Vecka 36

Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Hur som helst är det bra att ta reda på hur förlossningsskedet går till och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2000-2500 gram och längden är ungefär 45 cm. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man t.ex puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.



Älskar att veckorna rullar på även om de inte går lika snabbt nu riktigt. Inför förlossningen känner jag mig ganska lugn just nu, känner att jag tar itu med den när den startar. Förut så var jag skit rädd för förlossningen och ville inte alls föda, men de tankarna är borta. Jag känner lite att om alla andra har klarat av det varför skulle inte jag göra det?! Men när den startar så kommer jag nog få panik i alla fall. Men vad man längtar till att den startar, vill ju träffa vår lille.

Igår kväll pratade vi lite om hur han kommer att se ut och jag tror att han kommer att vara en liten kopia av min älskade Andreas. Tror inte att han kommer få mycket av mig, sen är han nog blond efter som vi båda var super blonda när vi var små. Men man vet ju aldrig mina ungerskagener kanske slår igenom :P haha.


Kommentarer
Nadja

Jag kände precis som dig, var livrädd för förlossningen men alltsom den närmade sig så försvann alla rädslor och kom inte tillbaka. Inte ens när jag fattade att de var dags på riktigt =)



Tack för gratulationerna!

2009-04-21 @ 13:19:26
URL: http://sweetladysoul.blogg.se/
Malin

Jag längtar också som galen efter bebis nu! Så underbart att få en liten vår- bebis, perfekt tid på året :)

2009-04-21 @ 14:07:37
URL: http://chainsawy.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0