jag kommer nog inte gå och lägga mig på ett tag i alla fall. Vi kollar på déja vú på fyran just nu men känner att jag är sådär inne i filmen. Vi gick iväg och åt på kina ikväll i alla fall och det var skönt att gå ut och äta tillsammans en sista gång nu innan bebis :)

Jag känner mig fortfarande väldigt lugn, tror att jag kommer bli nervös sen när jag ska sova. Vi får se hur många timmars sömn man kommer att få.

Men gud vad jag längtar efter att få se och få hålla vår bebis!

Lååång dag

Mina planer jag hade om att bara vara hemma och slappa idag var bara att glömma. Kände sen efter att Andreas åkt till jobbet att det kommer bli världens längsta dag om jag bara ligger hemma! Så jag gick över till mamma en sväng och vi åkte ut till huset så har vart där ute hela dagen, riktigt härligt. Härligt att umgås med familjen såhär dagen innan oxå. Dagen känns ändå väldigt lång även om jag då gjort lite saker...

Nu har Andreas i alla fall slutat jobbet och han är nog snart hemma, skönt! Vi ska sen åka med älskade Max till min mormor där han ska få vara medans vi är på bb. Vill inte att han ska vara ensam hemma då vi inte vet hur många dagar vi blir borta. Men det känns ganska jobbigt att lämna bort honom såhär dagen innan då jag bara vill mysa med honom.

Sen ikväll så blir det någon typ av köp mat då vi inte känner för att laga någonting. Sen så blir det att bara slappa i soffan vid tvn. Ska även duscha och sådär kvällen innan och se till så att man har med allting oxå.

Men lustingt nog så är jag riktigt lugn, känner inte alls mig stressad eller nervös just nu. Men det kommer om jag känner mig själv rätt!

1 dag kvar

Igår när jag vaknade så var jag super nervös inför imorgon, trdde då att det skulle vara ännu värre idag då. Men känner mig inte ett dugg nervös just nu, kanske är lugnet före stormen! Nu känner jag bara att jag vill att den längsta dagen i våra liv ska passera så att jag kan få vakna upp och det är den 18 maj.

Igår var super trevligt här hemma. Kollade på eurovisonen och toppen kul att Norge vann! Jag höll på azerbadijan och de kom tre så det var ju kul! Bebis var även helvild i magen hela kvällen, han laddar upp inför den stora dagen :)

Nu ska jag äta lite frukost sen så blir det nog en riktig slappar dag då det kan behövas dagen innan! Ska kanske gå och hyra mig en film så dagen går lite snabbare!

Hoppas ni får en toppen söndag!

PUSS

Kärlek

Sista kvällen med vännerna med bebis i magen!

Nu slutar älsking snart jobbet, ska bli skönt att få hem honom :) Han tycker att det är skönt att han jobbar nu i helgen för att dagarna går snabbare för honom. Men jag hade nog haft honom hemma om jag fick välja!

Ikväll blir det eurovisionsmys med vänner! Ska bli toppen även om kära Jasemin inte kommer, dålig planering att bli sjuk nu tycker jag! :P Innan de kommer så ska jag och älskling mysa med god mat, tacos blir det. gott gott!

Hoppas ni får en fin kväll!

PUSS

2 dagar kvar!

Nu är det så sjukt nära, läskigt nära! Har inte varit så nervös innan, men nu så känner jag att det smygit sig till mig. 2 dagar är ju ingenting igentligen, tänk att om två dagar har vi vår son här som vi väntat på så länge. Men ändå så känner man sig nästan inte riktigt redo nu när dagen är så nära. Känner att jag just nu lever i min egen lilla bubbla där det är svårt för människor att komma in. Går och tänker på allting kring snitt och bebis.

Känns som man har massor kvar att fixa här hemma, men igentligen är det ingenting! Man går bara och funderar på vad det är som måste fixas, har man handlat allt. Man kommer nog aldrig att känna sig helt klar. Jag sitter och skriver små listor så att jag absolut inte ska missa någonting!

Sen inför snittet så börjar det kännas riktigt läskigt det oxå. Men själva snittet är inte det jag oroar mig för så mycket just nu. Tycker att det som känns läskigt är ryggmärgsbedövningen och sen att man ska få kateter! Sen så är jag rädd för smärtan efter, man lär ju inte våga röra på sig!

Kan man förbereda sig på att man ska bli mamma på måndag? Jag har svårt för det. Har väntat i 9 månader och det är klart att jag längtar såå efter att få honom hos oss. Men det är så sjukt på någe vis. En vanlig förlossning börjar bara och då tar man och handskas med det då, men nu så vet jag att jag på måndag ska bli mamma! Men som sagt samtidigt som det känns jätte skrämmande så är det klart att det även känns helt underbart och jag bara vill att det ska bli måndag morgon.

Som jag skrev så är jag i min egen lilla bubbla så det står säker jätte konstigt i inlägget, men det får va så i så fall :P

Babyproffsen & Grillat

Nu är vi hemma igen efter en härlig kväll hos Andreas mamma och Stefan, det bjöds på grillat och det var så himla gott! Kollade på talang lite och hade det trevligt. Sen så fick vi även en fyll i bok där man ska fylla i om bebis första år.

Vi var även en sväng på babyproffsen och köpte en en liten spelande björn att hänga i vagnen. Köpte även bröstvärmare så att man inte får någon ond bröststockning eller sådär. Lika bra att vara på den säkra sidan :)

Nu ska vi bara slappa lite framför tv´n, men är det bara jag som tycker att det är skräp på tv på helgerna! Men nått ska man nog kunna fördröja tiden med!

Sov gott!

PUSS

Pressar sig ner!

Nu ligger jag utslagen i sängen efter att jag och Andreas gick ner en sväng på stan. Andreas köpte sig en ny mobil så han sitter och leker med den nu! Sen tog vi även en glass på torget gott och så är det kul att sitta och kolla på lite folk. Men det var ganska jobbigt att gå omkring då bebis låg och tryckte sig ner, känns så obehagligt.

Nu ska jag vila en sväng och kolla på wipeout på webbtv! Sen ikväll ska vi till Andreas mamma och grilla! Gott gott!

Ha det toppen!

puss

09-05-15

God morgon! Jag har sovit så ruskigt gott inatt fram till klockan 5. Efter det så vaknade jag massor med ggr och så var jag super hungrig. Men orkade inte gå upp så tvingade mig att ligga kvar. Men nu har jag pallat mig upp och ätit frukost! Ser ut att bli super fint väder idag i alla fall så vi får se vad jag och Andreas ska hitta på. Det är sista dagen som vi är lediga tillsammans nu innan bebis kommer. Vi försöker att bara njuta av varandra nu när det bara är vi två. :)

3 dagar kvar!

PUSS

Besviken!

Är så ruskigt besviken, tycker det är super tråkigt att det inte gick vägen för Ungern. Tråkigt att man inte kunde rösta heller! Men det är bara för kära pappa att satsa på nästa år igen! :) Jag gillar Azerbajdzjans låt och Norge så hoppas nog på någon av de som vinnare nu!

Sov så gott!

PUSS

Rösta på Ungern i kväll!



Här är Ungerns bidrag, glöm nu inte att rösta!

Här är även ett repotage från norrköpings tidning med min kära far!

http://www.nt.se/noje/artikel.aspx?articleid=5220302

Vad jag ska hålla tummarna skulle vara så ruskigt roligt om de tog sig till finalen på lördag! :)

Sönder städad!

Fy vad jag blev helt slut av att dammsuga och skura. Somnade till en sväng i soffan och nu ligger jag i sängen och är trötter. Fick även riktigt ont i ryggen, så nu blir det att vila resten av dagen!

Så skönt att bebis snart är ute, det börjar bli tungt och jobbigt!

09-05-14

Då var vi hemma igen efter sista besöket hos barnmorskan innan snittet. Allt såg toppen ut! Fosterljuden var på 135 och sf-måttet var 35. Liten låg kvar i säte, inte för att jag trodde någonting annat men de ska ju kollas i alla fall.

Ja nu är det bara 4 dagar kvar tills vi har honom här. Det är ju ingenting, men känns som en evighet ibland! Vi hade inte så mycket frågor inför snittet nu heller, känns som man har ganska bra koll på läget. Fick även hem ett A4 med information om snittet och förberedelserna som man läst ett X antal ggr redan nu :)


Nu är det dax för mig att börja städa, har satt på lite dålig städ myusik oxå! haha, hittade en cd från typ början av 2000 med blandad musik, så kul att lyssna på musik man inte hört på länge ibland.

Hoppas ni får en bra dag!

PUS

God natt

Nu är jag hemma efter en mysig kväll med Jasemin. Åt tacos och såg på filmen Bolt den var riktigt rolig och söt :) Jag ska försöka att lägga mig skapligt nu ikväll då vi ska upp tidigt imorgon och gå till MVC. Blir sista besöket där och känns bra att kunna säga hej då till vår barnmorska nu innan snittet.

Hoppas ni haft en mysig kväll!

PUSS

Vecka 38+1




Jag och magen idag i vecka 38+1

Vår son kommer bli namnlös!

Vi har ju bara ett namn som känns bra för oss båda till liten i magen och det är Adrian. Tycker det är ett jätte fint namn som inte är allt för vanligt. Men tänk om det inte är en liten Adrian som kommer till världen, vad ska vi då hitta på. Skulle bli jätte glad för lite förslag då jag inte kan komma på ett enda namn!

Där sprack städplanerna!

Dagen blev inte alls som jag hade planerat, hade ju tänkt vara duktig och städa här hemma. Men när jag skulle börja dammsuga så var dammsugarpåsen full och vi hade inga nya hemma. Så där sprack den planen, men jag har i alla fall tvättat lite! Annars så har jag bara legat i sängen och kollat på webbtv och latat mig! Skönt. :)

Nu tänkte jag i alla fall ta och göra mig i ordning lite!

PUSS

09-05-13

God morgon!

Pratade nyss med min pappa som sitter på Arlandra just nu och väntar på att kliva på flyget till Ryssland. På torsdag är det andra kvalet till eurovision och vi håller sten hårt på Ungern då! Men det är nog ett ganska svårt startfält, men jag tycker att låten är bra så bara hoppas att fler kommer tycka det och ringa och rösta!

Nu tänkte jag sätta på en tvättmaskin och dammsuga här hemma. Skönt att städa undan innan bebis kommer om 5 dagar! Sen så tar jag toaletterna och skurning imorgon, behöver ju inte slita ut sig totalt på en och samma dag! :P

Ikväll ska jag hem till min kära vän Jasemin och vi ska äta tacos och se på film. Ska bli riktigt mysigt! :)

Hoppas ni får en fin dag!

PUSS

Knäppis katt!

Max älskar att leka med små leksaksråttor men han slarvar alltid bort dem! Jag köpte idag en ny till honom och på 2 sek så var den borta! Vi tog oss en titt under soffan här hemma då, och vad ligger då där? Jo 5 jäkla råttor! haha.  Så nu jäklar har han att leka ett tag i alla fall.


 



Min älskade lilla ugglekatt!

Vecka 39

Vecka 39

Kroppen: Barnmorskan kontrollerar nu om barnets huvud är fixerat. När barnet slutgiltigt har lagt sig med huvudet nedåt är först huvudet rörligt (R), sedan brukar det gå över till att bli ruckbart (Ru). Slutligen fixeras huvudet (F) vilket kan kan göra lite ont just som det sker, det kan kännas som något stort och hårt surrat sig fast i bäckengången. Man kan också känna som ilningar i slidan och neråt benen vilka beror på att barnet kommer åt nerver när det vrider sig ned i bäckenet.
Kroppen har förberett sig, livmodertappen har mognat och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältingssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.



Jag har nästan slutat att räkna veckorna till BF nu då vi har ett annat datum att rikta in oss på. Nu är det 6 dagar kvar! Men han kan ju även få för sig att titta ut ännu tidigare men det tror jag då inte att han kommer att göra. Idag så hade jag tänkt att förbereda BB väskan lite, skönt att ha börjat med den i alla fall. Tycker det är så svårt och veta hur mycket bebiskläder man ska ha med sig upp. Om jag känner mig själv rätt så har jag alltid för mycket saker med mig!

09-05-12

Hej på er! Jag ska om en stund gå till spa källaren och få ordning på ögonbryn och fransar. Efter det sen ska jag och Andreas åka över till pappa en sväng då han imorgon sen åker iväg till Ryssland. Vad jag hoppas att det kommer gå bra för ungerns bidrag där borta! Ikväll så ska Sverige kvala in till eurovision men jag tror inte alls på låten, så vi får se hur det går!

Hoppas ni får en fin dag

PUSS

Domnade fingrar!

Snart är den här dagen oxå slut! det första jag tänker när jag vaknar är att man längtar tills man ska lägga sig för natten så att en dag till gått. Tre fingrar på min högerhand har i ett par dager domnat av och nu är de avdomnande nästan hela tiden. Inge roligt alls, men det kan tydligen bli så när man samlar på sig vatten och svullnar upp!  Skönt att veta att det snart kommer att släppa!

Nu fortsätter tv-kvällen här hemma!

PUSS

Shoppingbehov!

Jag och Andreas var nere en sväng på stan idag och jag blir tokig då det finns så mycket fina sommarkläder nu som man inte kan ha. Sen så om amningen kommer igång bra så vill man ju ha någonting amningsvänligt. Jag stillade mitt lilla shoppingbehov med att jag hittade en söt sommarklänning till mig själv från HM. Tänkte att 149:- kan det vara värt och sen är det bara att hoppas på att man kan ha den sen och att det sitter fint :P Sen så hittade vi en söt lite sommarhatt till lillkillen. :)

Nu ska jag börja laga lite mat bli pasta med bacon och champinjonsås!

PUSS

09-05-11

Tänk att idag är det bara 7 dagar kvar till det planerade snittet. Nu om 7 dagar så är förberedelserna i full gång inför snittet hoppas jag. Vi ska vara på förlossningen 7.30 och sen brukar snittet bli runt lunchtid. Så bara hoppas att det inte kommer massa i mellan och att vi får vara först ut! :P

Idag kommer det nog inte hända så mycket pyssla lite här hemma i den mån man orkar känner jag. Börjar bli latmask! haha. Imorgon så ska jag till spakällan och plocka ögonbryn och färga dem och ögonfransarna. Kan vara skönt att ha gjort inför bebis och sommar så man ser lite fräsch ut. :)

Nu ska jag slänga på mig lite smink! Ha en toppen dag!

PUSS

Tråk Tråk!

Blä, kom på en sak som jag och Andreas ska göra idag. Klockan 17 ska vi på en kurs på körskolan så att vi kan övningsköra tillsammans. Känns inte så kul att sitta där i 3 timmar och vara tjock och eländig :P haha. Men det känns bra att få det gjort innan bebis kommer i alla fall, för sen om man får 3 timmar över tillsammans någon gång så känns det inte som att man vill sitta på en körskola den tiden!

09-05-10

God morgon. Jag har smygit mig ner i sängen igen efter att ätit lite frukost. Vädret är inte på topp idag så man kanske skulle ta och hyra sig någon mysig film och se medans Andreas jobbar. Vi får se vad man hittar på helt enkelt! Fanns inte så mycket att skriva men hoppas ni får en härlig söndag!

8 dagar kvar

PUSS

Lite funderingar!

Snart är den här dagen oxå slut och då är det bara 8 dagar kvar tills vår son kommer till världen. Det är med blandade känslor som dagen närmar sig. För så klart så längtar jag så sjukt mycket efter att han ska finnas hos oss och att han mår bra. Men samtidigt så är det ganska läskigt, allt kommer att förändras. Klart att jag förstått det innan men nu är det så nära och man har en dag klar då man ska bli mamma. Kan man förbereda sig på att just den dagen ska man bli mamma! Jag tror inte det, är nästan bättre at en förlossning startar bara sådär när man minst anar det.

Sen så är det klart att jag är nervös inför själva snittet då det är en operation och jag aldrig operetats. Man är rädd för smärtat efter och man bara hoppas att liten kommer vara helt perfekt och frisk när han kommer. Jag hoppas att han kommer att ha en andning som fungerar bra, barn som föds via snitt kan få lite problem med andningen i början.

Sen så hoppas jag att amningen kommer att gå igång smidigt, det brukar ta någon extra dag för amningen att komma igång när man snittas men oftast så kommer det igång bra sen.

Det är så många tankar som flyger runt och varje natt så drömmer man någon skrämmande dröm om snittet. Vill bara att den här sista veckan ska gå så att dagen är här och man inte kan fundera runt så mycket. :P

Så samtidigt som det är skrämmande så tycker jag att dagarna är för långa. Vill så gärna träffa det lilla pyret som jag burit på i snart 9 månader. Man älskar honom så mycket redan och jag försöker att bara njuta av magen den sista tiden.



Snart är vi två tre♥

Tråk tv!

Nu är vi riktigt mätta och belåtna här hemma! Tycker bara att det är så tråkigt att det är så dåligt på tv på helgerna! Så just nu små kollar vi på CSI, jag känner mig inte så inne i det men men... Nästa helg är det i alla fall toppen tv på lördag för då är det eurovision song contest :) Längtar! Då får ni lova mig att lägga en röst på Ungern! :)

Nu blir det att vila ryggen!

Då var jag hemma igen efter en sväng hos mamma och sen stallet. Nu tänkte jag slappa en stund innan Andreas slutar och då ska vi åka och handla. Ikväll så ska vi äta raclette, det är ju så farligt gott! Sen så är det ruskigt mysigt att äta det för det tar sin lilla tid så perfekt helgmat enligt mig!

vecka 37+4

Nu går jag och magen hem till mamma!



vecka 37+4

09-05-09

God morgon lördag! Jag ligger kvar i sängen med en liten bebis i magen som ligger och trycker upp mot mina revben, det är inte så mysigt och det kan ju inte vara mysigt för honom heller! Han ligger ju och trycker med huvudet, men det gör han ofta så han måste ju gilla det då! Knas...

Andreas ska jobba idag oxå så vi får se vad jag ska hitta på då. Står mellan att bara vara hemma och kanske hyra mig en film eller att åka med mamma och de till stallet. Vi får se vad jag väljer sen när jag kommit igång. Nu måste jag gå upp och äta frukost, är super hungrig!

Hoppas ni får en toppen lördag!

9 dagar kvar

PUSS

Oväntat besök!

Behövde inte vara ensam hemma här nu på kvällen när Andreas jobbade. Nepp, för Chriser och Emma hade låst sig ute och mamma var i stockholm och skulle komma hem 21. Så de kom över hit och höll mig lite sällskap, skönt att man inte behövde sitta här och tråka hela kvällen själv. :) Nu sitter Andreas och jag och slötittar på tv, blä vad dåligt det är på fredagskvällarna!

Nu ska jag vara lite social!

PUSS

Mys onsdag!

Längtar till på onsdag då jag och min älskade vän Jasemin ska ha en sista liten mysig tjejkväll innan bebis kommer. Ska bli så mysigt med god mat och film som vi förhoppningsvis får igång den här gången! haha

 

Mysväder!

Älskar vår lägenhet då vi bor högst upp och när det regnar så smattrar det så otroligt mysigt. Inte jobbigt mycket utan precis lagom så det bara blir mysfaktor av det hela. Sen är det så mysigt i köket där vi har ett litet fönster i taket. Tycker att det är så mysigt med ruskväder ibland och de ggr man inte behöver ta sig ut!



Där ser nu lite utav mitt älskade fönster!

...

Följ min blogg med bloglovin

09-05-08

Sitter här just nu och bara hoppas på att den kan börja regna, men det ser ju ut som att jag kan glömma det! Idag har jag lust att bara vara hemma och se på film och inte göra någonting. Men sen när solen strålar så kan jag inte göra det, då måste jag bara tvinga mig ut! Andreas har åkt iväg till jobbet så vi får se om man ska ta och gå en liten promenad eller bara sätta sig ute i solen! Vi får helt enkelt se vad det blir av dagen!

10 dagar kvar

PUSS

Lite upp och ner!

Har vart en bra dag trots mitt svajiga humör idag, Andreas har fått passa sig lite ;) haha. Men som gravid måste man få ha dagar som man inte alltid är på topp hela tiden! Vi har vart en sväng på tuna park och stan, köpte 2 pyjamaser till bebbis och ett par mysbyxor till mig. Kommer nog att bli att annvända mysbyxor och leggins tiden efter snittet.

Sen så installerade Andreas bilbarnstolen idag, så den har vi åkt runt med idag :) Så mysigt att förbereda allt till bebis! Tråkigt att man är färdig nu... :P

Sen så åkte vi till Mikaela och firade henne lite och fikade. Var trevligt. Efter att vi åkt hem med Andreas farmor så ville inte jag åka hem :P Var så skönt att åka runt i bilen så vi åkte utt till Sundbyholm där vi åkte och kollade på Sigurdsristningen. Man måste ju vara lite historisk ibland!

 



Nu så sitter vi här hemma och kollar på grannfejden, så roligt tycker jag!

Hoppas ni haft en toppen dag!

PUSS

09-05-07

God morgon! Ser ut att bli en riktigt härlig dag! Planerna för dagen är att vi i alla fall ska ner på stan och titta efter present till Mikaela som fyller år imorgon. Sen ikväll så ska vi över och gratta henne då vi inte kan på söndag när hon ska ha kalaset! Sen så är ju jag lite utav en glassoman just nu så känner att det nog kommer bli en glass nere på stan sen! 

Nu tänkte jag hoppa in i duschen, blir inte en lika seg dag idag känner jag!

11 dagar kvar!

PUSS

Onsdags moff!

Väntar just nu på att Andreas ska komma hem från jobbet med mat. Ikväll så får det bli American pizza då han kommer hem sent och det gjorde jag oxå för den delen. Var nere på stan och fikade med Jasemin och Veronica, super trevligt. Efter det åkte jag med mamma och de till huset och kollade då de tapetserat hallen. Blev super snyggt!

Nu ska jag duka fram lite till maten!

PUSS

Nu startar jag dagen

Har haft en riktigt slapp morgon här idag har bara legat i sängen och läst. Riktigt skönt att bara koppla av, känner att dagarna innan snittet nu kommer bli i lite lugnare tempo. Men nu har jag i alla fall duschat och tänkte göra mig i ordning lite sakta men säkert!

Måste bara få skryta lite om min underbara Andreas oxå som kom in med frukost på sängen till mig i morse. Hur underbart är inte det när man ligger i sängen och bara känner sig hungrig och tjock och inte orkar gå upp. :P

09-05-06

God morgon! Då var det onsdag och 12 dagar kvar till bebis kommer. Man räknar ner och tänker på det hela tiden nu när det är så nära. Så ja jag kommer nog vara en liten tjatmoster nu den sista tiden! Idag så ska jag ner på stan och fika med Jasemin och Veronica ska bli kul och trevligt. Så innan det så tänker jag bara vara hemma och slappa så jag inte är helt slut under fikan sen.

Ni får ha en toppen onsdag!

PUSS

Dagens mage!





Jag och magen idag vecka 37+0

Helt slut.

Kom hem för en stund sen efter en tur på IKEA, Nisses, Mediamarkt och biltema. Är helt slut i min rygg, blev riktigt jobbigt på slutat att gå omkring men jag pinade mig vidare. haha. Tänkte att det nog var sista gången vi åkte iväg någonstans nu innan bebis kommer. Så nu kommer jag nog fortsätta min dag och kväll i soffan!

PUSS

Sängen är redo


 

  

Så mysigt att ha den färdigbäddad och klar i vårt sovrum nu.
Längtar♥

Vecka 38


Vecka 38

Barnet

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär fyra procent föds före vecka 38. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.


Mamma

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en surrande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.




Det känns inte lika roligt att räkna veckorna längre. Eftersom jag vet att jag inte kommer vänta till BF! Så istället för att ha 21 dagar kvar tilll BF så har jag nu 13 dagar kvar till snitt!

Det känns att det börjar bli riktigt tungt för kroppen nu då min rygg ofta gör ont. Sen så sover jag allt sämre om nätterna nu. Vaknar flera ggr och måste springa på toa, sen när man lägger sig så har man en busig liten bebis i magen och då tar det en stund att somna om. Se så vaknar jag när jag ska vända mig, och sover jag för länge på ena sidan så börjar höften göra ont. Så det kommer nog bli lagom att bara ha 13 dagar kvar nu!

09-05-05

God morgon på er!
Då var det tisdag idag och jag och Andreas ska åka en sväng till IKEA idag! Ska bli kul, blir sista svängen innan bebis kommer. Man får passa på att rå om varandra och hitta på saker nu den sista tiden.

Hoppas ni får en bra dag!

PUSS

Inge trevligt bordssällskap!

Strax innan vi skulle äta så blev jag så otroligt trött, det bara kom och slog ner mig totalt. Så jag var inget trevligt bordssällskap precis, men nu har jag sovit en timma och kan nog vara ett lite roligare sällskap här hemma. Så kvällen fortsätter vid kanal 5 för vår del!

Nu kan jag börja pyssla!

Nu är jag hemma igen efter en trevlig fika på stan. Tog även mig en sväng på stan och köpte ett fotoalbum, fotofäste och en silverpenna. Nu när vi kan skriva ut våra bilder här hemma så kan det vara lite mysigt att pyssla ihop ett litet album. Köpte även hem ett par nya gardiner som jag ville ha i vardagsrummet men Andreas tyckte inte att de skulle passa in! Så blir nog att vi lämnar tillbaka dom, men jag gjorde ett försök att få in ett par blommigagardiner där :P haha.

Nu ska vi laga lite mat blir spagetti och köttfärssås ikväll. Spännande och se om vi kan laga mat tillsammans, jag blir lite dominant i köket men ska försöka att hålla mig i styr nu!

2 veckor kvar

Nu är det 2 veckor kvar tills vår bebis kommer till världen! Vad jag längtar! Nu tycker jag att dagarna går sakta, innan vi fick datum så tyckte jag att dagarna på någe vis rusat förbi. Nu är det så nära och vi har ett fast datum, man längtar ju ihjäl sig!

09-05-04

God morgon mina vänner! Vaknade för en stund sen och det är så mysigt när man hör hur det smattrar på taket. Gick ut i köket och lyssnade på smattret genom takfönstret, vet inte varför men älskar smatter! Så idag borde man ha sig en riktigt mysig soffdag med bra film och massa gott. Vi får se för jag ska ner och fika vid 14.30, men just nu har jag ont i ryggen och känner inte alls för att röra mig ut. Men ryggen blir kanske bättre under dagen så får avvakta och se.

Hoppas ni får en bra start  på veckan!

PUSS

09-05-03

God morgon! Har läst på många olika ställen att man börjar drömma en massa när man är gravid. Jag har hela tiden undrat var mina drömmar tagit vägen! Men nu så har jag börjat drömma en massa och mest om bebis och mycket runt om det.

Skönt att det är lite mulet ute idag måste jag få säga. Jag ska iväg till pappa och äta lunch och fira Filip som fyller hela 17 år idag. Stort Grattis till Lillebror! Men han tycker nog just nu att 17 bara är ett segt och långt år innan 18 :P

 
Min fin fina bror♥

Hoppas ni får en bra dag!

PUSS

Mitt mammahjärta längtar




Litens ansikte i profil i vecka 36+1.
Det bästa vi fick med oss från vändnningsförsöket.
Vill bara ha i min famn nu♥

vecka 36+4



Jag och Magen idag vecka 36+4

...

Nu är jag hemma igen och sitter och gottar mig med en GB sandwich, den glassen är farligt god just nu! Har vart iväg med mamma och Emma först på ridningen och sen på Filips fotbollsmatch, IFK juniorer-Gävle. Det blev 2-2.

Ute vid Ekebyridskola hade fåren fått en massa söta ungar!

Nu tänkte jag lägga mig i soffan en sväng och vila mig elaka rygg!

09-05-02

God morgon! Inatt var ingen bra natt har vaknat en massa gången och haft en massa med blandade tankar som flygit runt i huvudet på mig. Mycket handla så klart om kejsarsnittet men jag känner mig faktiskt inte rädd inför det, det jag kan tycka känns jobbigt med det är tiden efter snittet precis. Men det ska nog bli bra jag vet ju att älsklingen kommer att se till vår bebis så bra så tills de kommer att komma till uppvaket till mig. Sen så har jag sagt till honom att han inte får glömma att ta en massa kort, då jag inte vill missa någonting!

Andreas jobbar idag och imorgon så idag tänkte jag vara med mamma och familjen. Först har lilla Emma sin ridning som jag tänkte följa med på och sen så har Filip fotbollsmatch. Så kommer nog bli en hel del sol idag oxå, härligt :) Men jag borde nästan smörja in min näsa! Solen är riktigt stark nu.

Hoppas ni får en bra dag!

PUSS

Brittan kommer!

Nu blev det många inlägg på rad här ser jag men skit samma. Såg nyss att Britney Spears kommer till Globen 13 Juli. Jag vill så ruskigt gärna gå, så nu blir det att försöka ragga upp någon mer!

Bilder från förlossningen!

Nu när jag ändå är på G så lägger jag upp lite bilder från när vi var på förlossningen för vändningsförsök.




En gråten Jacqueline ligger och tar CTG-kurva.



Den onda nålen i min hand. Den gjorde så himla ont!



Här är efter att vändningsfösöket var över och jag har börjat kunna andas igen! Väntar på att läkaren ska komma och informera lite mer om kejsarsnitt. Det var en lättnad när det var över.

Underbar dag!

Vi har haft en riktigt härlig dag. Vi tog bilen och åkte iväg och köpte solstolar, potatissallad, grillad kyckling, baguetter och vindruvor. Åkte sedan ut till sundbyholm där vi njöt av det underbara vädret. Åt gott, läste och bara njöt!

 

 

1 maj

God morgon mina solstrålar!

Då var det 1 maj idag den underbara månad då vår lilla bebis kommer att komma till världen. Bara 18 dagar kvar nu! Idag blir nog en ganska lugn dag ska tvätta lite och sen så ska vi nog försöka att njuta av det underbara majvädret.

Hoppas ni får en underbar dag

PUSS

God natt!

Nu ska jag krypa ner i sängen efter en mycket trevlig valborg. Vi åkte hem till Pirre & Maria där vi grillade sen kom även Nille dit och vi alla åkte till vilsta. Var där en liten stund och kollade på brasan och lite folk och när vi fått nog utav det åkte vi tillbaka till Pirre & Maria. Vi spelade kort och hade det trevligt. Nu har vi vart hemma en stund och bara slappat i soffan.

Hoppas ni haft en trevlig valborg!
RSS 2.0