Min bror i tidningen idag igen

I folket kan ni idag läsa ett helt repotage om min bror Filip. Här kan ni även läsa repotaget.

STOR TALANG. IFK Eskilstunas Filip Thunstedt Nemeth är en ambitiös fotbollsspelare som har legendaren Glenn Schiller som agent.

STOR TALANG. IFK Eskilstunas Filip Thunstedt Nemeth är en ambitiös fotbollsspelare som har legendaren Glenn Schiller som agent.

Fotograf:
David Pattinson

IFK:s succéinhoppare har Uefa-cupmästare som agent

Eskilstuna.

IFK Eskils-tunas succéinhoppare i onsdags, Filip Thunstedt Nemeth, är en riktigt ambitiös fotbollskille.

Relaterat

18-åringen tränar extra i elitakademin i Stockholm och har redan Glenn Schiller som agent.
– När andra går ut och krökar trixar Filip i stället med en boll eller tränar på balansplatta, säger hans pappa George Nemeth.

Genom Georges kompis Magnus Roos och dennes kompanjon Glenn Schiller fick Filip kontakt med Janne Stahres elitakademi i Stockholm. Han är individuell tränare med betoning på teknik.

– Tanken är att Filip ska vara där en gång i veckan när det går att kombinera med IFK-träningen, säger George.

Filip har även agentkontrakt med Schiller, som vann Uefa-cupen med IFK Göteborg och sen även spelade i Djurgården. Men George menar att det inte handlar om några stora drömmar.

– Nej, nu vill Filip i första hand få speltid i IFK. Det måste han få för sin utveckling, säger George.

Varit frustrerad

IFK-tränaren Kenneth Huselius nämnde Filip som en mycket intressant talang på försäsongen. Men sen försvann han från A-laget, dels på grund av en skada och dels efter tre veckors avstängning efter ett bråk i en juniormatch.

– Nu har Filip varit frustrerad en längre tid och väntat på sin chans. Därför var det kul att höra om att han fick en halvtimme mot Örebro och lyckades göra två mål. Jag var på resa och kunde tyvärr inte se matchen, säger George.

På läktaren satt dock mamma Annika och Filips ”plastpappa” Christer Karlsson och jublade. Christer ingår sen i mars i IFK Eskilstunas styrelse.

Nobbad i City

Filip började med fotbollen i BK Sport och spelade sen flera år i Eskilstuna City. Där fick han dock inte plats i juniortruppen.

– Då var Filip väldigt besviken och han har ju många kompisar kvar i City. Men Granqvist (Tommy) tog emot honom i IFK:s juniorer i fjol och nu hoppas jag Huselius ger honom mer speltid i A-laget, säger George.

Vad händer annars?

– Då kommer Filip be att få bli utlånad.

Till vilka?

– Det vet jag inte.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0