Det här med vagn...

Vilken djungel det är det här med att hitta rätt vagn. Finns många fina vagnar men att hitta den som ska passa just oss och våra behov är inte det lättaste. Först var vi inne på en bugaboo cameleon men efter att vi var på babyproffsen fastnade vi för Emmaljungas vagnar och framförallt Emmaljungas nitro city. Känns som att det är bättre plats för Adrian på en ståbräda på Emmaljungas vagn mot vad det är på bugaboo?
 
På deras hemisda står det så här om vagnen
 
NitroCity är en slank och tuff storstadsvagn som har blivit otroligt populär bland många föräldrar. Enkel, lätt (11,3 kg med City Korg) och praktisk i bussar och tunnelbanor. Extra smal (bara 57 cm) och mycket smidig med svängbara framhjul, som snabbt vänder vagnen på plats, tar dig lätt fram även i trånga passager eller genom smala dörrar. Lackerat aluminiumchassi för låg vikt, komfort, styrka och säkerhet (samma chassi som Ozone). Vändbar sittdel för valfri färdriktning och korgens lutning är justerbar. Trots vagnens nätta yttermått är sittdelen generös, hela 90 cm lång och 32 cm bred, samma som övriga Emmaljungavagnar. Här kan ditt barn vila skönt upp till 3-årsåldern. Sittdelen är vändbar.
 
Även om vi inte bor i stan längre så bor vi inte på landet heller. De små framhjulen är kanske inte allt för praktiska under vintern men det plogar vägarna bra även här ute hos oss. Efter som Adrian ska stå på ståbräda så känns det mest praktiskt med ett par svängbara hjul och man slipper lyfta vagnen varje gång man ska svänga.
 
 
Tycker vagnen är riktigt fin med city korgen (de två översta bilderna). Men sen har jag läst om deras mjuklift och den låter riktigt praktisk. Men man kan även använda den som en cocon att ha i city korgen. Efter som pyret är beräknat till december vill jag att det ska vara så varmt och ombonat som möjligt.
 
Så här står det om mjukliften
 
1. Cocoon
Perfekt för Emmaljungas Duo Combi. Lägg Quadroliften direkt i liggdelen. Fördelarna är många: din nyfödda baby ligger härligt inbäddad och du är flexibel att enkelt och lätt lyfta ur Quadroliften när du inte kan eller vill ta med vagnen in (t.ex. läkarmottagningen, restaurangen, lägenhet, etc).Du kan vända madrassen och välja mellan ombonad Teddy konstfäll på vintern eller mjuk bomullsfleece på sommaren.
 
2. Lift
Om du köper en Emmaljunga sittvagn, utan en kompletterande korg för babyn, kan du förvandla sittvagnen till en härlig liggvagn. Om du tar loss frambygeln och skjuter in Quadroliften i sittvagnen, kan vagnen användas från babyns första dag.
Quadroliften passar även utmärkt som lift i vår Twin Nitro
 
3. Sommaråkpåse+Vinteråkpåse
När ditt barn kan sitta själv bygger du om din Duo-Combi till en sittvagn. För att ditt barn skall vara varm och skön om fötterna förvandlar du Quadroliften till en bekväm åkpåse som enkelt fästs med clips på vagnen.
Du kan välja mellan ombonad Teddy konstfäll på vintern eller så tar du ut dynan och får mjuk bomullsfleece på sommaren
 
4. Sommardyna+Vinterdyna
Quadroliften kan även användas som en härlig sittdyna. Ta loss madrassen och klicka enkelt fast den, som en sittdyna, i vagnen. Välj vilken sida som skall vara uppåt
– ombonad Teddy konstfäll på vintern eller mjuk bomullsfleece på sommaren. Dynan passar även utmärkt som sittunderlag i pulkan
 
Mycket som ska tänkas igenom innan köp. Imorgon ska vi till Västerås och då ska vi ännu en gång titta vagnar har vi tänkt. Förhoppningsvis får vi svar på de frågor som står kvar.


Kommentarer
Malin

Vi hade föregångaren till Nitron (City Cerox 360) när Moa var nyfödd. Vi älskade den, den var smidig och bra och liten ihopvikt samtidigt som den var rejäl och stabil. Vi hade mjukliften först (den som man kan göra om till åkpåse också) men den växte hon ur ganska snabbt, så då köpte vi en hårdlift i stället som hon kunde ligga i mycket längre. Det var som en liten liggkorg som man bara satte ner i sittdelen på vagnen.
När hon sedan började sitta så tyckte vi att vagnen blev lite klumpig och var ute efter en lättare modell, då köpte vi Bugaboo Cameleon. Men så bodde vi i lägenhet med massa trappor upp, så det var ju också en bidragande orsak.

Personligen älskar jag Emmaljungas vagnar, även Bugaboos! Svårt val! Minns dock att Emmaljungan var väldigt svårkörd i snön med de små svängbara framhjulen, de gick att låsa men var ändå svårt att ta sig fram. Till Bugaboon har du vinterhjul som du kan byta till. Finns för och nackdelar med allt, men det är ens egna behov och tycke som ska styra :)

Emmaljungas ståbräda är kanon, den har vi precis invigt till vår nya Emmaljunga- vagn så den kan jag rekommendera!

Hoppas ni hittar rätt i djungeln! :) Kramar

2012-08-03 @ 22:31:07
URL: http://andthroughitall.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0