färdigt! Bara golvet kvar nu :)

foto220 (MMS)

färdigt! Bara golvet kvar nu :)

Gräva fram hantverkaren!?

Nu är allting förberett inför morgondagens och helgens renovering. Golvet ligger i Adrians rum och luftas eller sväller eller vad det nu ska göra! haha. Det är så snyggt golvet! Kommer bli så bra tror jag. Ska bli kul att se om jag kan få fram någon liten hantverkare i mig! Det som talar emot just nu är att hela min kropp och framför allt rygg inte gör mig gott just nu. Men det glömmer vi efter ett glas vin imorgon! ;-)

Nu ska jag fixa lite här hemma innan idol börjar igen och efter det blir det snabbt sängen. Ladda energi inför morgondagen! Sov gott vänner!

Dagen

Idag har vi hunnit jobba, städa toaletterna, laga mat, leka och fika. Goa Mikaela tog med sig äppelpaj och vaniljvisp. Tack, var super gott och skönt att slippa kasta ihop någonting själv. Ibland har man nog att kasta ihop vardagen för att få den att fungera. :-) Men halva veckan har nu passerat och två arbetspass väntas innan vi kan fira in helgen.

Nu ska jag lägga mig i sängen och försöka att orka läsa lite. Höst tröttheten har smygit sig på mig och jag är rysligt trött för det mesta just nu. Så tråkigt men har alltid en period på hösten som jag känner så. Så nu ska jag försöka att ladda på med ny energi inför morgondagen. God Natt!

På fredag börjas det

På fredag är vi barnfria då Adrian ska sova hemma hos sin farmor och bonus farfar. Vi tänkte först hitta på något skoj som inflyttningsfest eller liknande. Men varken jag eller Andreas har någon lust för det. Så istället passar vi på att börja med renoveringen på övervåningen.

Det blir Adrians rum som vi börjar med. Har köpt vit målarfärg(väggarna är så dassiga där inne) och en fondtapet i grönt. Riktigt härlig färg på tapeten så tror det kommer bli bra där inne. Sen ska vi köpa golv också. Vi kommer sattsa på att köpa lite "bättre" golv. Blir dyrare men tror att vi har igen det i slutet i alla fall.


Så här ser rummet ut nu. Tror det kommer bli mycket "varmare" där inne med en fondtapet och det nya golvet.

Ska blir riktigt roligt att börja renoveringen där uppe!

Kvällsbus

Så då ser man golvet inne på Adrians lekrum igen. Det tar ca 2 sek varje morgon innan allt ligger på golvet igen! Nu busar killarna som två tokar här hemma, det värmer hjärtat att höra dem. Men då och då komemr Adrian springandes till mig och jag ska rädda/gömma honom. Goa lilla busfrö♥

Nu ska vi försöka att varva ner med lite kvällsläsning. Sen har vi nog en kille som somnar gott ikväll. Någon mer som ska se på Idol sen?

Vilken vinteroverall ska vi välja?

Tycker att det är lika svårt varje år att välja vinteroverall. Det är så mycket som ska stämma in. I år står det mellan Didriksons Kilimanjaro eller North Bend Spirit från Team Sportia.


Overall nr1. Är Didriksons och kostar 999:- Tycker att den är riktigt snygg.
Overall nr2. Är North Bend och kostar 799:- Läste runt lite och det ska vara en bra overall som ska stå emot vatten riktigt bra.

Ska ner på stan någon dag för att känna och klämma lite så får vi se. Men just nu lutar det åt Didriksons.

Vad ska ni har för vinteroverall på era små i vinter?

Sista turen till Parken Zoo idag

Jag ligger nyvaken i soffan och ser på världens finaste kille som busar omkring här hemma. Vilken energi! Idag ska jag och Adrian åka till Parken Zoo, sista dagen de har öppet för sesongen och bara för de men sesongskortet. Det blir roligt och så får vi förhoppningsvis se de små lejonungarna.

Igår var finaste Karin här och gårde våran dag och kväll. Var ute på en promenad runt området och Adrian åkte motorcykel. En litet tur i skogen blev det också. Sen blev det att laga mat(tacos) och sen kvällsroas av Adrian som var på bästa humör. Det skulle trixas och busas. Han var väldigt förtjust i Karin också, skulle kramas och busas hela tiden. Sen skulle han till och med dricka välling hos henne! Han brukar sällan vara så mot människor som han sällan träffar. Men härligt att se.

Nu fick jag goaste killen i knät här så ska lägga bort datan. Ha en härlig dag!

Välkommen upp

Här är lilla hallen och sen allrummet på övervåningen.


 

Här är vårat sovrum och här är det inte någonting som är klart. Inte något behöv att få ordning där inne då vi i alla fall kommer göra om i det här rummet.


Här är även en liten glimt av Adrians sovrum.


Sen har vi 2 sovrum till på övervåningen och så klart badrum. Här uppe kommer vi att göra om en hel del. Alla golv ska bytas och sen ska det rivas garderober och byggas en walkincloset. Så vi har lite att göra kan man säga :-)

God morgon sköna helg!

Jag och Adrian passar på att mysa i soffan framför Nicke Nyfiken. Inte varje morgon man kan göra det! Äntligen är det helg och den är efterlängtad. Tråkigt bara att Andreas jobbar hela helgen. Men han börjar 15 idag så lite familjemys ska vi nog hinna med.

Jag ska även ta mig ut till Tuna park där de nu säljer Everest overaller till riktigt bra pris. Någon som har erfarenhet av dessa?

I eftermiddag ska jag även hämta upp fina Karin. Blir att hyra film och köpa hem mat och godis. Sen blir det lördagsmys till 100% någonting jag och Karin är riktigt bra på! :-)

Hoppas ni får en underbar helg och att solen även skiner på er!

Fullt upp av livet

Livet rusar förbi mig just nu och det finns inte mycket tid över för att sitta här och dela med mig. Känns tråkigt men sen har vi inte något internet heller såblir att mobilsurfa via Andreas mobil. Jäkla bredbandsbolag!!

Igår var jag och Nadja på ett blogevent i Stockholm och det var riktigt roligt. Många roliga företag att lyssna på och få upp ögonen för. Fick även en riktigt härlig goodibag med många fina saker till stora som små. Mössor, DVD filmer, lotion, olja, presentkort, napp, barnmat, tandborste, crocsgubbe och mycket mer. Ska försöka visa er någon dag.


Jag på eventet igår som hölls på Rica hotel.


Fina Nadja, tack för igår vännen!

Bilköp

Då har vi (läs Andreas) äntligen hittat en andra bil. Vi är i behov av det nu när vi flyttat och vi båda jobbar inne i stan med tokiga tider. Så känns jätte skönt att vi har 2 bilar nu. Tänk så snabbt jag blev beroende av körkort och bil! haha

Nu ska jag snart bädda ner mig i sänger och se på solsidan. Är så trött efter att jobbat helgen och imorgon vill jag vara utvilad. Så hoppas att Adrian väljer att ta lite sovmorgon, han har börjat vakna omänskligt tidigt nu en period! Imorgon ska vi även till VC och förhoppningsvis har vi snart ett svar på varför hans mage är så tokig!

Nej nu tackar jag för mig idag! God natt!

Energiboost

Den här veckan startade på topp! Hade mig en kort dag på jobbet och efter jobbet blev det fick och lek hemma hos Malin. Var så roligt att få träffa lilla tjejligan igen då det var för länge sen! Adrian och Moa lekte så fint och jag, Malin och Liv roade oss ganska bra vi med. :-) Var så roligt att se lilla Liv igen och Adrian tyckte det var så spännande och roligt med bebis. Skulle titta, klappa och ge leksaker hela tiden. Liv fick även en puss på huvudet när vi skulle hem. Mysigt att se honom så snäll och försiktig.

Härlig energiboost man får av goa vänner och mer av det kommer det bli i veckan. På onsdag ska jag och Nadja iväg på "höstens stora bloggmingel" i Stockholm. Sen på lördag kommer min vän Karin hit och då ska vi göra det vi gör bäst. Äta god mat, moffa godis och se på någon romantisk komedi. Så många härliga stunder med vänner att se fram emot.



Nu börjar vi även få lite ordning på övervåningen. Igår åkte vi till IKEA och spontanshoppade en soffa. En vit ektorp 2 sitts (vit) soffa blev det. Eftersom allrummet där uppe inte är så stort så köpte vi stättet en "fot/sitt-pall" som agerar fotpall, sittpall och även som soffbord då man enkelt bara kan ha en bricka där på. Så allt i ett! Bild dyker nog upp snart ;-)

Nu blir det att se idol!

Drifting

Vilken underbar höstdag vi har! Solen skiner och det är riktigt friskt och skönt ute. Vi åkte ut till Gröndal och tittade på drifting nu på förmiddagen. 2 timmar bara flög förbi där. Adrian tyckte att det var jätte roligt och spännande att titta på. Vi höll knappt på att få med honom hem! ;-)

Nu är vi hemma i alla fall och Andreas håller på att laga lite lunch. Sen blir det att åkte till jobbet för mig då jag jobbar kväll idag. Suck så tråkigt det känns men det ska ju göras...


Försökte ladda upp lite bilder från idag. Men det går så segt så orkade inte ladda upp fler bilder. Så blev bara en bild på mig.

Nu blir det lunch!

You and Me


Idag för 5 år sedan blev det vi♥
Älskar dig nu och för alltid

Hemma hos oss

Nu har jag tagit lite fler kort på vårat hem att dela med mig av. Men vi är långt från klara och det är bara nedervåningen som jag visar nu. Övervåningen är kaos och där ska vi även snart börja renovera. Så övervånigen väntar jag med att visa ;-)

Här är i alla fall hallen. Jag står i öppningen in till vardagsrummet och tar kortet. Till höger ligger köket och även trappen till övervåningen. Till vänster ser ni dörren till grovköket och på andra sidan byrån har vi badrummet.


Köket. Jag bara älskar vårat kök. Det är ljust, öppet och charmigt med de gamla inslagen.


köket








Del av vardagsrummet




Från vardagsrummet kommer man in i Adrians lekrum. Det är så skönt att vi kan ha ett lekrum på nedervåningen som är levnadsplanet. På övervåningen har vi alla sovrummen samlade.




Duplo lek

Istället för att plocka undan här hemma så drog vi istället fram Adrians duplo. Så det har vi roat oss med i över en timma nu. Tänk att det kan vara så roligt för både barn och vuxna ;-)



Ledig dag

God morgon fredag!

Nästan 10 timmars sömn blev det för mig inatt. Gick och la mig redan 21.30. Haha! Men istället tror jag nästan att jag sovit för länge och så bultar huvudet på mig idag. Men ska ta en tablett till frukosten och sen förtränger vi huvudvärken.

Ute skiner solen så vi ska nog passa på att vara ute och leka en massa. Måste även plantera om en av mina blommor ute på altanen då den blåst ur krukan här om dagen.

Nu blir det i alla fall frukost och sen ska jag plocka undan lite här hemma. Vi har ju någon som är expert på att dra fram leksaker och allt möjligt här hemma. ;-) Sen kanske ni vill se lite mer bilder från huset. Har inte hunnit visa så mycket.

Hoppas ni får en FAB fredag i alla fall!

TRÖTT

Jag vet inte vad det är med mig den här veckan. Jag känner mig helt slut i kropp och knopp. Orkar ingenting just nu. Men imorgon är jag och Adrian lediga och det känns riktigt skönt att veta. Får se vad vi kan hitta på då, har tänkt att rensa lite bland kläder som jag tänkte sälja av sen. Har för mycket kläder som bara ligger och som jag vet att jag inte kommer använda mer.

Imorgon är även en speciell dag för mig och Andreas. Vi firar då 5 år tillsammans♥ Det firar vi med middag med vänner här hemma. Just nu är lyx middagar i uterummet med kära vänner och familj. Ska även köpa en infravärmare dit ut så vi kan njuta länge av rummet.

Tillbaka i tiden

Vilken kul kväll det blev igår. Vilken suprise! En viking kom in till vårat konferansrum och blåste i ett horn. Alla fick byta om ditt vikingakläder och sen fick vi följa honom till slottet. Där fick vi gå ner i källaren där vi välkomnades med mjöd. Satte oss vid dukat bord i vikingastil. Ett stort långbord där det fanns lax, skinka, bröd, musslor, ostar, frukt och mycket mer. Över bordet hängde en massa olika korvar. De vi hade och äta med var en stor träslev och en kniv, haha. Hade lite små svårt att släppa det och gröta med fingrarna. Men det gick. ;-) Sen kom varmrätten in som bestod av en massa olika kött och rotgrönsaker till det.

Hela kvällen så roades vi av våran vikingakar. Han var jätte rolig och bjöd på en massa sång, visor och berättelser. Skojade glatt med alla och kom snabbt på olika visor om våra namn mm. Var en super kväll som jag kommer minnas länge.

En riktigt rolig grej att kanske överraska någon som fyller år eller så. Var en riktigt häftig upplevelse. Var så synd att jag inte hade med mig min kamera. Så jag har inga bra bilder från kvällen. Men lånar några från en arbetskamrat. :-)



 

är med jobbet på sundbyholms slott o vi sk...

foto212 (MMS)

är med jobbet på sundbyholms slott o vi ska tydligen på middag nu som vikingar! Haha

Vilken miss...

God morgon! Vi morgonmyser i soffan innan dagen och veckans karusell drar igång! Jag har ringt till VC och väntar på att de ska ringa upp vid 9.30. Det är på tiden att kolla upp vad som är fel med Adrians mage. Tycker inte att det blir mycket bättre av att utesluta laktos. Eller vissa dagar(mycket få) så är han ganska bra i magen. Annars är det minst 2-3 bajsblöjor om dagen och då är konsistensen inte helt ok. Så hoppas att de är villiga att ta reda på vad det är, något måste det ju vara som han inte tål eller så. Om det också är laktos så vill jag i alla fall ha läkarintyg på det då det är ett måste för att han ska få laktosfri mat på dagis. Nu får han bara mjölken och smöret utbytt.

Nog om det. Ute öser regnet ner och jag sörjer att jag helt missat att Gavin Degraw är i stockholm och ska uppträda idag. Jag som längtat och pratat om att jag måste se honom när han kommer till stockholm igen. Men tack vara sommar och flytt så har jag tydligen helt missat det. Så tråkigt, har är så ruskigt bra live.

Nu ska här sörjas och ta tag i morgonen. Hoppas nå får en bra dag!

Äppel lyx

Tänk vilket lyx att få ett nyplockat äpple från vår trädgård efter en massa motorcykelåkande. Det är lyx tycker Adrian.




Mums för våra stora äpplen säger Adrian!

Kort med intensiv helg

Det är söndag och helgen börjar lida mot sitt slut. Det blev en korthelg för oss men härligt intensiv. Fick träffa många goa vänner under gårdagen även om det bara var för små snabbvisiter. Fick även långväga besök från Adrian och Miriam som gjorde oss sällskap på Torshälla marknad. Var trevligt och det fanns mycket fint och skoj att titta på. Mycket fina hantverk och sen har det även öppnat en liten delikatess affär här i Torshälla som jag tror är riktigt bra. Kan nog få ihop riktigt fina presentkorgar där kan jag tänka mig. På kvällen igår kom Mikaela och Pontus över. Vi grillade och sen blev det kortspel resten av kvällen. Trevligt som alltid.


Matlagning och ett glas vin hör ihop under helgen! ;-)


Min snygga grillmästare♥

Idag har jag jobbat en kort tur och när jag kom hem var det bara för Andreas att hoppa i bilen och åka till jobbet. En så rolig dag har vi. Jag och Adrian har passat på att vara ute och busa en bra stund, vilket tydligen killarna också hade på förmiddagen. Härligt med en massa frisk luft! Adrians favorit är att åka med sin motorcykel i alla vattenpölar. Vi tog även min cykel bort till en lekplats i närheten, men fick snabbt röra oss hem igen då det började regna. Så nu myser vi hemma resten av kvällen. Blir snart att börja med maten också, blir fisk för oss ikväll.

Fredagkväll

Vi sitter hemma och myser i soffan med en dator i varje knä ;-) Jag är riktigt trött ikväll, hela veckans stress har kommit ifatt mig i trötthet nu.

Vi har vart på lite födelsedagsfirande och middag nu ikväll. Farbror Martin som fyllde 17 år. Åt och hade det gött och åkte hem lagom till idol. Andreas kunde ta en öl och något gott till kaffet så körde jag hem. Ombytta roller för en gångs skull. Han är även glad att han nu kan få sitta bak tillsammans med Adrian i bilen vilket han aldrig gjort innan. Jag tycket också att det är skönt och skoj att det nu är ombytta roller.

Imorgon är vi lediga och det ska bli riktigt skönt. Det är även Torshälla marknad som vi ska ner på, ett måste nu när vi är Torshälla bor. ;-) Sen har vi en hel del vi måste få gjort i huset också.

Nehe, nu ska jag titta lite på blocket efter bil. Det börjar bli dax för en till. :-)


Stolt

Jag är så otroligt glad och inte minst stolt över mig själv idag. Äntligen efter mycket träning och kämpande så har jag tagit körkort!

Igår hade jag teoriprovet. Jag var så otroligt nervös när jag skulle trycka på knappen rätta prov så att jag skakade. Men fick snabbt upp en grön text där det stod godkänt. Vilken lycka och lättnad.

Idag hade jag uppkörningen och jag har haft en stor klump i magen hela dagen. Blev även illamående strax innan provet av nervositet. Men försökte förtränga det och han som jag körde upp för var lättsam vilket var skönt. Körningen gick bra (uppenbart! haha) men man sitter och hittar fel på allt man gör även om det är rätt. Tycker han att jag körde ut för tidigt, tittade jag inte bra nog i döda vinkeln och många många fler tankar snurrade. Men när vi sen körde upp på parkeringen och han sa att jag klarat körningen fattade jag ingenting! Trodde vi skulle göra en besiktning av bilen och så men ingenting. Frågade honom också om det, haha. Han frågade bara om jag ville göra en besiktning och det ville jag inte så klart. Först då frågade jag om jag klarat körkortet och han svarade då ja.

Vilken otrolig lycka! Ringde Andreas och fulgrät av glädje. Hade aldrig klarat det utan honom! Så nu letar vi bil till mig. :-)

Känner mig så otroligt stolt över mig själv att jag klarade teori och körning på första försöket. Sen att jag bara tog 7 körlektioner, att Andreas vart en så bra lärare. Plus att jag bara köpt en teoribok och inte några koder för prov eller gick på teorilektioner. Ibland måste man få vara oförskämt stolt!

En gammal bild från ett annat stolt tillfälle kanske?

jag har tagit körkort! :)

foto210 (MMS)

jag har tagit körkort! :)

Tillbaka

Hej på er, mår ni bra? Har haft en lite ofrivillig bloggpaus här. Har haft så fullt upp och så har jag även vart utan internet. Vardagen rusar förbi med allt som hör till samtidigt som vi försöker få ordning på allt här hemma. Om vi någonsin kommer att bli klara?! Haha

Adrian och Andreas har vart lediga idag och haft en kanon dag i regnet. Det blev en hel del motorcykelåkande i vattenpölar för Adrian. Kan tro att han var lycklig då. Sen åkte vi ut till pappa och Mia en sväng. Blev att fika, klippa håret och lämna Adrian för att övningsköra i lugn och ro. Nu sover han och jag ska se på bonde söker fru!


Det finns som sagt inga dåliga väder bara dåliga kläder!

Regnet det bara öser ner

Ute öser regnet ner och vi har dörren ut till altanen öppen så här vi lite extra hur det smattrar mot taket. Riktigt mysigt. Eftersom jag inte fick se på svenska hollywoodfruar så fortsätter jag plugga teori. Behöver det i alla fall så lika bra kanske..

Idag var det en lugn dag med en till och från trotsig Adrian. Han har så mycket vilja ibland. Vi fick även besök av min farfar, Emerze och Filip.

Nu på kvällen innan idol åkte vi en sväng med bilen. Kände att jag ville köra lite motorväg, tycker det är så läskigt. Men bara att köra och köra.

Nej nu ska jag sluta att svamla och börja plugga lite teori igen..

Ny brevlåda + skylt på väg

Idag var vi iväg och köpte oss en ny brevlåda. Blev en veckobrevlåda i silverfärgad plåt. För att göra den lite mer personlig har vi nu beställt en brevlådeskylt. Finns massor av praktiska, personliga och roliga skyltar att beställa och knåpa ihop hur man vill.

Ett litet tips till er bloggare är att om ni skriver om företaget skyltmax i er blogg bjuder de på skylltar för ett valfritt värde för 115:- Tummen upp för det!

Söndag

Nu har vi en pigg och glad kille här hemma igen. Härligt! Han sov tre timmar på dagen igår och vaknade sen upp feberfri och busig som få. Underhöll oss under hela kvällen.

Vi fick sällskap av Adrians farmor, bonus farfar och farbror igår kväll. Vi grillade och hade gott.

Idag får vi massor med besök och det gillar vi massor. Men när ska man hinna få iordning allting?! haha. Karolina kommer vid lunch och i eftemiddag kommer Adrians farfar, bonus farmor och förhoppningsvis gammel farmor.

Nu blir det frukost! Ha en härlig söndag allihopa!

Kitchen

Här kommer två utvalda bilder från vårat kök! Mer kommer :)



Lördag och feber

God Morgon!

Här hemma startar vi dagen med att ha en febrig liten kille. Eller det började redan igår.. Han ligger helt matt och febermosig i soffan och ser på tv. Lilla hjärtat♥

Jag var ute på vift igår. Åt middag på Le Grand med Mia, hennes mamma, Anna och Stina som fyllde år. Jätte trevligt, synd bara att jag blev så missnöjd med maten. Bestälde in kyckling och när jag skär upp den ena biten så var det rosa och blodig i!! De förklarade sig att det var ett blodkärl som gått sönder och det var ingen fara. Men jag har då aldrig ätit blodig kyckling! Men de fick bjuda på efterrätten.

Sen gick jag och Anna till HåPe´s där det blev några glas rött och en massa prat. Hade en jätte trevlig kväll!

Nu ska jag fortsätta mysa med min lille febermosiga älskling!

RSS 2.0