Provsvaren tillbaka och han har IgA-brist.

Ljusen är tända och på bordet står en skål med naturgodis och ett glas cola. Nu blir det att njuta av lite egen tid. Det behöver man ibland. På tv har jag så klart fotbollen och nu håller vi tummarna för sverige. Men tänkte även passa på att se på svenska hollywood fruar på webtv.

Idag blev det inte något tuna buslad då det så klart var stängt på måndagar och tisdagar. Så istället åkte vi till busborgen i västerås och Adrian hade så skoj.

Idag fick vi även tillbaka provsvaren för Adrian. Allting såg bra ut och vi kan utesluta glutenintolerans, vilken lättnad. Men sen står det även så här : Som ett bifynd kunde man se att Adrian saknar en av immunoglobulin-klasserna, så kallad IgA-brist. Det innebär egentligen ingenting, men det är bra att känna till det.

Så imorgon ska jag ringa för att boka en tele tid med läkaren. Har några frågor och funderingar kring det. Det innebär egentligen ingenting, men vadå egentligen?!

Har googlat på IgA-brist och hittat info. Så här står det på en hemsida:

Personer med IgA-brist producerar för lite eller inga IgA-antikroppar. Dessa antikroppar skyddar kroppens slemhinnor från infektioner. Slemhinnorna finns bland annat i näsan, svalget, luftvägarna och mag-tarmkanalen.

Om man skulle lägga ut slemhinnorna i luftvägarna på marken så skulle de täcka ett område lika stort som en tennisbana. Slemhinnorna i magen och tarmarna är ännu större. Det är därför lätt att förstå att IgA-antikropparna behövs för att skydda slemhinnorna. Utan dem drabbas man lätt av infektioner.

Så ett litet svar på varför han är tokig i magen periodvis. Kan tänka mig att det är så att om han får i sig något "dåligt" som ingen annan skulle reagera på så gör Adrian det då han inte har något skydd alls i magen och tarmkanalerna. Ska läsa på lite mer om det och även tala med läkaren igen.

Någon annan med erfarenhet av IgA-brist?Kommentarer
Malin

Jag har ingen erfarenhet alls kring det, kände inte ens till att det fanns. Tolkar det som att han lätt kan få t.ex en maginfektion om han blir smittad av någon med dålig mage på förskolan? Att han har nedsatt immunförsvar? Låter lite luddigt med förklaringen att det egentligen inte betyder någonting! Skönt att provsvaren såg bra ut ändå, och att han inte är gluten! Det är ett jäkla jobb, min storebror är det och det var tufft när han var liten =/Stor kram!!

2011-10-12 @ 09:57:24
URL: http://andthroughitall.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0