090228

Hej på er! Nu är jag hemma efter att vart hos mamma en sväng, var med till stallet då Emma skulle rida och efter det blev det att åka och handla. Nu ska jag slappa en sväng i soffan och sen slutar Andreas jobbet vid 17. Skönt att kunna umgås lite mer ikväll. Ikväll blir det god mat och melodifestivalen. Jag tänkte göra fläskfilé i chilisås med ris och sallad. Kommer nog bli gott :)

PUSS

Shopping

Nu är jag hemma efter en kort sväng på stan och tuna park med mamma. Jag hittade lite saker idag oxå, vilken skräll! Idag blev det en ny sjal, läppglans, ögonskugga, trosor och en tröja. Köpte en mamma tröja eftersom jag inte har någon tröja som jag kan knäppa igen längre, tänkte att det kan vara mysigt att ha. Så en svart vanlig luvtröja som var mysig.

Nu ska jag snart åka med Christer och handla lite, så vi hörs sen!

PUSS

Sr radio


Nu är jag färdig här hemma och nu är det dax för lunch. Sitter och lyssnar på sr radio där min pappa var med igår och blev intervjuvad.

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&id=1620811

Här kan ni höra intervjuven och även låten på ungerska, haha den är ju bättre på engelska kan jag ju bara säga. :)

 
 

vecka 27+3

09-02-27

Snö! Jag som trodde att våren var här igår, men det var bara ett snabbt besök. Nu ligger ett lagar snö på marken och det snöar för fullt. Så tråkigt, jag vill ha vår med massor med sol!

Sov ganska länge idag, skönt då jag annars ofta vaknar så himla tidigt. Men gud vad jag har ont i kroppen idag, känner mig helt mörbultad. Hade så ont i fötterna på morgonen så fick vagga in på toan. haha. :P Nu ska vi äta lite frukost och sen åker andreas iväg till jobbet. Så vad jag ska hitta på idag vet jag inte. Blir nog lungt ska handla lite och kanske tvätta någon tvätt. Men ni får ha en toppen dag i alla fall

PUSS

Tack älskilng


Den här fina skjort/tunikan kom min älskilng hem med idag :) Pusspusspuss på han!
   

Är inte livet underbart?

Våren är här! Är det inte underbart att solen skiner och att man känner att det är mycket mildare ute. Snön börjar smälta bort och man bara känner sig så pigg och allt känns bara så lätt och underbart!

Jag kom precis hem efter en heldag på stan. Åt lunch på ming som vanligt med Jasemin ;) Var jätte gott och trevligt som vanligt :) Sen träffade jag Anna och det var kul, var så himla länge sen vi sågs sist. Tiden går så snabbt.

Det blev lite shopping för min del oxå, alltid lika kul att shoppa lite. Blev ett vitt linne och en vit topp från hm, super söt topp som jag kollat på ett tag men inte orkat prova. Sen så hittade jag en bh som jag köpte, kanske ganska onödigt men föll för den så var ju bara tvungen att köpa den. Köpte även en söt skjorta från hm till lilla grabben, ååh han kommer att vara så stilig. Sen hittade Jasemin sängkläder till spjälsängen som var super fina så köpte det oxå. Kul att dom hade lite sånt på åhlens oxå.

 
Skjortan och sängkläderna till liten.
 
vecka 27+2

Nu ska jag se vad man ska hitta på och laga för mat idag och sen ska jag gå och handla. Ha de bra

PUSS

09-02-26

God morgon! Jag sitter här och pratar med en pratglad katt här hemma, han går omkring och jamar. Japp, min katt är lite tokig, men ack så söt :) Ska snart äta frukost och sen tänkte jag strykla lite tvätt innan högen växer sig allt för stor! Är ju ledig idag vilket är skönt men inte får man sova läänge för det inte ;) Har en katt som kommer och ska kela och sen så en liten bebis som sparkar runt i magen, så då var det bara att ligga kvar och njuta av sparkarna och kela med katten!

Idag ska jag först ner på stan och träffa Jasemin, vi ska äte lunch ihop. Vi har alltid så super mysiga luncher ihop, vi kan sitta i flera timmar och äta och bara prata. Så det ska bli riktigt mysigt. Efter det ska jag träffa Anna en kompis som flyttat till Norge men som nu är hemma och hälsar på. Ska bli kul att träffas var ett bra tag sen.

Så ser i alla fall min dag ut vad jag vet. Men ni får ha det toppen idag

PUSS

Heja Ungern

En rolig nyhet för dagen är att ungerns bidrag till eurovision är svenskproducerat och det är ju inte vem som hällst som har producerat. Nej det är så att det är min pappa och sen Thomas Thörnholm. Riktigt roligt. Så nu vet ni vilket land ni ska rösta på ;) hehe. Det är en party låt som ni kan lyssna på här nere. Bebis tycker i alla fall om den, då jag spelade den igår så började han dansa runt i magen. :) Så heja heja Ungern nu! :)

Statt i lågor!

Hotell Statt här i stan har brunnit inatt. Så läskigt. Det hade börjat vid 4 imorse och det brinner fortfarande högst upp. Det känns så dystert att se det helt sönderbrännt, gick ju förbi där när jag skulle hem från jobbet. Man får en så olustig känsla, det här är ju lilla Eskilstuna ingenting ska ju hända här. Men det är ju så att allt istället händer här känns det som. Nu när jag gick förbi så såg man fortfarande att det brann högst uppe fortfarande. Det är tur att ingen blev allvarligt skadad i alla fall.





Foto: Marie Bremberg

Bilder från ekuriren.
http://www.ekkoncern.se/ekuriren/bildspel/bildspelstatt/statt.html 

09-02-25

God morgon! Härligt med onsdag den här veckan för nu sen är jag ledig i tre dagar. Ska bli riktigt skönt, jag orkar knappt jobba mer än ett par dagar i rad. För varje dag jag jobbar blir jag bara tröttare och tröttare. Men 16 arbetsdagar kvar med idag! Härligt sen blir jag hemmafru :) Nu måste jag fortsätta här hemma innan jag ska iväg.

Men ni får ha en toppen dag

PUSS

Kväller!

Nu väntar ett par smarriga semlor i kylen på att få ätas upp, men det får vänta tills Andreas kommer hem. :) Jag håller på och lagar lite mat här hemma, men det blir inget speciellt idag bara falukorv och makaroner. Är så trött och sen så är det tråkigt att laga mat som man får äta själv. Det är för sent för mig att äta när andreas kommer hem vid halv nio. Ikväll ska jag se på den rätte för Rosing, kan vara lite rolig underhållning ändå. Finns inte så mycket att kolla på annars. Längtar efter att desperate housewives börjar igen, skulle börja i början av mars nu om jag minns rätt. :)

Nu ska jag fortsätta här hemma. Hoppas ni får en härlig kväll

PUSS

Vecka 28

Tisdag = Ny vecka! Härligt :)

Vecka 28

Bebis - Bebisen väger omkring 1,1 kg och är 35 cm lång. Hjärnans ytskikt börjar forma sin rätta form. Ögonbryn och ögonfransar har vanligtvis vuxit fram nu. Tunt och fjunigt hår täcker bebisens kropp. Bebisen fortsätter att vända på sig ända fram till några veckor innan förlossningen.


Du
- Livmoderns mått är mellan 26 och 29 cm. Din viktökning kan vara mellan 7 och 11 kg eller mer. Om din lilla bebis skulle födas nu finns det stora chanser att den skulle klara sig. Bara moderkakan väger 400 g, nästan ett halvt kilo.




Nu har jag en liten bebis som ligger och sparkar mig i sidan. :) Jag vaknade en bra stund innan klockan skulle ringa imorse och jag fick inte somna om inte ;) Han låg och busade runt för fullt och sen fick han till en spark om ena revbenet. Aj, det gjorde lite ont. Han har inte gjort det förut men lär bli mer och mer av det då han växer och kommer nå dit bättre nu. Men det är så häftigt hur man märker att han blir större och han är ju ändå ganska stark. Ibörjar var det som en liten guldfisk som simmade omkring och kittlade en men nu är det riktiga små sparkar han får in. Tycker att det är så himla häftigt att man kan bära på ett litet liv. Vad underbart livet kan vara.

09-02-24

God morgon på er! Jag sitter och äter lite frukost, börjar klockan 8 idag skönt. De där 30 minuterna gör mycket på morgonen. Idag är det jobb som gäller och efter jobbet ska jag köpa hem semlor som jag och Andreas ska gotta oss på ikväll när han kommer hem. :)

Hoppas ni får en fin dag

PUSS

Trötter

Trött, trött, trött det är just vad jag är. Var och åt lunch med pappa både gott och trevligt. Sen så har jag jobbat och även om vi var två som jobbade så känner jag mig helt slut just nu och min rygg mår inte bra. Nu ligger vi i soffan och ser på CSI och efter det ska jag gå och sova. Kommer nog sova gott inatt. Imorgon jobbar jag och sen har vi mpöta på jobbet så slutar 15 segt...

Nu ska jag sminka av mig i reklamen. Ni får sova så gott

PUSS

09-02-23

God morgon på er! Då var det måndag igen. Idag jobbar jag kväll, lite små segt. Men skönt att man hi9nner pyssla lite här hemma innan jobbet då, så har tagit disken nu på morgonen då vi inte orkade igår kväll. Ser så ruskigt tråkigt ut när man har disk som står, men det är skönt att man har en diskmasking som man kan gömma allting i.

Filmen vi såg igår var ganska bra, att det är taget från en riktigt händelse gör det ju riktigt intressant och spännande. Den hete in to the wild och handlar om en kille som lämnar allt och bosätter sig i alaska i skogen.

Sen när jag skulle sova igår så fick liten tokspel i magen haha, så det tog ett tag innan man kunde somna. Sen på morgonen körde han igång igen :) Favoriten är att retas med min kissblåsa! haha lite halv jobbigt ibland! :)

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen! Ni får ha en toppen dag

PUSS

Kväll

Hallå på er! Jag tror jag blivit lite smått galen! När jag kom hem idag så fick jag en tok idé att städa hela jäkla ugnen. Så stog och skrubbade med svinto så jag hade kramp i handen. haha. Ååh det är inte det lättaste när man har ugnsluckan och en liten mage ivägen! Men nu har vi en jäkligt ren ugn i alla fall. Sen har jag hunnit tvätta en tvätt och lagat super god mat. Blev kyckling, potatis, morötter, palsternacka, lök, vitlök, krossade tomater och kryddor som man har i ugnen. Till det gjorde jag tzakziki, mmm vad gott det var :) Nu ska vi se på en film som vi hyrt och jag ska moffa lite pistage glass :)

Hoppas ni får en härlig kväll

PUSS

...


 
vecka 26+5

Nu ska jag äta lite lunch sen så ska jag gå över till mamma.


En sötis Emma med min mössa :)

09-02-22

God morgon på er! Nu har Andreas åkt till jobbet, så tråkigt när han jobbar helg och slutar vid fem men men. Idag blir en ganska lugn söndag, känne att kroppen behöver lite lugn och ro innan en ny arbetsvecka. Men ska i alla fall tvätta någon tvätt här hemma. Sen så ska mamma åka med mig till babyproffsen då jag behöver köpa en ny havandeskapsolja då min snart är slut.

Andreas kom hem strax innan jag gick och la mig igår så det var skönt att inte behöva somna ensam hemma. Är inte vad med det längre, förut när han jobbade natt så var det inga problem. Men nu så känns det inte alls lika bra bara för man inte är van med det längre. Så var kul att han hann komma hem och berätta lite om kvällen och det känns skönt att jag valde att ha en mysig hemmakväll med Jasemin. :)

Vi får väll se om lilleman är lite mer aktiv idag för igår så var han jätte lugn hela dagen och kvällen. Vaknade inte av honom inatt så han var nog lugn då oxå. Han sprattlar och sparkar till någon gång ibland men har inte vart mycket alls. Han vilar nog upp sig så han kan ha en riktig work out sen! :)

Nu ska jag börja göra mig ordning så man kommer någon stans idag. Men ni får ha en mysig söndag i snöovädret

PUSS

God natt

Nu har jag sminkat av mig och Jasemin har åkt hem. Det var jätte mysigt ikväll vi åt tacos, gud vad gott det var. Var ett bra tag sen jag åt det. Sen så kollade vi på melodifestivalen och sen bara pratat och kollar runt lite på nätet. Nu ska jag bädda ner mig och ringa Andreas och säga god natt. Men han borde nog komma hem ganska snart då han ska upp och jobba imorgon. Han har vart hos Mikaela och Pontus ikväll det hade lite fest där. Det var skönt att jag inte gick dit känner jag då jag och Jasemin istället fick en mysig hemma kväll. Måste bli oftare. :)

Nu ska jag bädda ner mig, sov så gott

PUSS

Lundmyr of Sweden

Det här har jag beställt till våran lilla bebis :)



Dagen

Hej på er! Nu var man hemma igen. Var med mamma och Emma och vi var först och åt på max sen åkte vi till stallet. Det var kallt och jag hade inte riktigt "stallet"kläder på mig men men. Emma är så duktigt och söt när hon rider man blir riktigt imponerad att de små vågar sitta på de stora hästarna och att de vågar trava oxå. Efter stallet åkte vi och handlade så nu ska jag bara be Andreas att handa med dricka hem då jag inte ville släpa på det hade nog att bära som det var. Han slutar snart så vi får se om han är på bättre humör då. Han hittade inte sitt vax imorse och trodde att jag hade slängt det, men jag tror att det är han själv som slängde det då han tog och tömde sopporna på toan igår men att han inte tänkte på det då. Sen så var han stressad oxå så han irrade omkring här hemma. Lite små roligt ändå. :)

Nu ska jag ta och lägga mig i soffan med min vetekudde en stund och vila lite.

PUSS

09-02-21

Gud vad underbart med helg, äntligen! Nu på morgonen har jag städat här hemma, man får passa på och göra det när man är ledig för när jag jobbar har jag inte ork för det. Så nu doftar det så gott av ajax här hemma. Idag ska jag åka med mamma till tuna park en sväng, andreas hade hittat ett par skor till mig som han tyckte jag skulle kolla på. Han jobvbar så får åka med mamma idag. Sen så har Emma ridning som jag åker med på för efter det ska vi och handla. Lika bra att passa på att göra det med mamma så det inte blir så mycket släpande för mig. Sen ikväll kommer Jasemin över och vi ska äta gott och se på melodifestivalen. Mysigt :)

Nä nu ska jag duscha så jag blir klar någon gång! Ha en toppen dag

PUSS

...

Nu ska jag gå till jobbet. Känns riktigt segt... Men är ändå skönt att sluta 20.30 istället för 21.30. Bara hoppas att kvällen kommer att gå snabbt, tråkigt om det blir segt men skulle tro att det blir det. Ska ju jobba på röksta och det är nästan för lungt där. Så ska köpa mig en tidning sen när jag har rast så man har något att göra när man sitter där... Men ni får i alla fall ha en toppen kväll

PUSS

Lillebror



     



Min super snygga bror.
Foto av Mariah Lejon.

09-02-20

God morgon! Då var det fredag och sista arbetsdagen den här veckan, härligt. Jag jobbar kväll idag så slutar 20.30 lite halvtråkigt men skönt att vara ledig sen. Jag har sovit jätte bra inatt, skönt att känna sig utvilad. Innan jobbet idag lär jag inte göra så mycket, börjar ju redan klockan 13 så ingen idé att hitta på någonting.

Men ni får ha en toppen fredag

95 dagar kvar till BF :)

PUSS

Middag ute

Nu är jag hemma igen. Mamma, Filip, Emma, Christer och jag har vart på akropolis och ätit. Mycket gott och jätte trevligt. Så nu ligger jag hemma i soffan och är såå mätt. Nu ska jag ta och värma min vetekudde och sätta på mig mysbyxorna sen så blir det att slappa i soffan resten av kvällen. Ha en härlig kväll

PUSS

torsdag

hallå på er! Ligger just nu i soffan och har MTV på, för en gång skull så spelar de musik! Är dåligt med det nu för tiden tycker jag. Så har jag en sigig max som ligger ihoprullad här intill mig :) Jag väntar på att mamma ska komma hem för då ska vi åka till barnens hus och hon ska köpa ett spjälsängsskydd som vi har spanat ut. :) Så får vi se man kanske hittar någonting mer kul. :)

09-02-19

God morgon på er! Idag är inte en rolig morgon för mig då jag har otroligt ont i sygg och höft. Vet inte om foglossningen kan sätta sig i höften oxå, något jag måste fråga nästa gång på mvc. Så det känns ganska tungt att gå och jobba idag, men jobbar på så gott det går så får vi se hur det blir. Andreas är faktiskt upp med mig här hemma, han ska åka till romme och åka skidor idag. Så det är trevligt med lite sällskap här hemma på morgonen. :)

Men hoppas ni får en härlig torsdag

PUSS

Hemma.

Nu är jag äntligen hemma igen! Efter jobbet gick jag till stadsparken där mamma och Emma var så fick se henna vingla omkring på skridskor! Sen åkte vi och hämtade mormor och så åkte vi och handlade lite. Nu ska jag fixa med disken lite och sen blir det ett bad och sen matlagning. Men blir korvstroganoff, gott och lättlagat. Så tråkigt att stå och laga mat och sen äta själv, Andreas slutar vid 20.15 så det blir för sent för mig att äta då så får äta själv. Men det är bra att han jobbar i alla fall. Nu ska jag börja med disken är inte så mycket bara ställa in i diskmaskingen sååå skönt att ha!
Ha det bra

PUSS

09-02-18

God morgon! Sitter här och äter lite frukost och har ett livligt litet pyre som sparkar och har sin för fullt just nu. Ska jobba idag som vanligt, får hoppas att ryggen känns bättre idag. Har ont men får hoppas att det mjukas upp när man rör sig. Igår var det riktigt jobbigt när jag kom hem hade jobbig foglossning hela dagen. Men Andreas fixade med mat och sådär så jag vilade hela kvällen igår.

Igår kväll såg jag ett program på tv om folk som föder hemma utan att ha en barnmorska eller sköterska med under förlossningen. Jag förstår inte hur man vågar ta den risken då det kan vara farligt att föda barn. Tänk om det är någonting fel på barnet. Som en av de som var med hade inte vart på en enda undersökning, hon hade undersökt sig själv! Hon har ju ingen aning om allt är bra. Okej om man så gärna vill föda hemma men man kan ju i alla fall ha en sköterska med då tycker man. Men men.

Själv har man någon konsig längtan som är blandad med massor av räddsla inför förlossningen. Men det ska nog gå bra, om alla andra klarar av det så ska nog jag oxå göra det. :)

Nä nu måste jag fixa det sista innan jag ska iväg till jobbet. Ha en toppen dag

PUSS

Vecka 27

Vecka 27
Kroppen: Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Förlossningsförberedelse: För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka profylaxkurs redan nu. Här tränar du och din partner på avslappning, andning och mentalt fokus genom hela förlossningen. Många par upplever större trygghet när de har något konkret att hålla sig till under födseln och metoden hjälper också till att lindra smärta.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont minst sagt.


Härligt att ännu en vecka rullat på. :) Jag hinner inte skriva mera nu, men ha det toppen bra

PUSS

09-02-17

God morgon på er! Vilket vinterland det är ut! Jag bara hoppas att det snart ska försvinna och att våren kommer med lite sol och värme. Men det ser ju ut att få vänta. Jag har sovit ganska okej inatt, skönt. Idag ska jag jobba och sen blir det hem och fixa lite. Sen ikväll kommer en kille och ska kolla på soffan. Så får hålla tummarna, blir tokig på att ha den kvar.

Igår efter jobbet så tog jag och Andreas oss en liten promenad genom stadsparken dels. Dom har ju gjort en lite isbana där, riktigt mysigt. Sen gick vi hem till mamma och åt där och så fick vi tårta :) Mycket gott. Sen passade jag Emma en liten stund, hon är ju världens mysigaste unge. Så vi låg i sängen och kollade på film och hon låg med handen på magen helatiden. Så mysigt. Tror nog att hon kommer ta rollen som storasyster till vår lilla son.

Men hoppas ni får en toppen dag

PUSS

Lite bilder

Jag hinner lägga upp lite bilder från helgen då jag som vanligt är uppe med tuppen och bara väntar på att klockan ska gå lite fortare så jag kan gå till jobbet. :)

   

Från alla hjärtans dag. Först mina fina muffins ;) Sen jag och Andreas och Max med våra pannacotta som inte var så goda. Men det ser ju i alla fall ut som att vi tycker om dom!


En bild på mig och Emma när vi moffade lite glass igår!

 

Man har vuxit lite. Den första bilden är på magen i vecka 17+0 och den andra är från igår på magen i vecka 25+5.
Blek har man blivit oxå! haha

09-02-16

God morgon på er! Då var det måndag igen, tycker att veckorna rullar på så snabbt. Jag sitter och äter lite frukost och känner mig rätt så utvilad. Men tycker ändå att jag sovit lite oroligt och sen så vaknade jag i natt också och var tvungen att äta lite. Men jag tror inte jag vaknar för att jag är hungrig utan för att lilleman ligger och sprattlar. Men jag klagar absolut inte, det är bara skönt att veta att han mår bra, även om han kanske kunde välja lite andra tider ;)

Idag jobbar jag till 13.30 skönt och då tänkte jag gå och lämna ännu mer blanketter från försäkringskassan som hon måste fylla i. Hon lär ju bli galen på mig snart! Sen efter det vet jag inte alls vad som händer, men jag lär ju vara seg som vanligt efter att jag jobbat.

Nu är det "bara" 99 dagar kvar tills vår lilla son är beräknad att komma. Skönt att vara nere på tvåsifrigt i alla fall. :)

Men ni får ha en toppen dag

PUSS

Söndagen

Nu ligger vi i soffan och kollar på beck på tv, men jag kollar lite halft då jag snart ska gå och lägga mig. Är trötter idag, en viss liten Andreas ville inte låta mig sova imorse! Men det är bara att vänja sig att man inte får sova som man vill! :)

Idag har jag vart hos mamma hela dagen och vi har firat Christer lite, åt god mat och sådär. Var trevligt :) Sen så har jag och Andreas vart och handlat lite. Men har inte hänt så himla mycket idag. Ganska skönt.

Imorgon börjar en ny vecka och jag ska jobba hela veckan. Hoppas att veckan går fort och att jag kommer vara lite piggare den här veckan. Men det är härligt att veta att det bara är 6 veckor kvar att jobba, men ändå känns 6 veckor som en lång tid. Men tror att man ändå kommer att sakna att jobba lite då man är så van med det. Men får hitta på andra saker att sysla med om dagarna, får hoppas att det blir en fin vår och att man kan vara ute och gå mycket.

Ni får ha en härlig kväll och sova så gott

PUSS

100 dagar kvar nu!

Nu sitter jag här och är super pigg! Lite jobbigt då klockan bara är tre! Men har ätit lite och hoppas nu att jag ska bli trött igen. Vill inte lägga mig nu och läigga och vrida och vända på mig så Andreas vaknar.

Igår kväll hade vi det mysigt vi åt potatisgratöng som jag laga och sen kött och sås. Blev riktigt gott. Sen hade jag bakat super fina och goda muffis oxå :) Riktiga alla hjärtansdags muffins :) Sen hade jag även gjort pannacotta men den tyckte inte jag om, den var inte som grappas ;) men då vet man det, man måste ju prova! Vi såg på melodifestivalen och jag tycker att Måns var bäst och Andreas höll på HEAT så vi fick en varsin låt till finalen. :)




Nu är det100 dagar tills vår son är beräknad att komma. Jag har haft en otrolig längtan efter honom de här dagarna. Jag går och små kollar in på hans rum hela tiden, och öppnar lådan med hans små kläder. Igår ställde vi även in spjälsängen i sovrummet för att se hur det skulle bli, det blev så himla fint och mysigt. Passade perfekt.

Man undrar hur han kommer se ut, jag tror han kommer vara en kopia av Andreas :) Man undrar hur den första tiden kommer bli. Man hoppas att allting går som det ska och att han mår bra. Vem han kommer att vara och bli, så spännande livet är. Jag och Andreas ska få en son som vi ska uppfostra och älska, få honom att växa upp till en egen stark individ!

Nä nu ska jag försöka bli trött här igen. :) Vi hörs om några timmar igen skulle jag tro!

PUSS

Ut i solen

Nu ska jag och min lilla mage gå ut i solen och ner på stan. Är riktigt fint väder ute men det är kallt. Sen så får vi se om jag ska åka med mamma och emma till stallet en sväng. Men vi får se hur jag gör. :)

 
 

v25+4

09-02-14

God morgon på er. Jag har sovit galet länge inatt, hela 10 timmar. Man märker att kroppen behöver sin vila, jag blir helt slut utav att jobba. Men det är ändå skönt att man har jobb i alla fall. Nu väntar jag på att Andreas ska vakna till liv och vi kan äta lite frukost ihop. Han ska jobba idag till klockan fem och sen har vi hela kvällen på oss att mysa. Idag ska jag i alla fall ner på stan en sväng och hitte en present till Christer som fyller år på måndag men ska firas imorgon. Så vi får se vad man ska hitta på till honom. Sen får vi se om jag kanske ska baka eller någonting är inne i en liten bakperiod känner jag! Sen till kvällen ska jag i alla fall laga god alla hjärtansdag middag :) Tycker det är mycket mysigare att vara hemma och äta god middag tillsammans än att sitta och trängas på en resturang. Men alla tycker olika :)

Men glöm inte bort att visa era när och kära att dom betyder massor för er. Det kommer jag att göra i alla fall.

Ha en toppen dag

PUSS

fredag

Hej på er! Vi har vart iväg och handlat lite mat inför imorgon och godis inför ikväll :) Blir en lugn kväll med pizza eller liknande och let´s dance. Snart kommer min kära bror förbi och ska hämta lite saker och efter det tänker jag ta mig ett varmt bad med mitt underbara melonskum. Ska bli skönt med ett bad då jag har så ont i ryggen just nu. Så vi får hoppas att det ger sig till kvällen.

Jag och andreas tog oss en sväng på stan när jag slutat jobbet och vi åt god lunch. Blev kinabuffé, mycket gott och jag är fortfarande galet mätt. Sen gick vi en sväng på stan och Andreas hittade en vårjacka men annars hittade vi ingenting. Nä nu ska jag sätta på mig mina underbara mysbyxor :)

PUSS

09-02-13

God morgon! Gud vad härligt att det är fredag idag. Jag jobbar till 12 och sen börjar mig helg :) Ni får ha en toppen dag, så skriver jag nog sen.

PUSS

Blondie

Nu är jag hemma efter ett besök hos frissan! Gud vad härligt det är att vara snygg i håret igen och färgen blev skit bra. Som vanligt när man är och fixar håret hos Micke. Nu ska vi snart äta lite mat blir makaroner och falukorv var så sugen på det, ibland kan det vara så gott med enkel mat.

Hela tiden när jag var hos frissan så höll lilleman på som tusan i magen han sparkades, tryckte sig upp och sen ner och sparka på blåsan. Så det var ett herrans liv i magen hela tiden :)

Nä nu ska jag riva lite morötter och sen ska vi äta. Hoppas ni får en härlig kväll

PUSS

09-02-12

God morgon på er! Jag och Andreas har nyss ätit lite frukost ihop, det är då inte vanligt längre! Han vaknade och va hungrig han oxå så det var ju lite trevligt att få lite sällskap här på morgonen :) Inatt har jag inte sovit så gott har vaknat massor av gången och varje gång han liten busat omkring i magen. Vet inte om det är därför jag vaknat eller om jag bara sovit oroligt. Men länge har jag sovit i alla fall, för jag somnade i soffan igår klockan 20! haha, jag blir helt sjukt trött på veckorna när jag jobbar. Men bara 6 veckor kvar att jobba nu så. :)

Idag ska jag jobba och efter jobbet ska jag till frissan! Härligt det ska bli att få håret slingat och klippt, var längesen nu. Men jag hoppas att det ska gå bra att sitta där, för jag får ju så ont att av sitta ibland. Men får väll traska omring där inne i värsta fall :)

Jag tror även att mitt lilla pyre har bytt dyngsrytm. För är inte ofta jag känner honom på dagarna nu längre utar mest på kvällar och nätter. Jag som tyckte det var så bra att han var en morgonmänniska som sin mamma och inte nattuggla! Men vi får se och hoppas på att det bara är något tillfälligt.

Nu ska jag göra mig klar här hemma. Men ni får ha en toppen dag

PUSS

09-02-11

Hallå på er! Har precis kommit hem efter att ha varit och handlat på ICA MAXI. Ni i treppen så träffade jag vår grannes lilla hundvalp som de fick hem i lördags. En liten labrador och gud så söt man kan vara! :) Efter jobbet träffade jag Jasemin på stan en sväng, och imorgon ska även hon jobba på östra. Så det blir skoj, var ruskigt längesen vi jobbade ihop. Nu är planen att jag ska hoppa in i duschen och sen så blir det nog att fixa lite mat här hemma. Ikväll ska vi äta lax, potatis och romsås kommer bli gott det.

Hoppas ni får en toppen kväll

PUSS

Mätt & Belåten

Vi har precis ätit en samrrig tacopaj som jag beställde av Andreas. Var hans tur å laga den här gången. Jag är lite för bossig i "mitt" kök och det är sällan som jag låter Andreas att laga mat, jag vet ju att han är jätte duktig men bara jag som är lite tokig. Vi kollade på unga mödrar då det var en som födde och fy jag får sån ångest! Men min hjärna börjar sakta men säkert vänja sig vid tanken på att jag ska föda. Det kommer ju att gå toppen och jag har ju världens bästa Andreas som stöd och den är skönt att veta.

Jag har vart lite orolig här på eftermiddan då jag kom på att lilleman inte rört sig någonting idag. Eller inte som jag kännt i alla fall. Så jag har legat och bökat med magen lite och han puffade bort min hand två gången, så det var skönt i alla fall. Blir så orolig när man är van att han har världens liv för sig. Men hoppas att han vaknar till nu mot kvällen lite mer i alla fall så man kan sluta vara orolig.

Nu ska jag lägga mig i soffan med mina två sötnosar!

PUSS

Snart är jag hemmafru

Hallå på er! En riktigt bra dag det här då jag fick veta att jag fick igenom havandeskapspenningen. Så från 27 mars så har jag havandeskapspenning, härligt att bli en liten hemmafru! Men det känns jätte skönt i alla fall och det känns som att det är nog att jobba tills då för jag får så ont i ryggen de dagarna som jag jobbar.

Sen fick vi även hem en inbjudan till föräldrargruppen idag, kul kul. Så det är fyra torsdagar i rad som man får träffa andra som ska ha barn i samma period. Riktigt kul eftersom jag inte känner några fler som väntar barn. Men tiderna var lite konstiga 13.30-15.45 så måste böka om med jobbet nu för att kunna gå på det här. Men det ska nog lösa sig.

Sen efter jobbet smet jag ner på stan och köpte en lampfot och ett tidningsställ till sovrummet blev super fint. Måste nu bara köpa en lampskärm som passar för den jag ville ha var så klart slut.

Vecka 26

Vecka 26
Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i t.ex vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna, om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.


Det där om kramp i vaderna har jag haft en bra tag nu, jag får det varje morgon när jag går till jobbet. Vet inte varför jag får det just då men så är det! :)

09-02-10

God morgon på er! Hoppas ni sovit gott. Jag har sovit toppen förutom att jag vaknade halv 3 och var tvungen att gå upp och äta. Men börjar vänja mig vid mina nattflingor. Idag så börjar jag jobbet klockan 8 ganska skönt med den där halvtimman. Men ni får ha en toppen dag, nu ska jag göra ett inlägg om vecka 16 då jag går in i den idag. Så härligt!

PUSS

Husmor!

Hallå! Nu har jag nyss bakat lite kokostoppar och dom ser riktigt smarriga ut. Ska nu börja laga lite mat blir färskpasta med kyckling och fetaostsås. Mycket smarrigt :) Sen skulle Andreas mamma komma på besök en sväng. Hoppas ni får en toppen kväll.

PUSS

Sötisar ;)

Såhär söta var vi idag :)





Såhär söt var jag och min magen idag ;)
v24+6

Tuna park

Då var vi hemma efter en sväng på Tuna Park. Blev lite shopping till lilleman. Han behöver i alla fall inte oroa sig för att inte ha någonting att ha på sig när han kommer till världen! Men tycker bara att det är så roligt att handla massor med söta kläder! Man kan ju inte låta bli. :)

 
Den här mys dressen köpte vi idag,
visst är figuren på ryggen söt? :)

'
Sen de här skorna(lite stora men fina)
och gubbkepsen köpte vi :)

Planering

Jag bara älskar planering! Har nu på morgonen gått igenom alla saker som vi har till lilleman och sen försökt göra en lista på saker som vi mer måste köpa. Tycker att det är så kul att handla saker till honom. Många klagar över att det är så dyrt att skaffa barn, och jo det kanske det är men jag tycker bara att det är kul att köpa en massa saker till honom. Vi har nog gjort det dyrt för oss själva här hemma. Men vill att han ska ha bra saker och fina saker. Kan inte alltid rå för att man faller för dom dyraste prylarna! Som när vi kollade på en sängmobil eller vad de nu heter så den som jag föll för var så klart den dyraste dom hade på barnens hus! Men så är det när man heter Jacqueline, lyckas alltid ;)

I alla fall så har jag nu gjort en lista på de saker som vi har och de som vi mer måste köpa som sagt. Om man vill så behöver ju listan aldrig få något slut! haha. Men det är skönt att man i alla fall har vagn, spjälsäng, babyskydd(bilstol) klart då det är bland de lite dyrare sakerna. Men vad tråkigt det kommer att vara när man är klar med köpandet sen och man bara ska vänta på att han kommer! Men det är nog skönt det oxå.

09-02-09

God morgon på er! Här sitter jag och ska snart fixa lite frukost, mår ganska okej bara det har jag har så ont i ryggen idag och sen har jag nog sovit konstigt då jag även har ont i nacken. Men det går nog över hoppas jag. Igår var jag hemma från jobbet då jag kände att min rygg inte alls ville som jag igår, så var lika bra. Vem tackar mig för att man sliter ut sig på jobbet? Men det var skönt i alla fall så jag och Andreas hade en riktigt softis dag igår. Hyrde två filmer som var helt okej. Sen moffade vi i massor! haha. Det var kladdkaka som jag bakat sen chips, dipp, morötter, gurka och godis. Haha, så nu får vi inte äta onyttigt på ett tag sa vi, vi får se hur bra vi kommer att lyckas! :P Men det var rikitgt mysigt att bara mysa och umgås en hel dag bara jag och Andreas.

Idag blir det oxå en ganska lugn dag, om det inte är för halt ute så ska jag nog ta mig en promenad. Men vi får se vad dagen har att bjuda på. Nu ska jag i alla fall äta lite frukost.

Ha det bra

PUSS

Mys

Hej på er! Jag har precis tagit mig ett varmt och härligt bad med massor med skum, och så moffade jag vindruvor :) Riktigt härligt. Var så trött efter jobbet och hade ont i ryggen så satt fint med ett bad. Ikväll blir det mys pys framför tvn. Vi ska se på melodifestivalen så klart! Är ju världens tönt av melodifestivalen :) Så ska vi äta pizza och sen blir det chips, gurka, morötter och dipp. Gott gott :) Men vad galet dyrt det är med gurka nu. Helt sjuk. Hoppas ni oxå får en riktigt mysig kväll.

PUSS

09-02-07

God morgon på er! Det är med mycket tur som jag är uppe just nu. Hade råkat ställa klockan fel! Men vaknade som vanligt vid 6 så det var ju lungt :) Ska jobba till fyra idag, seeeegt. Men vad gör man inte. Igår var jätte trevligt hemma hos mikaela och pontus och det bjöd på god mat. Låg på let´s dance och sen åkte vi hem eftersom jag skulle upp idag. Nä nu måste jag borsta tänderna och sen börja gå till jobbet. ha en toppen dag

PUSS

MVC

Hej nu är vi hemma igen! Efter besöker på MVC så gick vi till janelings och tog oss en fika, riktigt mysigt. Var så mysigt att va ute och gå fast det snöar tokigt mycket, men det var härligt i alla fall. På MVC gick det jätte bra och allt var som det skulle. Vi fick höra det lilla hjärtat slå oxå så mysigt slog på för fullt, låg på 142. Sen mätte hon livmodern oxå och det måttet var oxå bra låg strax under medel men ändå normalt :) Så nu ska vi dit om en månad igen.

Nu så ska vi diska lite och sen har vi hyrt film, blev Björn Gustafssons film. Jag tror att den kan vara rolig. :) Sen ikväll så blev vi hembjudna till Mikaela och Pontus på lite mat, så det blir trevligt :) Tråkigt att man ska upp tidigt och jobba imorgon bara. Men det går det med.

Men ni får ha det så bra så länge

PUSS

09-02-06

God morgon på er! Jag har nyss ätit lite frukost och ska snart hoppa in i duschen tänkte jag. Vad tråkigt det är när man vaknar en timma innan klockan ska ringa, så är man så hungrig så det är omöjligt att somna igen. Men känner mig utvilad i alla fall så. Vi ska ju vara på MVC redan klockan 9 idag. Ska bli skönt att komma dit igen. Vad som ska göras där idag som jag vet om är att de ska mäta magen, ta stick i fingret och prata så klart. Men jag hoppas att man får höra hjärtljuden den här gången oxå och sen så vill jag väga mig. Spännande att se vad jag gått upp på en månad.

Sen nu på morgonen så läste jag prinsessans dagbok och hon hade fått sin lilla dotter inatt, vad underbart. :) Hon skulle heta Ella och jag bara avgudar det namnet. Om vi skulle fått en dotter hade det nog blivit en liten Ella, men det får bli nästa gång kanske ;) Nu längtar man bara så otroligt till den dagen våran lilla son väljer att komma ut till den stora världen.

Nu ska jag ta mig en varm skön dusch. Ha en super dag

PUSS

En liten tripp

Nu är vi hemma igen efter en liten tripp till strängnäs. Vi var på karlssons och hittade lite i alla fall. Köpte lite handdukar då det känns som att det kommer kunna gå åt en hel del här hemma när man har en liten bebis. Sen köpte vi två örngott till spjälsängen och en liten tröja till pyret och sen lite godis så klart ;) Var kul att komma iväg i alla fall. Vi var även på maxi och köpte strössel, men blev besviken då de inte hade "mitt" lakritsströssel. Det dom hade var sötlakrits men det får gå bra så länge!

Ikväll ska vi ära god mat här hemma, vi har ju lite helg. Så blir marinerad fläskfilé, marinerade champinjoner, pommes och sås. Ska bli mycket gott :)

Imorgon ska vi till MVC igen, härligt. Imorgon ska de börja mäta magen, spännande. Ska fundera om jag har några frågor som jag ska skriva ner och ta med, för glömmer alltid bort det när jag väl är där tycker jag. Alltid Andreas som får påminna mig om frågor som jag funderat på. Men så är det, man lever i sin egen lilla bubbla som gravid! :)

Men ni får ha en toppen kväll

PUSS

...

Nu är jag färdig med mig själv här hemma. Nu väntar jag bara på att tvättmaskinen ska bli klar så jag kan hänga tvätten och sen blir det att äta lite lunch.

 

Jag och min söta lilla mage i v24+2 :)

09-02-05

God morgon på er! Gud vad jag var trött igår kväll, somnade klockan kvart över åtta i soffan. Jag hade planen att jag skulle ta och blunda lite så man piggnade till och kunde se på efterlyst, men det var ju bara å glömma. Så när jag vaknade vid tio så tog jag en risifrutti och sen gick jag och la mig. Men vaknade vid 2 och då var andreas oxå vaken så vi gick upp och tog en smörgås, men jag kunde inte somna om så tittade på tv en stund. Gud va dåligt det är på tv på nätterna! :P Men sen har jag i alla fall sovit gott fram till 7.30. :)

Ang sömn så lästa jag i nya nr av vi föräldrar gravid att den sista månaden när man är gravid så slutar man typ sova den djupa sömnen. Så man vaknar mycket lättare, det gjorde man för att man sedan skulle vakna lättare när bebisen låter. Kan ska imponerande hur kroppen har sina knep för allting.

Vad som händer idag vet jag inte än, blir nog inte något speciellt. Ska i alla fall handla lakritsströssel, hade inte det på hemköp eller ica igår, jag var mycket besviken! :P

Men ni får ha det så bra

PUSS

Lutande mage!

Nu ska gå en sväng till hemköp och handla, kom på att det kan vara riktigt gott med lakritsströssel så det ska vi dels handla. Sen blir det nog bara lungt här hemma, ska ta mig ett bad och laga lite mat. Blir ungspannkaka idag enkelt och gott.

För en stund sen när jag låg i soffan så börjde magen spänna riktigt kraftigt på ena sidan. Det var då lillen som låg och tryckte ut sig med rumpan tror jag såg riktigt roligt ut. Hela magen lixom lutade. Jag vet inte men han tycker om att trycka ut sig, han gör det ofta. Sen har han börjat med att trycka upp mot revbenen, kan inte fatta att han ligger så högt uppe som han gör ändå. Det har gått så snabbt ändå, känns som det var igår som han låg och fladdrade lite lätt långt nere i magen. Men är så härligt att känna hans rörelser.

Nä nu ska vi iväg

PUSS

Lill lördag

Nu är jag hemma skönt, är trött och seg just nu. Så ska ta mig lite av min underbara violglass, den är så farligt god! Så blir det att slappa en liten stund så man får lite nya krafter, sen får vi se vad man ska hitta på. Andreas är riktigt rastlös här hemma så något lär det ju bli i alla fall. Det är ju lill lördag idag, härligt. Jobbar sen lördag söndag, så lite ledigt behövs. Ha de bra

PUSS

09-02-04

God morgon på er! Jag sitter här och äter lite frukost och är sådär lagom pigg. Jobbar till två idag och sen är jag ledig två dagar, skönt. Vet inte var jag ska jobba idag då jag inte blivit bokad än, så vi får se om dom ringer om en kvart eller inte. Jag fick en super rolig nyhet igår, men jag kan inte berätta än vad det är. Så snart kan jag nog gapa ut det! :)

Nä nu ska jag fortsätta här, men ni får ha det så bra

PUSS

V 25

Vecka 25
Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på MVC för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 140-150 och hjärtljudet låter som en galloperande häst.



Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Om man misstänker för tidig födsel kan mamman få cortisonbehandling för att påskynda lungutvecklingen. När barnet är fött måste det sedan behandlas på neonatalavdelning tills lungorna är färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade.



Härligt vecka 25! Tycker tiden går så snabbt men ändå så långsamt på någe vis. Nu längtar jag tills på fredag då vi ska till MVC igen. Den här gången skulle vi mäta magen och vet inte om vi får lyssna på hjärtljuden igen, kanske man gör varje gång nu. Man kan ju hoppas på det i alla fall :) Sen så skulle det vara stick i fingret den här gången.

Jag älskar att läsa om varje vecka kan sitta och läsa om veckorna galet många gånger känns det som. Älskar att se och känna förändringarna som sker vecka för vecka. Hur magen växer och hur pyret växer, man känner hur han blir större och starkare hela tiden. Vad jag längtar kan det inte bara bli maj nu!

09-02-03

God morgon! Här sitter jag och äter lite frukost. Har sovit ganska bra inatt men har ont i ryggen så det är lite jobbigt. Är så mysigt nu om nätterna då jag börjat drömma en massa drömmar om pyret. Han är så fin och underbar i varje dröm så det det är skönt vill ju inte drömma om att det sker något läskigt! Sen är det så mysigt för varje morgon när jag vaknar så börjar han stöka till i magen, som en liten god morgon hälsning. :)

Idag så ska jag jobba kväll och innan det har vi möte med jobbet. Känns lite jobbigt då man ska sitta i de där stela stolarna i två timmar, min rygg tycker inte om det!  Men det är skönt för jag slutar redan 20.30 ikväll. Men ni får ha en toppen dag!

PUSS

Underbart

Gud vad underbart att vara hemma nu! Andreas hämtade mig på jobbet och vi åkte då och handlade lite mat. Nu har jag satt på mg mina mysbyxor och ska ta mig lite glass och slappa i soffan en stund, känner mig trötter så kanske blir att man blundar till en stund skulle vara skönt. Sen ikväll ska vi äta lax har vart sugen på det ett tag så det ska bli riktigt gott :) Nä nu ska jag ta och äta min glass!

PUSS

09-02-02

God morgon på er! Gud vad jag inte ville gå upp ur sängen nu när klockan ringde på morgonen. Var så varmt och skönt sen så har jag sovit oroligt inatt så känner mig inte helt utvilad. Men jobbar kväll imorgon så då hinner jag sova mer imorgon i alla fall. Jag ska snart traska iväg till jobbet, ska jobba till 15 idag så lite längre än jag brukar..  Nu måste jag fortsätta här hemma innan jag ska iväg. Men ni får ha en toppen dag i alla fall

PUSS

Bakdag

Hallå! Nu rä jag hemma och håller på och lagar lite mat. Dagen har jag spenderat hos mamma och det blev en liten bakdag. Jag gjorde kladdkaka som jag ska bjuda på ikväll och sen gjorde jag och emma kokostoppar. Var riktigt mysigt :) Snart kommer nog andreas hem och sen kommer hans pappa och flickvän förbi vid 18 och då blir det att moffa kladdkaka!

   

Emma gillade chokladen som vi doppade kokostopparna i, syns det eller?

Nu ska jag fortsätta här hemma. Ha en mysig kväll

PUSS

Färdig!

Nu är jag färdig med mig själv och hemmet, så nu blir det att smita över till mamma och se vad som händer där. :)




v23+5

09-02-01

God morgon! Då var det första februari idag, skönt att våren närmar sig. Planerna för dagen är få men mamma och dom funderade på att åka till Karlssons (tror det heter så) i stängnäs och i så fall åker jag med. Sen ikväll skulle Andreas pappa+flickvän komma på besök i alla fall. Nu ska jag ta och äta lite frukost, så ni får ha en härlig dag!

PUSS
RSS 2.0