Mitt hjärta smälter!

Adrian är så frågvis och tänker mycket på vår bebis. Ibland frågar han efter bebisen med nästan gråten i rösten då han vill att h*n ska vara hos oss nu!

Ikväll när vi läst boken och sagt god natt så säger han att han ska in på bebisens rum. Så vi går in dit så ska han visa var i sängen bebisen ska sova och visa bebisens ko(gossedjur) som Adrian ska ge. Hela jag smälter att stolthet och lycka över vår fina son.

Så otroligt roligt att han är så intresserad och vi får hoppas att hans intresse och kärlek finns kvar även när bebis är hos oss. Men vi räknar självklart med en tuff period i början och antagligen en hel del avundsjuka. Men Andreas har sparat semesterdagar att ta ut efter de första 10 lediga dagarna han har med oss. Så känns skönt att vi kan vara hemma tillsammans lite längre så där i början.

Framtiden är så spännande att fundera på. Så jag längtar till vi är en familj på fyra<3

Äntligen helg!

Helgen är efterlängtad! Energikontot är tömt och jag ser fram emot en lugn helg för att bara samla energi!

Jag och Adrian firar in helgen på hans rum med duplo lek! Just nu tjuv och polis. Men vi ska snart åka hem till mamma och fredagsmysa tillsammans med dem då Andreas jobbar. Kanske stannar och köper något gott på vägen, lite godis skulle inte sitta fel för att ladda upp lite sockerenergi för kvällen ;)

Hoppas ni har en fin helg framför er, nu ska här fortsätta lekas!

Det lilla hjärtat

Dagen har börjat bra! Var på mvc och fick äntligen höra hjärtljuden. Allting såg jätte bra ut och hjärtljudet låg mellan 136-144, sf-måttet var 22 nu i vecka 24. Fick även moderskapsintyget som ska skickas till försäkringskassan. Ska även söka havandeskapspenning. Mycket att ordna med.

Nu ska jag snart åka in till stan för att träffa finaste Jasemin för lunch. Sen väntas kvällsjobb.

Impulsiv

Idag var jag ganska impulsiv! Följde med min bror som skulle köpa hårfärg och slutade upp med att även jag färgade håret. Light red mahogny hette färgen och jag är riktigt nöjd.

Har länge velat färga håret. Har haft så ful utväxt och ville inte bleka det mer då håret vart så slitet. Men är ofta så feg och vågar inte riktigt med förändring. Men idag var det dags och det är jag glad för! Andreas fick sig en mindre chock när han kom hem ;)

Firar ett år!

Idag är det ett år sen som vi fick nycklarna till huset och kunde börja flytta in. Vilken lycka det var att vi äntligen hittat vårat hus! Tiden har gått otroligt fort och det har hänt en hel del under det här året. Vi (läs Andreas) har renoverat och slitit en hel del men det är det så värt när man sedan når resultatet. Huset har till stor del fått sig en make over. Vi har satt belysning runt hela huset för att lysa upp fasaden. Renoverat Adrian sovrum, vårat sovrum, bebisens sovrum, gjort en walk in closet och senaste en hemmabio. Så ikväll firar vi att vårat första år som husägare passerat genom att inviga hemmabiorummet!
 
 

Underbart att få njuta av tiden

Då ska jag strax åka till jobbet, fredag och kvällsjobb väntas. Inte den ultimata fredagen men ibland får man bara gilla läget.

Magen har vuxit en hel del den senaste veckan känns det som. Springer och kissar non stop då någon tycker om att ligga långt ner och trycka ner sig mot blåsan. ;) så otroligt mysig tid just nu och jag försöker njuta för fullt. Magen är lagom stor, bebis kommer inte åt revbenen att sparka mot och jag mår ganska bra just nu! Underbart att få njuta lite nu. Mitt hjärta är så fullt av kärlek också. Imorse när Adrian kröp upp hos mig så klappade han mig på magen och sa Hej bebis. Mitt hjärta smälter varje gång. Han är så nyfiken på bebis och det är så roligt att han är så intresserad och förväntansfull. Min stora fina pojke<3

Jag och magen idag i vecka 23(22+2).

Äntligen lite nytt

Magen växer och i takt med det krymper min garderob. Så idag var det på tiden att fylla på med lite nytt. Kom hem med två par byxor, ett par jeansleggings och ett par svarta lite lösare byxor. Sen tre vardagstoppar för magen att växa i. men är så tråkigt att shoppa just nu tycker jag, finns så mycket snygga höstkläder i butikerna just nu men inte allt som är gravidvänligt och sen vill jag inte köpa så mycket då det bara används en kort period. Men nu känns det lite bättre med lite nytt i garderoben och det kanske inte behöver ligga en stor provad hög på golvet varje morgon ;)

Pink

Lika glad varje gång det regnar och jag kan använda min nya neonrosa regnjacka!

Kvällsro

Har precis krupit ner i ett varmt bad efter en lång dag. Ute öser regnet ner och känns precis som att hösten är här. Men jag är inte ledsen för det, tycker hösten kan vara riktigt mysig.

Dagarna går i ett just nu men det är ganska skönt på sätt och vis. Adrian är så lycklig på nya dagiset och det känns kanon bra. Han har hittat en vän som heter Fanny och de två leker hela tiden. Sen efter dagis så är det två pojkar som bor några hus bort som springer hit och vill leka med Adrian. De får vara ute själva och cykla men Adrian är lite liten för det så jag och Andreas ränner runt så de får leka tillsammans. Känns så bra att han börjar få vänner här omkring nu.

Idag gick vi även in i vecka 23(22+0) och magen har exploderat på bara några dagar. Så nu känner jag mig plötsligt super gravid och värre blir det ;) ryggen har känts helt okej de här dagarna vilket jag är överlycklig för! Att kunna vara en rolig mamma och följa
Med Adrian ut bara det känns så otroligt bra.

Annars rullar vardagen på. Andreas renoverar, just nu blir det hemmabio rum uppe på vinden... Vi har lite olika på prioriterings listan, men jag låter honom hålla på ;) adrian är mest glad och tokig, jag surrar runt i min egna lilla värld och Max har tagit över babyrummet tillsvidare.. Fick en fin bild på honom när han låg på favoritplatsen vilket är skötbordet. Nu ska jag njuta av mitt bad och slappa resten av kvällen! Må gott!

Foglossning javisst!

Idag var jag hos sjukgymnasten och fick konstaterat är det är foglossning som jag lider av. Hurra! Finns inte så mycket att göra åt det tydligen förutom att annvända bälte, har ett hemma som jag ska ge en chans till. Jag har tydligen haft det sitta lite högt upp. Sen finns det vattengympa och även att låna TENS-apparat. Ska även försöka undvika promenader och trappor vilket inte är så lätt när jag jobbar inom hemvården. Men bara att kämpa på så länge som kroppen orkar. Har fortfarande bra och dåliga dagar så försöker att njuta extra av de bra dagarna!

Borta bra men hemma bäst.

Även om det är otroligt skönt att komma iväg och få vara bara jag och Andreas ibland så är det så otroligt skönt när man kommer hem igen. Vaknade upp på bästa vis imorse med Adrian sovandes vid min sida, han hade smugit in under natten. Så vi låg och såg på film i sängen innan det var dags att äta frukost och åka till dagis.
 
Efter en timme idag fick jag lämna honom, äntligen. Vi har lite olika syn på hur inskolningen ska gå till men vi försöker att bara gilla läget. Men nu var det på tiden att vi fick lämna honom, han är inte van med att vi annars är med på dagis om dagarna så dumt att vara med för mycket nu. Imorse sa han även att han skulle till dagis och att jag sen skulle åka och jobba. Så han är ju inställd på det, lite tokigt då när de bara vill dra ut på det. Men nu är han där och jag ska tillbaka vid 13.
 
Nu är även huset rent och jag ska äta lite lunch. Sen väntas kvällsjobb för mig och vi har så tur som har familj omkring oss som hjälper oss att få ihop vår pusselvardag. Eller inte bara vardagen utan som i helgen och låter oss få lite egen tid tillsammans. Ni är så värdefulla allihopa♥
 
 

Ny energi!

Ojojoj så jag behövde den här helgen! Den senaste tiden har vart lite som en berg-och-dalbana. Så att bli överraskad med den här lilla trippen har gett mig massa ny energi för att orka lite till. Jag och min kärlek åkte som sagt till Linköping där vi shoppat, strosat, ätit god mat och haft det riktigt gott. Idag stannade vi till i Norrköping för ännu lite mer shopping innan vi åkte och hämtade Adrian som haft det super bra med fatet och Pontus.

Riktigt mysigt att unna sig lite barnfri tid tillsammans. Att bo över på hotell och bara mysa, ååh så mycket det är värt! Tack min älskade Andreas!

Lyxtid

Då sitter vi i bilen på väg mot Linköping. Adrian är hos faster och Pompin(Pontus) som Adrian säger. Ska bli riktigt skönt att få unna oss det här dygnet i Linköping. Det är så viktigt att inte glömma bort att vara ett par och inte bara mamma och pappa. Vi få passa på nu också innan vi blir 4 i familjen. Så nu väntar ett dygn med shopping, god mat, festival, hotell övernattning, hotell frukost och som sagt tid för att rå om kärleken.

Sött som socker

Har tittat runt på lite babykläder och man blir alldeles salig när man gör det. Är ganska mycket som behöver köpas även om vi har mycket sparat från Adrian. Men mycket kommer vi inte kunna annvända då vi får en liten vinterbebis den här gången. Tycker kapphal har mycket otroligt fina babykläder och hittade tre favoriter där.
 

En ny dag

Idag känner jag mig som en ny människa. Som jag skrev tidigare så är det otroligt tungt när man tillslut erkänner för sig själv hur ont och dåligt man mår. Jag är otroligt dålig på det i varje fall. Pratade med MVC igår och där fick jag inte mycket hjälp. Ska avvakt till tisdag då jag har tid hos sjukgymnasten och sen ska jag snart till min BM var de råd jag fick. Har även ett foglossningsbälte som jag annvänder men tycker inte det ger mig någon effekt. Nog om det tråkiga nu.
 
Idag fick vi lite sovmorgon här hemma, strax innan 8 vaknade vi till. Otroligt skönt och så mysigt att vakna upp till en strålande dag och två av mina favoriter på varsin sida av mig. Adrian har fått en liten ovana genom att smyga in och lägga sig brevid mig varje natt. På ett vis är det otroligt mysigt men tycker det skulle vara bra om han ville sova hela natten i sin egen säng. Men han kanske behöver lite extra trygghet nu när det händer mycket omkring honom så som dagisbyte. Men har trivs på den nya förskolan och ser fram emot att åka dit så det känns skönt. Barnen där är otroligt rara och tar så fin hand om Adrian. Det känns kul att största delen av barnen bor i området här vid oss, så förhoppningsvis framtida vänner för Adrian.
 
Adrian är så förväntansfull idag då han och Andreas ska iväg och se på monster trucks ikväll. Tror de två kommer få otroligt roligt ikväll. Bra med lite far och son tid och göra något speciellt ihop. Imorgon sen ska han sova hos faster och Pontus och det ser han också fram emot. När han är där och håller dem sysslesatta så åker jag och Andreas till Lindköping och rår om varandra. Så idag tar jag det lungt så kroppen orkar med helgen!
 
Mina två favoriter ♥

Ny vecka

Igår gick jag in i vecka 21+0 så en lång väntan kvar. Men känns skönt att halva tiden passerat. Tänk att detta lilla pyre på dryga 500g redan nu ställer till så mycket besvär för sin mor. Skärpning på utsidan sen ;)

Ont

Just nu ligger jag i sängen och tröstäter godis för mig själv. Sjukskrev mig från jobbet efter två timmar. Idag går det bara inte. Foglossningen bråkar med mig för mycket. Så nu väntar jag på att barnmorskan ska ringa upp mig i eftermiddag. Har så svårt att erkänna för mig själv hur ont jag har. Så krävdes några tårar för att inse att jag idag inte orkar mer. Víll bara att veckorna ska rulla på och graviditeten över. Inte roligt denna gång. Men nu försöker jag bortse smärtan och njuta av bebis som leker runt i magen♥ Det är tur att all denna smärta kommer leda till ett litet mirakel i slutet♥

En liten kärlekstripp

Idag överraskades jag av min stora kärlek som bokat in en miniweekend för oss två i helgen. Vi ska till Linköping där vi ska bo på hotell, strosa på stan, äta god mat och på kvällen är det någon festival med olika artister och band. Så ska vi bara rå om varandra. Blev otroligt glad över denna överraskning♥
 
Jag ska säga er att han är värd en stor eloge som står ut med mig och mina humörsvägningar just nu. Ett under helt enkelt att han vågar åka iväg med mig ;-) Nej riktigt så illa är det inte men inte är jag allt för trevlig alla stunder. Så denna lilla miniweekend ska bli otroligt härlig att komma iväg på. Just för att bara vara vi två, eller tre om vi räknar med pyret i magen♥
 
Min Andreas är helt enkelt bäst! Älskar dig!

Ibland behövs ett avslut för en ny början att ta vid.

I fredags gick Adrian sin sista dag på förskolan där han började för två år sen. Även om det vart små saker genom åren som vi haft anmärkningar på så har vi vart otroligt nöjda och trygga. Det viktigaste av allt är att Adrian älskat dagis och känt sig trygg där.
 
Även om jag ibland tvivlar på bytet så är det för Adrians skull som vi byter förskola. Vi bor en bit från stan och känns självklart att han ska få möjligheten att börja på förskolan som ligger i området där vi nu bor. Få vänner från förskolan som då också bor här omkring och sen även mer långsiktigt börja i skolan med samma barn.
 
Men det var otroligt tungt att säga hej då till personalen på förskolan i fredags även om två av pedagogerna. Men två av de som var med från start jobbade i fredags så var skönt att få tacka dem för allt. Adrian hade även med sig melon, vindruvor och popcorn som de kalasade på hela fredagen för att fira av Adrian. Det var uppskattat. Men det var inte utan tårar som jag lämnade förskolan. Fy så tungt det var och mycket blandade kännslor.
 
Vi fick med oss Adrians egna pärm som de fyllt med bilder och historier från hans tid från förskolan. Så den har vi tittat i nu ikväll innan läggdags. Många fina minnen att få spara. Inte helt utan tårar som vi tittade i den, eller inte jag i alla fall. Mina hormoner är lite överallt just nu!
 
Så på tisdag väntar en ny början för oss alla men mest för Adrian så klart. Men har ser fram emot att få börja på annat dagis, gult dagis som han säger. Jag försöker att ta starten utan att dömma små saker jag redan kännt av bara för att man är van med att vissa saker är på ett vis. Men nu är det ny förskola och de arbetar på ett annat vis som inte alls behöver vara sämre. Det viktigaste är att Adrian ska trivas. Det är lite läskigt och små jobbigt nu när man har någonting att jämföra med sen tidigare. Men alla vi pratat med har bara pratat gott om förskolan som han nu ska börja på och det känns skönt. Så hoppas att vi kommer känna samma sak.
 
Så med mycket blandade känslor lämnar vi nu humlan för en ny start och framtid på fjärlien.

God morgon!

Jag sitter på jobbet och får i mig lite frukost innan jobben drar igång. Ingen värme ute, var bara 7 grader ute hos oss. Snart vaknar man upp till ett frosttäcke ute.

Vi har en pussel helg då både jag och Andreas jobbar. Så han lämnar Adrian här innan han åker vidare till sitt jobb. Sen åker vi nog ut till mamma så Adrian får hoppa lite studsmatta. Stora favoriten just nu.

Nej nu drar det ihop sig för att gå ut och jobba. Hoppas ni har en härlig lördag!

Bästa byxan

 
Sist vi var i västerås fyndade jag bästa byxan som fungerar även för oss med gravidmagar! Är någon typ av leggings med mer detaljerade och snygga att ha som byxor. Köpta på bikbok för nästan ingen peng alls! Ska på jakt efter fler liknande då det är svårt att hitta snygga byxor som gravid. Vill inte börja köpa mammabyxor riktigt än eller inte alls om det inte behövs.

Onsdag och lediga

God morgon! Idag är jag och Adrian lediga. På planeringen står nu först Adrians första tandläkarbesök. Han demonstrerar klart och tydligt hur han ska visa alla tänderna till tandläkaren just nu. Sen efter lunch ska vi till parken zoo tillsammans med mamma/mormor och Emma. Så blir nog en skoj dag bara regnet håller sig borta men ser dock lite osäkert ut på den fronten! Hoppas ni får en härlig onsdag!

Bra jobbat!

Idag ger jag mig själv en klapp på axeln. Har målat gungstol och städat hela huset! Det behövdes en genomkörare. Efter lunchen var jag så trött och sov i 2 timmar! Det var otroligt skönt att kunna göra. Nu har jag kastat ihop mig själv lite lätt och ska åka till underbara hem för att kanske hitta något fint, fick presentkort där och på växtriket när jag fyllde år. Perfekt att det gäller på båda butikerna. Efter det väntas kvällsjobb. En bild på mig och magen idag i vecka 19+5.

Härliga helg!

Då var denna helg snart slut och en ny vecka väntar. Sista veckan för Adrian på sin förskola innan han byter till den som ligger i området vi nu bor i. Det är med blandade känslor som vi byter förskola men tror att det är det bästa för Adrian i framtiden. Annars hade vi inte bytt. Nog om det nu.
 
Helgen har vart fullspäckad av nytta och nöjen. Lördagen spenderades i Västerås. Gjorde Erikslund, spanade barnvagnar och köpte garderober till babysrummet. Så nu är det hel färdigt för att bara inredas. Känns skönt. Sen har vi även ändrat oss gällande barnvagnsköp. När vi var och provade Emmaljunga nitro city kändes det inte alls så bra. Själva sitt och liggdelen är placerad så lågt och kändes inte rätt för oss. Istället har vi spanat in oss på en Emmaljunga city cross, jag var emot 4 fasta hjul men vagnen kändes riktigt lättkört trotts de 4 fasta hjulen. Finns även bra med utrymme för Adrian att stå på ståbrädan och det är barnen som är det viktigaste i barnvagnsköpet.
 
Dagen(söndag) var det min tur att ta sovmorgon. Men gick sådär när jag klockan 8 var tvungen att gå på toaletten och inser att en liten fågelunge lyckats ta sig in genom fönstret i hallen på övervåningen. Nyvaken och förskräkt ropade jag upp Adrian och Andreas som gått upp tidigare. Adrian var så klart överlycklig över att en pippi var inne och hälsade på oss. Men vi fick snart ut den livrädda lilla fågeln men där var min sovmorgon ett minne blott. ;-)
 
Efter lunchen hämtade pappa upp mig och Adrian och vi åkte till Järna. Där var det fotboll och självklart hejjade vi på IFK Eskilstuna som vann med 5-2. Adrian var så fin i sin IFK tröja och hejade självklart på morbror Filip. Var kul att även träffa min rara farfar som är hemma några dagar från Ungern. Kul att komma iväg på en liten tur, se på fotboll i solen med familjen.
 
 
Finaste Emma och Adrian♥
 
Finaste farfar vi tyvärr träffas allt för sällan nu när han köpt hus i Ungern och pappa.
 
Nu sover min prins och jag får njuta av söndagskvällen för mig själv här i soffan. Hoppas även du haft en underbar helg!

Det här med vagn...

Vilken djungel det är det här med att hitta rätt vagn. Finns många fina vagnar men att hitta den som ska passa just oss och våra behov är inte det lättaste. Först var vi inne på en bugaboo cameleon men efter att vi var på babyproffsen fastnade vi för Emmaljungas vagnar och framförallt Emmaljungas nitro city. Känns som att det är bättre plats för Adrian på en ståbräda på Emmaljungas vagn mot vad det är på bugaboo?
 
På deras hemisda står det så här om vagnen
 
NitroCity är en slank och tuff storstadsvagn som har blivit otroligt populär bland många föräldrar. Enkel, lätt (11,3 kg med City Korg) och praktisk i bussar och tunnelbanor. Extra smal (bara 57 cm) och mycket smidig med svängbara framhjul, som snabbt vänder vagnen på plats, tar dig lätt fram även i trånga passager eller genom smala dörrar. Lackerat aluminiumchassi för låg vikt, komfort, styrka och säkerhet (samma chassi som Ozone). Vändbar sittdel för valfri färdriktning och korgens lutning är justerbar. Trots vagnens nätta yttermått är sittdelen generös, hela 90 cm lång och 32 cm bred, samma som övriga Emmaljungavagnar. Här kan ditt barn vila skönt upp till 3-årsåldern. Sittdelen är vändbar.
 
Även om vi inte bor i stan längre så bor vi inte på landet heller. De små framhjulen är kanske inte allt för praktiska under vintern men det plogar vägarna bra även här ute hos oss. Efter som Adrian ska stå på ståbräda så känns det mest praktiskt med ett par svängbara hjul och man slipper lyfta vagnen varje gång man ska svänga.
 
 
Tycker vagnen är riktigt fin med city korgen (de två översta bilderna). Men sen har jag läst om deras mjuklift och den låter riktigt praktisk. Men man kan även använda den som en cocon att ha i city korgen. Efter som pyret är beräknat till december vill jag att det ska vara så varmt och ombonat som möjligt.
 
Så här står det om mjukliften
 
1. Cocoon
Perfekt för Emmaljungas Duo Combi. Lägg Quadroliften direkt i liggdelen. Fördelarna är många: din nyfödda baby ligger härligt inbäddad och du är flexibel att enkelt och lätt lyfta ur Quadroliften när du inte kan eller vill ta med vagnen in (t.ex. läkarmottagningen, restaurangen, lägenhet, etc).Du kan vända madrassen och välja mellan ombonad Teddy konstfäll på vintern eller mjuk bomullsfleece på sommaren.
 
2. Lift
Om du köper en Emmaljunga sittvagn, utan en kompletterande korg för babyn, kan du förvandla sittvagnen till en härlig liggvagn. Om du tar loss frambygeln och skjuter in Quadroliften i sittvagnen, kan vagnen användas från babyns första dag.
Quadroliften passar även utmärkt som lift i vår Twin Nitro
 
3. Sommaråkpåse+Vinteråkpåse
När ditt barn kan sitta själv bygger du om din Duo-Combi till en sittvagn. För att ditt barn skall vara varm och skön om fötterna förvandlar du Quadroliften till en bekväm åkpåse som enkelt fästs med clips på vagnen.
Du kan välja mellan ombonad Teddy konstfäll på vintern eller så tar du ut dynan och får mjuk bomullsfleece på sommaren
 
4. Sommardyna+Vinterdyna
Quadroliften kan även användas som en härlig sittdyna. Ta loss madrassen och klicka enkelt fast den, som en sittdyna, i vagnen. Välj vilken sida som skall vara uppåt
– ombonad Teddy konstfäll på vintern eller mjuk bomullsfleece på sommaren. Dynan passar även utmärkt som sittunderlag i pulkan
 
Mycket som ska tänkas igenom innan köp. Imorgon ska vi till Västerås och då ska vi ännu en gång titta vagnar har vi tänkt. Förhoppningsvis får vi svar på de frågor som står kvar.

Fredagsmys

Då ska jag och lilla A snart dra igång fredagsmyset. Han ligger just nu och sover i soffan här vid min sida, somnade i bilen hem från affären. Oops, så kan det bli ibland. Efter som pappan i huset jobbar kväll så jag och Adrian satsar stenhårt på fredagsmyset vi två. Blir tacos, film och stjärn snacks efter Adrians önskemål. Hoppas du också gottar till det lite extra nu på fredagskvällen.

Fredags morgon

Ute faller regnet och längre bort hör vi ett åskoväder närma sig. Jag och Adrian sitter i soffan och ser på barnkanalen. Om en timma börjar jag jobba men är redan klar här hemma tack vare en morgompigg Adrian. Fredag och en ledig helg väntas för mig och Adrian i varje fall. Får se vad den kan bjuda på.
 
Ville mest säga hej och önska dig en härlig fredag!
 

Halvvägs

Ligger i sängen och försöker ligga så stilla jag kan och förtränga smärtan i höfterna och svanken. Fy känner mig gnällig med det är inget roligt när man har så otroligt ont på kvällarna. Har ont hela tiden hela dagarna, varje steg jag tar och inte tar, men kvällarna är värst. Vill ju bara få må bra och njuta av graviditeten. Nog om det och så ser vi till det positiva för dagen. Jo idag firar vi in att halva graviditeten nu har passerat! Så bara halva kvar att kämpa sig igenom och självklart även njutas av. Två bilder på magen. Den första i vecka 7 samma dag som jag plussade. Andra bilden är tagen förra veckan i vecka 18+3. Lite har då hänt i alla fall.

RSS 2.0