V23


Vecka 23
Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig genom magen. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger, kanske genom att man känner något ganska kantigt som t.ex kan vara ett skulderblad. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar väldigt mycket när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.Härligt att ännu en vecka har gått, nu är det bara 17 veckor kvar om han skulle välja att komma den 26 maj. Kommer bli så spännande att se när han väljer att komma. Kanske blir han ett litet juni barn. :) Läste på en sida att han kan väga ca 600g nu, gud vad han måste växa mycket nu den här sista tiden. :)

Nu i vecka 23 så har även bebisen en liten chans att överleva om han skulle födas för tidigt. Men det ska han inte få göra här inte, han ska växa sig mycket större och starkare innan han får komma!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0