En dag på Kolmården

Fy, idag har det inte gått att sudda bort sjukdommarna. Huvudet är tungt och bultar, näsan är täpt och har snart hostat sönder hals och lungor. Jag vill vara frisk!

Igår var vi på kolmården och då fick jag i alla fall känna mig ganska kry. Vi hade en underbar dag full med spännande upplevelser tillsammans med pappa/morfar och Mia. Fick se många spännande djur som vi inte har här på parken zoo. Bland annat elefanter, eller afa som Adrian skulle säga. De är nog hans absoluta favorit djur just nu.




Vi åkte så klart den nya safari linbanan. Riktigt häftigt, roligt och så vackert. Kul att se djuren så nära. Men närmare kom vi kan jag lova!





Pappa hade ordnat så vi fick besöka lejonkulan. Vilken upplevelse att stå där inne vid lejonen och bara ha dem knappt en meter från sig. Djurskötaren som var med oss var kanon bra och trevlig och berättade mycket om lejonen. Jätte intressant. Och om de var något lejonen tyckte var intressant förutom köttbitarna som de fick så var det Adrian. Deras instingt är tydligen att anfalla det minsta bytet i en flok, här var det så klart Adrian och de släppte honom inte med blicken. Häftigt att se dem reagera så.




Sen gick vi även på rovfågelshowen vilket ochså var en upplevelse. Att få se dem så nära och lekfulla. De flög precis över oss många gånger vilket var nästan lite skrämmande. Det här missade Adrian då han sov men han var mest intresserad av aporna, elefanterna och lilla Zoo ;-)


Vi gick självklart på delfinshowen också, ett måste på Kolmården. Var lika bra som alltid och de är så vackra och lekfulla. Men Adrian tyckte det var lite läskigt då det var mörkt och hög musik. Men det gick bra.








På kvällen åkte vi in till Norrköping och åt god middag tillsammans innan vi åkte hem till Eskilstuna igen. Adrian var otroligt nog vaken hela vägen hem i bilen med somnade gott när vi kommit hem strax efter halv elva. Idag är vi bara hemma och försöker krya på oss(mig!). Vill vara frisk imorgon då det är någon som blir ett år äldre då! ;-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0