Vecka 21

Vecka 21

Bebisen - Din lilla bebis är nu ungefär 18 cm och väger 300 g. Bebisen tränar sina matsmältningsfunktioner, nu kan man se via ultraljud hur bebisen sväljer fostervatten.


Du
- Livmoderns mått kan vara mellan 19 till 22 cm. Normalkurvan för viktökning är 4,5 och 6,5 kg. Det syns nu att du är gravid. Du kan känna att du har ont i bäckenet, det kallas för bäckenuppluckring även kallat foglossning, det är normalt att man får det i femte eller sjätte månaden. När du är gravid samlar du även på dig vatten, så du kan känna dig svullen fram mot eftermiddagen och kvällen.




Härligt att ännu en vecka gått och vår bebis växer. Igår kväll satt jag och höll handen på magen typ tryckte lite på magen. Kände då två gånger hur det var någonting som rörde sig där inne, vet inte om det var bebisen men tror det. Har aldrig kännt så förut, häftigt om det var han. :) "Bara" 140 dagar kvar till BF ingenting ju ;) haha. Men igentligen är det ju inte så galet lång tid kvar. Spännande.

Nu måste jag fixa det sista innan jag ska åka iväg till jobbet, men ha en härlig dag. Det är ju inte lika kallt som igår i alla fall det är ju skönt.

PUSS


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0