Vecka 35

Vecka 35

Barnet

Nu är barnet ungefär
45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.

Mamma

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du har ökat minst elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. Se artiklar till vänster under Efter förlossningen. Du kan också börja kika på vårt tema om Barn och föräldrar, eller känns det för overkligt? Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del.



Det närmar sig med stormsteg! Kan inte förstå att om bara några veckor så har vi vår lilla bebis här. Det är helt otroligt. Jag mår bra även om det börjar bli rätt tungt. Ibland lägger sig bebis så man knappt kan böja sig ner eller fram, som här om dagen då jag skulle ta fram Andreas solbrillor från handskfacket så kom jag inte fram! haha.
Känner så klart av ryggen imellanåt men inte alls som när jag jobbade.
Att magen ligger högt känner man då man flåsar lite extra och sen att jag inte alls får plats med mycket mat åt gången.


Kommentarer
Nadja

Snart kommer magen sjunka och så kommer du känna va skönt de är att kunna äta normalt utan att få grova andningsproblem efteråt hihi :D

2009-04-14 @ 10:25:54
URL: http://sweetladysoul.blogg.se/bebis
Malin

Min mage sjönk i v32.. men nu står den rakt ut igen, helmysko! Haha. Nu är det när för er också! :) Det är så spännande nu sista tiden! :)

2009-04-14 @ 11:51:05
URL: http://chainsawy.blogg.se/
Fru Evelina

åh nu är det inte långt kvar, härligt!!

2009-04-14 @ 12:59:39
URL: http://evelinas.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0